reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@BaskaW @Kleo83 super pasiaste brzuszki. To prawda, że w kolejnej ciąży brzuszek jest dużo większy:)
@Zzzzzz życzę Ci spełnienia marzeń!
Ze mną w szpitalu leżała dziewczyna też bardzo filigranowa i dziecko ważyło ok 2 kg ( a to był chyba 39 tydzień ) i lekarze mówili jej, że jak pani jest drobna to jak dziecko ma być ogromne więc spoko:)
@Audia20 to wygląda jakby coś na 100% zafarbowało.
Ja też mam zamiar wyjść w ciążowych ubraniach ze szpitala... bo w normalne się nie zmieszczę. Nie stresuję się tym- mam zamiar dużo spacerować, może kupię jakąś dietę z uwzględnieniem dla karmiących i będzie dobrze:)

reklama
Wydaje mi sie jak sie przytyje zdrowo, w granicach normy, to z czasem organizm sam wroci do wagi sprzed ciąży. Druga sprawa to skora, ktora bedzie w gorszej formie, mniej sprężysta.
U mnie juz +14kg. Wiecej przytyje niz w pierwszej ciąży.

Ja na + 12 kg. Mnie najbardziej Bedzie dolowal brzuch po cc. Jest taki specyficzny uskok nad koscia lonowa. Jak zszywaja i robi sie blizna to nad nia brzuch układa siw w taka falde. Ciezko mi to wytumaczyc. I piersi po karmieniu tez juz nie takie fajne. A będę musiala sie duzo odchudzic bo musze zrzucic kg po stracie synka. Nic nie zrzucilam w tym sresie.

Wydaje mi sie jak sie przytyje zdrowo, w granicach normy, to z czasem organizm sam wroci do wagi sprzed ciąży. Druga sprawa to skora, ktora bedzie w gorszej formie, mniej sprężysta.
U mnie juz +14kg. Wiecej przytyje niz w pierwszej ciąży.
Ja też więcej - mam też + 14. To przez to ciągłe leżenie. Od kilku dni nie mam siły na nic, jak wstanę to aż nogi mi się trzęsą i ciągle chce mi się spać. Muszę się jakoś zebrać bo to dziwny stan.

Ja mam 11 na plusie. Mam taką motywacje do tego żeby schudnąć że najchętniej wskoczyła bym w dresy i poszła teraz biegać a później na saune. Szkoda tylko że ostatnio jak musiałam okrążyć szpital żeby trafić do wejścia zaczęłam dyszeć jak emetyt a moja kość ogonowa chciała mi wyskoczyć z pleców. To będzie bardzo trudny powrót do żywych po półrocznym leżeniu...

Ja dziewczyny mam 27 tc i +15 kg! Z pierwszym synem przytylam ponad 20 kg i w pół roku wszystko zrzucilam z zapasem jeszcze. Ale karmilam piersią i stosowalam dietę lekkostrawna. Teraz też tak zamierzam. Bezpośrednio po porodzie tzn. W ciągu tygodnia zeszło mi ok 10 kg.

Ja chyba tez bede musiala taka diete wprowadzić bo z corka jadlam normalnie i troche po ciazy mi zostalo mimo ze karmilam piersia.

Ja chyba tez bede musiala taka diete wprowadzić bo z corka jadlam normalnie i troche po ciazy mi zostalo mimo ze karmilam piersia.
Ja uważam że to była bardzo dobra decyzja. Wiesz nie jakaś dieta restrykcyjna ale bez smazonego, wzdymajacego a ja mam problemy z tym, bez słodyczy, bez gazowanego. Od czasu do czasu sobie pozwalalam ale na codzień dieta.

reklama
Do góry