reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@Audia20 audia tak to może być marchew. Moja ciotka tak córkę faszerowala sokiem z marchwi ze się pomarańczowa zrobiła. Serio nawet była z tym u lekarza bo dziecko dziwnie wyglądało to ja uświadomili.

reklama
Ja dla syna do szpitala biore duzo ciuchow. A na wyjscie biore kombinezon taki misiek. A na spacery mam cieply zimowy kombinezon. Ogolnie do auta i tak sie dziecko rozbiera z kombinezonu. Nie przewozi sie dzieci w kurtkach bo zle zabezpieczaja je pasy w nosidelki wtedy. Wiec ogrzejemy auto i rozbieramy malego.

Dziękuję :) wczoraj nie było porodu więc się cieszę. Jak u Was samopoczucie?
Co Ty tak z tym porodem?? Cos sie dzieje? Masz jakies przeczucia? Zaciskaj nogi i trzymaj do 36 tc. Ja mam tez dzisiaj groszy dzien co chwile sikam juz mi tez ciezko. Masakra. Brzuch boli coraz czescirj jak na okres.

@Zzzzzz miałaś wczoraj urodziny? Wszystkiego dobrego!! Co Ty się tak nastawiasz na to rodzenie już? Który dziś u Ciebie tydzień?

A ja wczoraj już stwierdziłam, że nie wytrzymam i założyłam wkładkę testującą wyciek płynu owodniowego, bo nie dość, że mi wysokie ph w pochwie wyszło przy posiewie, to jeszcze jakoś tak wyjątkowo mokro było wczoraj. Ale wkładka nic nie pokazała, więc się uspokoiłam. U mnie ostatnio z bólami gorzej, a tu jeszcze na domiar złego dwudniowy remont łazienki mieliśmy, cały czas musiałam wstawać do panów, bo ciągle coś chcieli. No i potem trochę ogarnąć syf po nich. Pewnie dlatego teraz jakoś słabiej się czuję.

No więc dziękuję Wam wszystkim za życzenia co prawda urodziny mialam w czwartek ale dopiero dziś robię imprezkę dla rodziny. Oczywiście zdążyłam się już milion razy pokłócić z mężem, Zuza mi za chwile wyskoczy z brzucha.
@Naysan u nas 31 lub 32 tc zależy jak kto czyta dokładnie 31+6. ALE wczoraj cały dzień skurcze, stresuję się tez tym rozwarciem zewnętrznym. Co prawda lekarka mi 6 razy mówiła że mam się nie przejmować tylko jak tu się nie przejmować?! Dziś przy dwójce jakiś dziwny śluz i się zastanawiam czy to nie czop. No wkręcam sobie, wkręcam poród :p

reklama
Do góry