reklama
Poczytałam troszkę o nim i brzmi okropnie ;/ Jak to u Ciebie wykryli i czym się objawiło?Mam zatyczki aps to zespół antyfosfolipidowy.
Oczekujaca123
Fanka BB :)
@Zzzzzz A jak Cię wypuszczali to zapomnieli o aps? [emoji1787] eh.. pisz do mnie to może jakieś fale Zuzie przekazuje przez telefon i chce jej się wyjść tylko nie wie , że to trzeba dolem A nie środkiem brzucha;pMam zatyczki [emoji14] aps to zespół antyfosfolipidowy.
Jak tam wspolokatorka ? Dała Ci pospać choć chwile ?
Mnie znów nerka zaczyna boleć chyba po nocy znów zastój się robi.. kur.......
@Paula_12345 jakie dobre wieści i to w Dzień Kobiet gratulacje i wszystkiego dobrego dla Was dziewczyny!
Oczekujaca123
Super ;***Cześć dziewczyny, ja już z jedną bliźniaczką w domu i teraz czekamy na drugą ale to już niedługo bo ma 1800 gram [emoji16] a co u was?
A jakie zalecenia lekarzy? Jakie musisz zrobić badania itp jak to wygląda przy wczesniakach, co sprawdzali w szpitalu ? Przepraszam, że tak dopytuje ale nie pamiętam czy pisałaś A boję się, że mnie to czeka i oby to było dopiero w 30tc..
Przypomnij mi też z jaka waga urodziły się dziewczynki? Miała podane sterydy wcześniej?
Trzymajcie się. Dużo siły i zdrowka;*
Super ;***
A jakie zalecenia lekarzy? Jakie musisz zrobić badania itp jak to wygląda przy wczesniakach, co sprawdzali w szpitalu ? Przepraszam, że tak dopytuje ale nie pamiętam czy pisałaś A boję się, że mnie to czeka i oby to było dopiero w 30tc..
Przypomnij mi też z jaka waga urodziły się dziewczynki? Miała podane sterydy wcześniej?
Trzymajcie się. Dużo siły i zdrowka;*
Dostałam skierowanie do 6 lekarzy na kontrolne wizyty, pełno witamin, żelazo bo ma anemię i jakieś mieszanki fosforanowe, hmf do mleka żeby przybrała szybciej do 3kg i to w sumie wszystko, ograniczyć też kontakt z ludźmi przez 1 miesiąc ale nie dajmy się zwariować, nie ma z nią problemów jedynie to że karmienie to jest moja zmora[emoji18] W szpitalu przed wyjściem pobrali krew z głowy już zapomniałam ale musieli sprawdzić czy wszystko okej, zbadali wzrok i usg brzucha, i siedziała w foteliku 40min tak jak do domu by jechała czy nie ma spadków saturacji. 1370 i 960 gram W 26 tygodniu mi podali ale gdyby nie to że panikowałam że boli mnie brzuch nie podaliby mi bo nie było powodu więc trzeba się domagać niekiedy.
Oczekujaca123
Mi teraz podają 23t5d więc liczą jak 24tc wieczorem miałam pierwsza dawkę. Trafiłam tu z kolka nerkowa ale że mam szew A szyjka się rozwiera bardziej wewnętrznie i pęcherz plodowy może do niej wpaść bo się wpukla... więc pogadałam z docentem i uznał że mi poda... tylko zastanawiam się czy to w 24tc ma sens.... No niby ma no ale kurde jakieś dziwne myśli krążą mi.po głowieDostałam skierowanie do 6 lekarzy na kontrolne wizyty, pełno witamin, żelazo bo ma anemię i jakieś mieszanki fosforanowe, hmf do mleka żeby przybrała szybciej do 3kg i to w sumie wszystko, ograniczyć też kontakt z ludźmi przez 1 miesiąc ale nie dajmy się zwariować, nie ma z nią problemów jedynie to że karmienie to jest moja zmora[emoji18] W szpitalu przed wyjściem pobrali krew z głowy już zapomniałam ale musieli sprawdzić czy wszystko okej, zbadali wzrok i usg brzucha, i siedziała w foteliku 40min tak jak do domu by jechała czy nie ma spadków saturacji. 1370 i 960 gram W 26 tygodniu mi podali ale gdyby nie to że panikowałam że boli mnie brzuch nie podaliby mi bo nie było powodu więc trzeba się domagać niekiedy.
Cieszę się , że z dziewczynami jest w miarę ok ! trzymam kciuki , żeby druga szybko wróciła do domku. A przypomnij jak się nazywają?
reklama
Magdalenams
To wspaniała wiadomość z rana dzielne dziewczynyCześć dziewczyny, ja już z jedną bliźniaczką w domu i teraz czekamy na drugą ale to już niedługo bo ma 1800 gram [emoji16] a co u was?
Podziel się: