reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@Audia20 audia tak to może być marchew. Moja ciotka tak córkę faszerowala sokiem z marchwi ze się pomarańczowa zrobiła. Serio nawet była z tym u lekarza bo dziecko dziwnie wyglądało to ja uświadomili.

reklama
Ja dla syna do szpitala biore duzo ciuchow. A na wyjscie biore kombinezon taki misiek. A na spacery mam cieply zimowy kombinezon. Ogolnie do auta i tak sie dziecko rozbiera z kombinezonu. Nie przewozi sie dzieci w kurtkach bo zle zabezpieczaja je pasy w nosidelki wtedy. Wiec ogrzejemy auto i rozbieramy malego.

Dziękuję :) wczoraj nie było porodu więc się cieszę. Jak u Was samopoczucie?
Co Ty tak z tym porodem?? Cos sie dzieje? Masz jakies przeczucia? Zaciskaj nogi i trzymaj do 36 tc. Ja mam tez dzisiaj groszy dzien co chwile sikam juz mi tez ciezko. Masakra. Brzuch boli coraz czescirj jak na okres.

@Zzzzzz miałaś wczoraj urodziny? Wszystkiego dobrego!! Co Ty się tak nastawiasz na to rodzenie już? Który dziś u Ciebie tydzień?

A ja wczoraj już stwierdziłam, że nie wytrzymam i założyłam wkładkę testującą wyciek płynu owodniowego, bo nie dość, że mi wysokie ph w pochwie wyszło przy posiewie, to jeszcze jakoś tak wyjątkowo mokro było wczoraj. Ale wkładka nic nie pokazała, więc się uspokoiłam. U mnie ostatnio z bólami gorzej, a tu jeszcze na domiar złego dwudniowy remont łazienki mieliśmy, cały czas musiałam wstawać do panów, bo ciągle coś chcieli. No i potem trochę ogarnąć syf po nich. Pewnie dlatego teraz jakoś słabiej się czuję.

No więc dziękuję Wam wszystkim za życzenia co prawda urodziny mialam w czwartek ale dopiero dziś robię imprezkę dla rodziny. Oczywiście zdążyłam się już milion razy pokłócić z mężem, Zuza mi za chwile wyskoczy z brzucha.
@Naysan u nas 31 lub 32 tc zależy jak kto czyta dokładnie 31+6. ALE wczoraj cały dzień skurcze, stresuję się tez tym rozwarciem zewnętrznym. Co prawda lekarka mi 6 razy mówiła że mam się nie przejmować tylko jak tu się nie przejmować?! Dziś przy dwójce jakiś dziwny śluz i się zastanawiam czy to nie czop. No wkręcam sobie, wkręcam poród :p

reklama
Do góry