reklama
Magdalenams
Fanka BB :)
Nie ma po co się schizowac trzeba tylko pamiętać ze kp nie jest takie łatwe. Cześć kobiet karmi bez problemów ale reszta to walka. Trzeba być wytrwalym. Ja mialam kilkanaście chwil zwątpienia ale się udało i baaardzo się cieszę że mogłam syna karmić 15 m-cy.Ja kupię laktator jakiś czas po porodzie. Póki co mam schizę, że nie będę miała pokarmu i tyle kasy pójdzie w błoto...
Do tego jeszcze tak często słyszy się o zapaleniu sutków... Udało Ci się to ominąć?Nie ma po co się schizowac trzeba tylko pamiętać ze kp nie jest takie łatwe. Cześć kobiet karmi bez problemów ale reszta to walka. Trzeba być wytrwalym. Ja mialam kilkanaście chwil zwątpienia ale się udało i baaardzo się cieszę że mogłam syna karmić 15 m-cy.
Naysan
Najgorzej, że nie będę wiedzieć, jak bardzo będzie mi potrzebny, tego się nie przewidzi, a wolę mieć od razu, żeby zaraz po porodzie móc pobudzać laktację. W szpitalach chyba nie dają laktatorów, nie?Zgadza się. Ręce bolą od laktatora a mój dodatkowo słabo ciągnął. Jeśli byś potrzebowała na dłużej i często z niego korzystała to tylko i wyłącznie elektryczny bierz.
@Ika88 właśnie może być tak, że nie będziesz mieć pokarmu, a dzięki ćwiczeniom z laktatorem się pojawi
Odkąd się urodziły to nawet nie płacze bo boje się że mi zaniknie pokarm, ciężko jest bo to wcześniactwo pewnie będzie się za nami ciągnąć długi czas ale nie zawsze jest tak jak tego chcemyJezu, nie chcę sobie tego nawet wyobrażać. Jesteś mega dzielna.
olamakota
Zazwyczaj mają elektryczny ale chyba lepiej mieć własny.Najgorzej, że nie będę wiedzieć, jak bardzo będzie mi potrzebny, tego się nie przewidzi, a wolę mieć od razu, żeby zaraz po porodzie móc pobudzać laktację. W szpitalach chyba nie dają laktatorów, nie?
@Ika88 właśnie może być tak, że nie będziesz mieć pokarmu, a dzięki ćwiczeniom z laktatorem się pojawi
olamakota
Pewnie będzie więcej wizyt w różnych poradniach itd. ale dziewczyny są silne, szybko nadrobią i nie będzie śladu po wcześniactwie. Tego Wam życzęOdkąd się urodziły to nawet nie płacze bo boje się że mi zaniknie pokarm, ciężko jest bo to wcześniactwo pewnie będzie się za nami ciągnąć długi czas ale nie zawsze jest tak jak tego chcemy
A póki co mają jakieś objawy wcześniactwa prócz wagi? Czy takie rzeczy wychodzą po jakimś czasie? Pięknie sobie radzicie, dzielna trójko :]Odkąd się urodziły to nawet nie płacze bo boje się że mi zaniknie pokarm, ciężko jest bo to wcześniactwo pewnie będzie się za nami ciągnąć długi czas ale nie zawsze jest tak jak tego chcemy
reklama
Naysan
Podziel się: