Oczekujaca123
Fanka BB :)
Ja w koncu nie wiem na ile mialam zalozonu szew bo w pt bylo usg to bylo ze nibu 2.62 w najgorszym wypadku szyjka nie miekka nie twarda taka posrodku. Ale rozwarciw wew bylo w ksztalcie U . Potem jiz usg nie robili tylko.od razu w poniedziałek szew. W czwartek sprawdza to bede wiedziala ile mam i w jakim stanie.Teraz jest 32 i 4 dni. U mnie historia zaczęła się w 17tc: miałam 14mm szyjki i wewn rozwarcie, zanim założyli mi szew to miałam już szyjki 10mm i była bardzo miękka. Mimo całkowitego leżenia szew utrzymał się tylko 1,5tygodnia. W 21tc miałam drugi raz zakładany szew w trybie ratunkowym, szyjki już nie miałam, rozwarcie na 3 cm i widoczny pęcherz plodowy. Ordynator mowil, że ledwo udało się zszyc i nie daje gwarancji, że szew będzie trzymal. Jak wróciłam do domu to byłam tak przerażona, że stwierdziłam, że będę cały czas leżeć, oby tylko utrzymać ciążę, wstawalam tylko do ubikacji na 2 i pod prysznic.
A w tym 21tc to wyszlo u gin na badaniu czy mialas jakies inne objawy ze cos sie dzieje ?
A ten pierwszy szew byl kiepsko zalozony czy cos sie stalo?