Leżałam na patologii z dziewczyną, która miała cały czas twardy brzuch ze względu na zaparcia. Także to też może być powód. Tak czy siak, magnez nawet 3x2 nie zaszkodzi.Puszcza czasami, ale jest to niepokojace.
reklama
monitkaz
Fanka BB :)
Leżałam na patologii z dziewczyną, która miała cały czas twardy brzuch ze względu na zaparcia. Także to też może być powód. Tak czy siak, magnez nawet 3x2 nie zaszkodzi.
No musze z bolem przyznac, ze mialam. Teraz tez, choc mniejsze. Niestety nabawilam sie tez zewnetrznego hemoroida. Biore wiecej zelaza, bo hemoglobina mi spadala szybko. Dodatkowo podejrzenie toksoplazmozy w ciazy. Plakac sie chce, bo troche mnie tych niemilych rzeczy spotyka w ciazy. Teraz to sie modle zeby dziecko bylo zdrowe i urodzilo sie w terminie. Chociaz 38 tc. A to tyle czasu jeszcze....
monitkaz
Kupilam magnez z waszego polecenia. Licze, ze cos pomoze. Luteina pod jezyk dalej, w koncu na brzuch nie pomoze, ale na szyjke cos zawsze chyba, ze tez nie...
No mi niestety luteina na szyjke nie pomogła.. w pewnym momencie dodatkowo wprowadziliśmy też duphaston i szyjka cały czas leci, chociaż skurczy nie mam (albo po prostu nie czuje). Niestety taki mój urok.. ale może u ciebie zadziała.. tylko mocno się oszczedzajKupilam magnez z waszego polecenia. Licze, ze cos pomoze. Luteina pod jezyk dalej, w koncu na brzuch nie pomoze, ale na szyjke cos zawsze chyba, ze tez nie...
monitkaz
No mi niestety luteina na szyjke nie pomogła.. w pewnym momencie dodatkowo wprowadziliśmy też duphaston i szyjka cały czas leci, chociaż skurczy nie mam (albo po prostu nie czuje). Niestety taki mój urok.. ale może u ciebie zadziała.. tylko mocno się oszczedzaj
Z tego co zrozumialam moja niezwykle madra ginekolog to czy mi wprowadzi duphaston bedzie decydowac ile szyjka ma przy kolejnej wizycie. Moze anuz sie wydluzy. Ponoc nie kazdy w to wierzy, ale jak wczoraj szperalam w moich papierkach po wizytach to tam raz byla krotsza, a pozniej dluzsza. Chyba, ze zle mierzona? Ale chyba nie....a jaka masz teraz dlugosc i w jakim tempie skracala sie?
Niby szyjka fizycznie nie może się wydłużyć ale fakt pomiary wychodzą różne niby te różnice wynikają ze sprzętu, lekarza robiącego pomiar i dociśnięcia głowicy - mi np u mojego lekarza wyszła szyjka 2cm, a 4h później na IP w szpitalu 3.2cm wiec różnica całkiem spora najlepiej słuchać się swojego/jednego lekarza a mi szyjka zaczęła lecieć juz w 20tc (2.7cm), wprowadzono luteine i magnez, w 23tc skierowanie do szpitala na założenie szwu ale niestety trafiłam na lekarza, który nie widzial konieczności zakładania i 'olał' temat.. później duphaston, sterydy na rozwój płuc, magnez dożylnie i tak jesteśmy teraz w tyg 30+4 praktycznie z brakiem szyjki (1-1.5cm)Z tego co zrozumialam moja niezwykle madra ginekolog to czy mi wprowadzi duphaston bedzie decydowac ile szyjka ma przy kolejnej wizycie. Moze anuz sie wydluzy. Ponoc nie kazdy w to wierzy, ale jak wczoraj szperalam w moich papierkach po wizytach to tam raz byla krotsza, a pozniej dluzsza. Chyba, ze zle mierzona? Ale chyba nie....a jaka masz teraz dlugosc i w jakim tempie skracala sie?
monitkaz
Ojj wspolczuje...Niby szyjka fizycznie nie może się wydłużyć ale fakt pomiary wychodzą różne niby te różnice wynikają ze sprzętu, lekarza robiącego pomiar i dociśnięcia głowicy - mi np u mojego lekarza wyszła szyjka 2cm, a 4h później na IP w szpitalu 3.2cm wiec różnica całkiem spora najlepiej słuchać się swojego/jednego lekarza a mi szyjka zaczęła lecieć juz w 20tc (2.7cm), wprowadzono luteine i magnez, w 23tc skierowanie do szpitala na założenie szwu ale niestety trafiłam na lekarza, który nie widzial konieczności zakładania i 'olał' temat.. później duphaston, sterydy na rozwój płuc, magnez dożylnie i tak jesteśmy teraz w tyg 30+4 praktycznie z brakiem szyjki (1-1.5cm)
PatiaS
Aktywna w BB
U mnie tez duże wahania w szyjce, nawet jak mierzy ten sam ginekolog na tym samym sprzęcie, różnica nawet 1 cm Mnie się wydaje, ze skoro w czasie ciazy robi się dłuższa, to po skróceniu tez, może z powrotem się wydłużyć, ale jak jest na pewno.. Z tego co zrozumialam moja niezwykle madra ginekolog to czy mi wprowadzi duphaston bedzie decydowac ile szyjka ma przy kolejnej wizycie. Moze anuz sie wydluzy. Ponoc nie kazdy w to wierzy, ale jak wczoraj szperalam w moich papierkach po wizytach to tam raz byla krotsza, a pozniej dluzsza. Chyba, ze zle mierzona? Ale chyba nie....a jaka masz teraz dlugosc i w jakim tempie skracala sie?
reklama
Tak miałam w pierwszej ciąży. Nie mogłam zareagować, bo nic nie czułam, a szyjka się skracala. Teraz w drugiej ciąży mam skurcze, więc szybko do szpitala, jeśli trzeba.szyjka cały czas leci, chociaż skurczy nie mam (albo po prostu nie czuje)
Też mi to tak tłumaczyli. I dodatkowo, że jest to mięsień i może się kurczyć i rozkurczac, zależy w jakim momencie się mierzy.niby te różnice wynikają ze sprzętu, lekarza robiącego pomiar i dociśnięcia głowicy
Podziel się: