reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Help. Zakupił mi chłop sok z żurawiny. Mam zamiar go rozcieńczać w wodzie. Ile profilaktycznie dla poprawy ph i ogólnie stanu dróg moczowych takich szklanek (na oko 250-300ml) powinno wypijać się dziennie i ile soku do nich lać? Z tabletkami było łatwiej :p
@Naysan ja od dzisiaj (rozbieżność między info od gin a internetem była ogromna) postanawiam nie czytać, ciekawe czy wytrwam chociaż jeden dzień xD

reklama
Help. Zakupił mi chłop sok z żurawiny. Mam zamiar go rozcieńczać w wodzie. Ile profilaktycznie dla poprawy ph i ogólnie stanu dróg moczowych takich szklanek (na oko 250-300ml) powinno wypijać się dziennie i ile soku do nich lać? Z tabletkami było łatwiej :p
@Naysan ja od dzisiaj (rozbieżność między info od gin a internetem była ogromna) postanawiam nie czytać, ciekawe czy wytrwam chociaż jeden dzień xD

Ja jak piłam sok z żurawiny to rozcieńczalam go w szklance pół na pół z woda i taka jedna szklankę dziennie. Poprawiło wyniki moczu :)

@Oczekujaca123 na pocieszenie, na innym wątku jest dziewczyna z szyjka jakoś 2cm i rozwarciem już od paru dobrych tyg hmmm o ile dobrze pamietam 4 albo 5... nie ma zabezpieczenia żadnego, nie leży plackiem bo ma małe dzieci i ciężko jej zorganizować opiekę nad dziećmi. Wierzymy tu wszystkie tylko w szczęśliwe scenariusze ;*

@Ika88 ja pilam z herbatą 50ml dwa razy dziennie. Mega polubiłam ten smak.
@Naysan dalej dwa w jednym.
Nie przejmuj się bananem :)) ja nigdy nie mylam.
@olamakota na suty pomógł mi bepanthen. Maltan niestety nic nie dal. Smarowalam bo mialam duże problemy z sutkami w tej ciąży.

Jestem już jako tako ogarnieta, Jagoda urodziła się o 15, po 2-3 godzinach dość sporej meki, ale porod mega szybki. W 50 min z 2 cm rozwarcia zrobiło się 9 cm i dlatego tak bolało. Nie zdążyłam dostać znieczulenia. Warto słuchać położnych bo mi mega to pomogło w ostatnim etapie. Jestem mocno obolała, trzeba było sporo naciąć ale cieszę się że to już po :)

Mała waży 3050, 52 cm i jest na razie super grzeczna, udało się trochę pokarmic.

@Oczekujaca123 trzymam kciuki żeby się wszystko cofnęło. Wiem że to niemożliwe ale spróbuj się stresować jak najmniej się da

reklama
@Ika88 ja pilam z herbatą 50ml dwa razy dziennie. Mega polubiłam ten smak.
@Naysan dalej dwa w jednym.
Nie przejmuj się bananem :)) ja nigdy nie mylam.
@olamakota na suty pomógł mi bepanthen. Maltan niestety nic nie dal. Smarowalam bo mialam duże problemy z sutkami w tej ciąży.
Bepanthen mam do pupy Ewy to sobie pożyczę :) Dziękuję:)

Do góry