reklama
Zzzzzz
Fanka BB :)
Ja zaczęłam jakies 2 tyg temu od wozka czyli w okolicy 29/30 tyg.A dziewczyny w którym tygodniu zaczynalyscie kupować wyprawkę dla dziecka?
Dziewczyny krem na ciemieniuche- potrzebny czy nie?
Naysan
Podobno w większości szpitali opóźnione odpępnianie to już standard. Ja się trochę boję, jak będzie w moim, bo jak ostatnio rozmawiałam z położną stamtąd, to mnie zaniepokoiła, że tam się robi cesarki na szybko, jedna za drugą, byle się zmieścić w limicie czasu.I jeszcze krew z lozyska. Tez bym chciala zeby dali czas na odplyniecie krwi do dziecka. Zeby od razu bie odcinali.
Kurde, dziewczyny, u mnie znów wróciły tej nocy bóle pleców i brzucha, trochę tak jak na okres. Masakra, już byłam taka spokojna, bo od paru tygodni ich nie było. Nie wiem, czy to przez to, że wczoraj spędziłam 45 minut w poczekalni do wymazu? Dziś nie wstaję w ogóle, totalny reżim łóżkowy.
Naysan
Ja na razie się boję ruszać tego tematu. Co mi wpadnie ciekawego, wrzucam do zakładek, żeby mieć pod ręką później, ale chyba koło 29-30 tygodnia odważę się kupić coś pierwszego. Co nie zmienia faktu, że moja teściowa kupiła małemu już prawie wszystkie ubranka, rożek i jakieś inne pierdoły, nawet nie chcę wiedzieć, jak to wygląda. Plus mam dostać furę ciuszków po dzieciach w rodzinie, więc być może tym się w ogóle nie będę zajmować.A dziewczyny w którym tygodniu zaczynalyscie kupować wyprawkę dla dziecka?
Naysan
A masz jakąś uchwytną przyczynę oprócz tego, że dzidzia się intensywnie rusza? Kurde, właśnie to poczucie, że zaraz urodzę jest najgorsze, jakbym znała przyczynę chociaż, to może by było łatwiej przejść nad tym do porządku dziennegoNie martw się też mam tak ze jest tydzień gdzie nic mnie nie boli a później przychodzą takie dni gdzie myślę że urodzę...
reklama
Naysan
ja mam bóle od 17 tc, ale w okolicach 21-22 tc były najgorsze, może dlatego, ze wtedy przez jakieś 3 tygodnie nie leżałam, tylko prowadziłam oszczędzający tryb życia. Szczerze mówiąc, już się nastawiłam, że najgorsze mam za sobą, ale jednak, jak widać, czujności nigdy za wiele
Podziel się: