reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@BaskaW cudne musi być dojście do tego momentu, że zapomina się o wszystkich przeciwnościach i skupia tylko na oczekiwaniu :D "Nudnego" porodu życzę!
@luigi89 mam podobnie (coś nieco jak miesiączkowe?), więc przestaję panikować, na chwilę ;p

Tak coś jak miesiączkowe. Także spokojnie. Na początku upławów nie miałam, dopiero właśnie po tygodniu się pojawiły. Upławy wodniste.

reklama
Tak coś jak miesiączkowe. Także spokojnie. Na początku upławów nie miałam, dopiero właśnie po tygodniu się pojawiły. Upławy wodniste.
Z upławami to mam o tyle problem, że przez globulki, które wyciekają praktycznie bez przerwy (a jak już mniej to czas na kolejną), więc rozpoznanie czy coś niepokojącego się dzieje jest niemożliwe...

Ja mam dylemat we wtorek miałam rozwarcie 4cm i lekarz zaproponowal mi masaz szyjki i powiedział, ze bym urodzila, wystraszyłam sie i odmowilam. Ale mysle czy jutro zadzwonic i zgodzic się na rozkrecenie mojej szyjki. We wtorek maz będzie miec usuwane zeby chirurgicznie i to na dodatek 120km od naszego miasta i boje sie, ze przyjdzie mi rodzic a jego akurat nie bedzie.

Z upławami to mam o tyle problem, że przez globulki, które wyciekają praktycznie bez przerwy (a jak już mniej to czas na kolejną), więc rozpoznanie czy coś niepokojącego się dzieje jest niemożliwe...

Też ciągle coś tam plami od początku ciąży ale nie jest ani brązowe ani krwiste więc to najważniejsze.

Basia trzymaj sie! Juz jutro Wasz tak długo wyczekiwany dzien. Czekamy na naszego pierwszego forumowego bejbisia:-) Pomodlę sie za Was.

A wiec robie w dzbanku z cytryną i popijam caly dzien ! :)

A czy na miete i pokrzywe jest limit ? Ktos kojarzy?
Mieta jest ok w każdej ilości, ale pokrzywa podobno tylko raz dziennie. Tak gdzieś wyczytałam :)

@BaskaW trzymaj się jutro, powodzenia! Odezwij się jak już się ogarniesz i będziesz miała siłę i chwilę czasu :) trzymam kciuki żeby wszystko gładko poszło

Też ciągle coś tam plami od początku ciąży ale nie jest ani brązowe ani krwiste więc to najważniejsze.
Brązowe miałam 3 dni po założeniu kółka, ale tym miałam się nie przejmować dopóki nie będzie to świeża krew w dużej ilości. Niepotrzebnie naczytałam się, że od razu można z nim góry przenosić xD
@Kleo83 a to który tydzień? :)

Ja mam dylemat we wtorek miałam rozwarcie 4cm i lekarz zaproponowal mi masaz szyjki i powiedział, ze bym urodzila, wystraszyłam sie i odmowilam. Ale mysle czy jutro zadzwonic i zgodzic się na rozkrecenie mojej szyjki. We wtorek maz będzie miec usuwane zeby chirurgicznie i to na dodatek 120km od naszego miasta i boje sie, ze przyjdzie mi rodzic a jego akurat nie bedzie.
Trudno doradzać ale chce Cię uprzedzić,że ten masaż jest mega bolesny.Miałam dwa razy robiony przy pierwszym porodzie i myślałam,że zakopie lekarzowi.

reklama
Do góry