reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziewczyny a relanium na recepte jest?Od jakiegoś czasu mam doła.Mam wrażenie,że wegetuje.Cały czas ciągnie ten szew i boli.No nic nie mogę zrobić a teoretycznie już bym mogła a tu nawet siąść nie mogę.Odliczam tylko dni do ściągnięcia szwa.Ja wiem,że to minie ale na dzień dzisiejszy mam wrażenie,że już na zawsze będę leżeć w tym łóżku:( Basia trzymam kciuki,żeby crp spadło i żebyście wyszli do domku:)

reklama
@Audia20 ja nie mialam nigdy problemo ze spaniem , ale wystarczylo ze czyms sie denerwowalam (nawet nie swiadomie) i krecilam sie z boku na bok.
W szpitalu na skurcze i uspokojenie macicy dostaawalam relaniun 3x2mg.. teraz czje ze moj sen jest idealny ! Nie mysle, nie analizuje bo po prostu zasypiam i budze sie rano... ;) od wyjscia ze szpitala man dawje 2x2mg... z ta dzienna musze sie zastanowic bo wczoraj padlam po 13 i wstalan o 19 , zeby znow o 24 pasc i spac do 9 ;p ale mysle, ze jak masz problemy ze spanien to spytaj lekarza czy cos Ci doradzi, moze przepisze. W koncu trzeba sie wyspać w ciazy.

A na nadal spie z M, ale od zawsze mamy swoje koldry i lozko szerokie na 1.60cm nie wyobrazam sobie go wyrzucic :o no ale może i nas to czeka ;p

Ja z M nie śpię już od początku ciąży czyli od września . Tragedia ale mdłości, rzyganko itd to wolałam się sama wysypiac i go nie budzić. Od początku ciąży też jestem płaczliwa ale odpukać śpię dobrze. Nawet do południa drzemka mi się zdarza. U mnie jeden dzień humor ok a na drugi spadek... I taka huśtawka. Współczuję M bo nie ma lekko

We wtorek mam wizytę to spytam lekarki czy by nie przepisała.
Na receptę i to taka megaaa szczegolowa :/ u mmie sie czepiali w aptekach ze nie ma napisane tej drugiej nazwy co jest na opakowaniu... gdzies indziej czepiali sie czegos innego.. takze no kurde ciezko bylo to wykupic wkoncu maz soe wkurwil zazadal rozmowy z kierownikiem.apteki powiedzual jak jesy pokazal moj wypis ze szpitala i powiedział ze jak odmawia wydania leku ktory wypisal lekarz szpitalnu to chcw to na pismie.. nagle okazalo soe ze recepta moze byc przyjeta bez tej drugiej nazwy... yh.. takze pilnuja tego leku ze szok [emoji14]

@Zzzzzz kobieto ! Nie panikuj ;) jak to nawet juz to co z tego ?! ;) przeciez tyle na to czekalas. Kochana dasz rade ;* wdwch wydech niech wypada co musi, wytrzymasz to pokazesz gin w piatek a jak jie to wyslesz jej foto swojje Zuzki zamiast pokazywac gluta ! ;))

@Zzzzzz nie chcesz jeszcze? Ja mam nadzieję, że w czwartek po zdjęciu szwu od razu się rozkręci i niech się dzieje co chce;)
@Naysan u nas ta czkawka też często się pojawia - zwłaszcza w nocy. Mam porównanie- w tamtej ciąży wcale tego nie czułam
Jeśli chodzi o receptę na relanium to musi być na oddzielnej+ łączna dawka substancji czynnej słownie+ dawkowanie+ kod/ nr recepty.
@Kleo83 dostałaś już synka do siebie?Jak się czujecie?

Crp 8 ale nie wypisala Mlodego pediatra. Mowi ze norma 5. I sie zawiodlam. Tak mi sie plakac az chce. Ale coz maluszek najwazniejszy. Juz tesknie za domem i corka.

Basia lepiej zostać 1 czy 2 dni dluzej w szpitalu, niz potem w domu sie zamartwiac. Mi od razu powiedzieli, ze najszybciej wyjde w pon. U nas tez jest to uzależnione od malego, czy nic sie nie wydarzy. Super, ze karmisz, u mnie poki co jest sucho, ani kropelki, ale przystawiam synka.
Synus już jest przy mnie:-D dzis po obchodzie go dostałam. Wczoraj ponownie mial badana krew, robili przeswietlenie pluc i nic nie wychodzi. I na szczescie już mruczy coraz mniej.

@Audia ja od 15 tc zasypiam o 4 w nocy dopiero. Najpierw leżałam i się męczyłam przeokrutnie, teraz kładę się przed 4 i szybko zasypiam. I to nie ze stresu.

Basia, Kleo, może jutro obie wyjdziecie :)

Relanium to psychyotrop i nie chcą za bardzo przepisywać...mi nie dali na bezsenność niestety.

reklama
Po tyg stosowaniu luteina mnie tam wyżera, wyzarla mnie już chyba do cna... czuje jakby mi kwasem ktoś polał cała pochwę w środku... Jezu. Czy z takim czymś wycieczka na izbę dzisiaj jest podstawa? Czy próbować jutro się dostać do gin?

Do góry