reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja już po wizycie. Nadal leżing, niestety dr nie pozwolił na szkole rodzenia.
Niby wszystko dobrze ale waga 1618 g w 31 tygodniu to mało niby a 3 tygodnie temu było 1300 g to było sporo... Jak tu leżeć i jeść :(
Kolejna wizyta po Wielkanocy.
Wszyscy naokoło mówią ze dzieci rosną skokowo więc może i twoje tak teraz miało. Najważniejszy jest przyrost. Po Wielkanocy się dowiesz a to już niedługo :)

reklama
@Audia20 mam nadzieję, ze z małym już lepiej. Trzymajcie się tam w szpitalu.
@luigi89 przecież bardzo ładna waga - ponad 40 centyl. Mój, jak tyle miał, to skakałam z radości. Teraz znów trochę przystopował. Ja właśnie robię internetową szkołę rodzenia. Możesz też zażyczyć sobie odwiedzin położnej na NFZ nawet 2 razy w tygodniu do dnia porodu - ona Cię może przeprowadzić przez wszystkie nurtujące zagadnienia. Choć u mnie wyglądało to tak, że kilka tygodni jej zajęło, nim do mnie dotarła, ale może to wynika z tego, że mieszkam w dość ludnym miejscu i ma kupę pracy.

Jeszcze a propos wit D - poołożna mi doradziła, żeby kupić w kapsułkach, gdzie się otwiera kapsułkę i wsypuje dziecu do buzi. To faktycznie jest takie łatwe do podania?

@Naysan z tą wagą to się nie dogodzi widzę i gada że mam jeść i odpoczywać a co innego robię. Na słodkie to mam niewielkie parcie , coś tam zjem ale nie żeby codziennie. Moja położna ma ful pacjentek , widziałam też ile chodziło na zajęcia. Fajna babka i doświadczona w mojej pipidówie. Postara się mnie odwiedzić - tak napisała. Ciekawe ale myślę że nieprędko. Niech chociaż się pojawi to już będzie sukces.

@luigi89 wagą się nie przejmuj, mój przez większość ciąży był idealnie w środku i nagle 20 centyl... I też dobrze!
Ja już w szpitalu, na razie personel cudowny, oby się tak utrzymało ;D I tak jak koszmarnie bałam się, że znowu zemdleję przy kolejnej nieudanej próbie wyjęcia pessara, tak tutaj gin zrobił to w kilka sekund :o

@Ika88 to fajnie, że gładko poszło :) jednak jak chcą to potrafią ;) ostatnio odnośnie wagi to był "kawał baby" a teraz, że mało ale masz rację - nie będę się aż tak martwić. Trochę się zakupami wyprawki nastrajam pozytywnie :)

reklama
@luigi89 nie przejmuj się wagą bo różnie to bywa. U mnie w 30 tc 80 centyl lekarz powiedział, że dziecko będzie duże ponad 4 kg a córeczka urodziła się z wagą 2975 więc nic się nie potwierdziło;)
@Naysan bardzo łatwo się podaje wit. d z tych odkręcanych kapsułek, trzeba tylko mocno trzymać
@Audia20 życzę szybkiego powrotu do zdrowia dla synka

Do góry