reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@BaskaW @Kleo83 super pasiaste brzuszki. To prawda, że w kolejnej ciąży brzuszek jest dużo większy:)
@Zzzzzz życzę Ci spełnienia marzeń!
Ze mną w szpitalu leżała dziewczyna też bardzo filigranowa i dziecko ważyło ok 2 kg ( a to był chyba 39 tydzień ) i lekarze mówili jej, że jak pani jest drobna to jak dziecko ma być ogromne więc spoko:)
@Audia20 to wygląda jakby coś na 100% zafarbowało.
Ja też mam zamiar wyjść w ciążowych ubraniach ze szpitala... bo w normalne się nie zmieszczę. Nie stresuję się tym- mam zamiar dużo spacerować, może kupię jakąś dietę z uwzględnieniem dla karmiących i będzie dobrze:)

reklama
Wydaje mi sie jak sie przytyje zdrowo, w granicach normy, to z czasem organizm sam wroci do wagi sprzed ciąży. Druga sprawa to skora, ktora bedzie w gorszej formie, mniej sprężysta.
U mnie juz +14kg. Wiecej przytyje niz w pierwszej ciąży.

Ja na + 12 kg. Mnie najbardziej Bedzie dolowal brzuch po cc. Jest taki specyficzny uskok nad koscia lonowa. Jak zszywaja i robi sie blizna to nad nia brzuch układa siw w taka falde. Ciezko mi to wytumaczyc. I piersi po karmieniu tez juz nie takie fajne. A będę musiala sie duzo odchudzic bo musze zrzucic kg po stracie synka. Nic nie zrzucilam w tym sresie.

Wydaje mi sie jak sie przytyje zdrowo, w granicach normy, to z czasem organizm sam wroci do wagi sprzed ciąży. Druga sprawa to skora, ktora bedzie w gorszej formie, mniej sprężysta.
U mnie juz +14kg. Wiecej przytyje niz w pierwszej ciąży.
Ja też więcej - mam też + 14. To przez to ciągłe leżenie. Od kilku dni nie mam siły na nic, jak wstanę to aż nogi mi się trzęsą i ciągle chce mi się spać. Muszę się jakoś zebrać bo to dziwny stan.

Ja mam 11 na plusie. Mam taką motywacje do tego żeby schudnąć że najchętniej wskoczyła bym w dresy i poszła teraz biegać a później na saune. Szkoda tylko że ostatnio jak musiałam okrążyć szpital żeby trafić do wejścia zaczęłam dyszeć jak emetyt a moja kość ogonowa chciała mi wyskoczyć z pleców. To będzie bardzo trudny powrót do żywych po półrocznym leżeniu...

Ja dziewczyny mam 27 tc i +15 kg! Z pierwszym synem przytylam ponad 20 kg i w pół roku wszystko zrzucilam z zapasem jeszcze. Ale karmilam piersią i stosowalam dietę lekkostrawna. Teraz też tak zamierzam. Bezpośrednio po porodzie tzn. W ciągu tygodnia zeszło mi ok 10 kg.

Ja chyba tez bede musiala taka diete wprowadzić bo z corka jadlam normalnie i troche po ciazy mi zostalo mimo ze karmilam piersia.

Ja chyba tez bede musiala taka diete wprowadzić bo z corka jadlam normalnie i troche po ciazy mi zostalo mimo ze karmilam piersia.
Ja uważam że to była bardzo dobra decyzja. Wiesz nie jakaś dieta restrykcyjna ale bez smazonego, wzdymajacego a ja mam problemy z tym, bez słodyczy, bez gazowanego. Od czasu do czasu sobie pozwalalam ale na codzień dieta.

reklama
Do góry