reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@Kleo83 mnie dzisiaj bardzo pogoda kusila ale moj M marudzil ze za szybko bo polozna powiedziala ze moge wyjść dopiero jak Patryk nabierze do 3 kg a w piątek mial dopiero niecale 2.8. Ale jutro juz pojde na krotki spacer ma byc 11 stopni. I nie bede werandowac.

Kurcze dopiero zrzucilam jakies 11 kg juz patrzeć nie moge na siebie.

reklama
@Kleo83 mnie dzisiaj bardzo pogoda kusila ale moj M marudzil ze za szybko bo polozna powiedziala ze moge wyjść dopiero jak Patryk nabierze do 3 kg a w piątek mial dopiero niecale 2.8. Ale jutro juz pojde na krotki spacer ma byc 11 stopni. I nie bede werandowac.

Kurcze dopiero zrzucilam jakies 11 kg juz patrzeć nie moge na siebie.
Nie znam się, więc może głupio pytam, ale 11kg w tak krótkim czasie to mało? :o

Ja nie wiem ile teraz waze, przytylam 17 kg. Muszę przykolegowac się do kogos kto ma wagę sprawdzic ile mi zostalo balastu do zrzucenia;-)

Z tego co wiem to ok 9 potrafia po samym porodzie zrzucic u mnie w niedzielę było tylko 7 kg wiec obawiam sie ze moze to byc malo i cos mi zostanie po ciąży. Teraz idzie szybko bo jem mniej i maly duzo ciagnie piersi a później sie skonczy. I duzo to jednak byla woda.

Z tego co wiem to ok 9 potrafia po samym porodzie zrzucic u mnie w niedzielę było tylko 7 kg wiec obawiam sie ze moze to byc malo i cos mi zostanie po ciąży. Teraz idzie szybko bo jem mniej i maly duzo ciagnie piersi a później sie skonczy. I duzo to jednak byla woda.
Basia u Ciebie super wynik, jestes tydzien po porodzie.
Ja tez jem mniej, bo nie ma kiedy. Jem zazwyczaj sniadania i cos na kolację.
Basia u Ciebie tez juz sie zaczely pielgrzymki do Patryczka? U mnie codziennie ktos jest i jeszcze dużo osob sie dopytuje kiedy moze nas odwiedzić heh...
Jak Karolinka radzi sobie z bycia starsza siostra?
Mój synek caly czas zachwycony, chce nam pomagac. Dzis rano byl w niebo wziety, bo zanim sie obudził położyłam Szymka w jego łóżku i mówi że chce aby braciszek codziennie go budzil:-)
Ja wciaz mam niedowierzanie, ze Szymek jest juz z nami i ciagle sie wzruszam jak pomysle, ze jestem mamą dwojki dzieci. Jakie to jest piękne doswiadczenie:-)

U Nas pielgrzymek nie ma wszyscy czekaja na Nasze pozwolenie. A ja jeszcze nie zapraszam boje sie jakiegos chorobska. Nawet corka caly tydzien siedziala w domu dopiero dzisiaj poszla do przedszkola. Co do starszej siostry bardzo jest dumna i pomaga ale widze ze czasami szuka poklasku. Zaczyna zwracac na siebie uwage ale wcale sie nie dziwie bo po stracie syna i ogólnie byla Nasza ksiezniczka i teraz zaczyna sie upominac a my mamy mniej czasu. Dzisiaj w nocy np Patryk tylko budził sie na jedzenie i spal a za to cora ovidzila sie po 24 i dala Nam popalic. Ze Ona nie lubi sama spać itp i byla taka afera ze pol nocy ryczala i nic jej nie przekonywalo. Wydaje mi sie ze w ten sposob zwraca na siebie uwage. No doslownie w nocy z niemocy sie rozplakalam bylam taka zla na Nia a z drugiej strony tak mi szkoda jej bylo. Zawsze jak chciala w nocy do Nas przychodzic to po prostu wyparowała i z Nami spala a teraz nie ma miejsca.

U Nas jest z budzeniem rano na odwrot. Cora wstaje ok 7 a Maly ze mna spi do 8. Ale ogolnie to jestem mega dumna. Ona Go tak tuli i caluje a Patryk to moj Maly Książę. Tak Go kocham. Zlagodzil moj bol po stracie brata. Mogłabym caly czas Go miec na rekach i tulic i całować.

U Nas jest z budzeniem rano na odwrot. Cora wstaje ok 7 a Maly ze mna spi do 8. Ale ogolnie to jestem mega dumna. Ona Go tak tuli i caluje a Patryk to moj Maly Książę. Tak Go kocham. Zlagodzil moj bol po stracie brata. Mogłabym caly czas Go miec na rekach i tulic i całować.
@BaskaW a co się stało z poprzednim synkiem? :(
Fajnie, że macie małych pomocników ;D Ile mają lat? Ja po przejściach w tej ciąży raczej nigdy nie zdecyduję się na powtórkę...

reklama
Do góry