reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@Naysan przywołuję Cię do porządku :) Mam równe 3 tygodnie różnicy między nogą a głową. I wszystko jest OK. Na innym forum moje koleżanki Kwietniówki mają głowę w 5 centylu a nogę w 95. Inna ma brzuszek w 5 a głowę w 120 centylu. I to, że jest więcej niż 3 tyg różnicy nie oznacza, że jest źle tylko po prostu trzeba sprawdzić czy w tej dużej łepetynce jest wszystko co trzeba. U wszystkich lekarz sprawdził i jest ok :)
Dzięki :) bardzo zabawnie to napisałaś, uśmiałam się razem z mężem z tego opisu, choć jemu trzeba było wytłumaczyć, o co chodzi. Faktycznie, pocieszające, że takie rozrzuty są normalne. U nas 2 tyg. temu największa różnica była 3 tygodnie i 4 dni. Dam jutro znać, jak tym razem. Dobrej nocy!

reklama
@Naysan jak nocka. Odezwij się po usg i jak beda fajne foty to proszę o wystawienie ;)) 3 mam kciuki!

@BaskaW to chyba normalne że tak czujesz szyjke bo dziecko juz spore. U mnie wali w odbyt tradycyjne mega nieprzyjemne uczucie.

Ja wczoraj wieczorem myslalam, ze wybila godzina "O". Bole w dole brzucha, kazdy ruch dziecka bolący, przeszywajacy i okropne klucia nie do wytrzymania. Noc byla ciezka i ukladalam w glowie plan dzialania. Dzis wstałam i dolegliwosci zniknely heh...

Kurcze Kleo ja tez bym chciala by sie szybciej rozkrecilo ale co wtedy ze szwem? Z blizna i dojazdem do szpitala..u ans napadalo tyle sniegu..szklanka na drodze.

Naysan trzymaj się, z Twoim dzieciatkiem na pewno bedzie wszystko dobrze:-)
Ja tez zawsze sie stresowalam i rozumiem Cię, głowa do góry!

Najbardziej stresowalo mnie jak mialabym jechac do szpitala z nieumyta glowa hehe
Dzis czuje sie lepiej, nałożę farbe i myje łepetyne, zeby jedno chociaz zmartwienie odeszło;-)

U mnie szpital byle jaki, ale mam 5 minut autem. A oddalona placowka to dodatkowy stres. I jeszcze pogoda trudna do przewidzenia.
Juz dzis poniedziałek, do piatku masz coraz bliżej, odpoczywaj i dasz rade:-)

Ja tez wieczorem takie tlenia brzucha trzynaja mnie do tej pory. Jeszcze koszmary o porodzie. Dziś mialam jechac na ktg ale taka pogoda, że odkładam to na jutro. Dziś w końcu przygotuje torbe i dokumenty do porodu. Tez zaczelam częściej myc włosy :D

reklama
Tak macie racje. Wlosy i czesci intymne to porazaka..tez myje czesciej bo teraz 2 w tyg. Tez sie stresuje ze pojade z taka lepetyna. Zadzwonie to mzie na brwi gdzieś pojadę tez bym troche lepiej wygladala..moja cera jakas taka szara bo mniej o Nia dbam

Do góry