reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Nie wiem czy to szyjka bo ona z kolei u wielu kobiet (niewydolna) skraca się bezobjawowo. U mnie to sa takie dwa miejsca w dole brzucha, po lewej i prawej stronie (takie lezki) które bolą strasznie a jak brzuch twardnieje to też tylko w dole i tez boleśnie. Wcześniej czułam jeszcze takie rozpierania ale to wina dziecka. Najgorszy ten dół brzucha ://

No wlasnie nie wiem jak ejst z ta niewydolnoscia. To skad u mnie bole twardnienia i lecaca szyjka? A 1 ciaza idealna. Mysle ze nie da sie każdego wrzucic do jednego worka. Mi twardnieje brzuch jakos od prawie samego początku ciazy dobrze ze kazalam zwrocix uwage na szyjke.

Jak mam bolace dni to nie ma mowy o tym żeby leżeć na plecach bo jak z pleców przechodzę na bok to paraliżuje mnie ból właśnie w tym dole. A jak mnie tam jeszcze Zuza kopie to przeklinam cały świat.
Meczy mnie to ze nie rozkoszuje się tymi ruchami tylko mnie bola.

Ja ostatnio się na plecach położyłam jakieś 2 miesiące temu :( teraz nie ma szans już, choć brzuch ciągle mały

Ja nie moge lezec na brzuchu jak mam twardnienia brzuch wtedy bardzo ciagnie i boli. A jak sie poloze na boku to mniej odczuwam.

Ja tez tak mam z tymi bólami miesiaczkowymi, ze nie mam jakis czas i nagle pojawiaja sie.
Ja wczoraj kupilam pierwsza rzecz dla malutkiego czapeczke zimowa i chusteczkę pod szyjke. Udalo mi sie w cocodrillo za grosze;-)
Reszte mam przygotowywac nie wiem kiedy, ciagle czuje, ze mam jeszcze czas. Kmpletnie nic nie ruszone, a malutki moze juz za miesiac byc z nami:-)

Ja mam w domu pobojowisko. Szafa pax z ikei pokonała mojego męża. Wprawdzie prawie wszystkio mam ale gdzie tam pranie i prasowanie i układanie tych wszystkich rzeczy...

reklama
Dziewczyny wcześniej podczas aplikacji globulki czułam ze szew jest cały jakby zamknięty, dziś wyczułam jakby dwa końce, jak się rozwiązał. Lepiej jechać do ginekologa czy na IP?

Do góry