reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Tak kochane a ja na IP pod kroplówką taki duch swiat
Po tej kawce czeste twardnienia i jak poszłam siusiu to zobaczyłam krew :/ w badaniu krwi nie było ale twardnienia czuje. Ktg nie robili...
O rany, no to stres. Dobrze, że jesteś pod kroplówką, długo tam zostajesz? Naprawdę, super nam się te święta zaczynają!

reklama
Aha myslalam ze moze siedzialas. Ja bym ich prosila. Powiedz ze Twoj lekarz mierzy ze sie boisz czy trzyma passer. Boshe nawet nie wiem co Ci doradzic. Moze masz gorszy dzień ja takich tez duzo mialam tylko ze ja mam 110 km do szpitala i wolałam przeczekać w domu. Trzymaj sie i walcz i patrz im na rece.

@marlena222x cześć:) 30 tydzień to już daleko- staraj się leżeć teraz jak najwięcej. To uciążliwe ale przynosi efekty. Może poproś lekarza o usg na następnej wizycie.

Też się pocieszam że 30 to nie jest źle, aby dotrwać chociaż do 34.
Chyba tak zrobie, spytam się go o usg, nie wiem jak on z ręki stwierdzi że szyjka sie skraca.u niego się zestresowałam trochę ale mogłam od razu zapytać o usg.
Nastepna wizyta 4. 01. Zobaczymy co będzie, a jak nie to pójde to innego lekarza.

@izaiv1985 ja jestem nie do wytrzymania, ciągle płacze, wszystko mnie denerwuje, jak moj M usiadzie przez chwile na kanapie to potrafie z nim nie gadać bo tyle rzeczy jest do zrobienia. Mnie wszystko potrafi zdenerwowac. Moj woli sie do mnie czasami nie odzywac :(
@Teresa32 ja mam tak samo, wyslali mnie do szpitala, dostalam sterydy a przy wypisie stwierdzili ze taka moja uroda ?!
@Zzzzzz ja po takiej bardzo słabej kawie nie czuje różnicy, podejrzewam że musiala byc inna przyczyna. Zostawiają Cie na obserwacji??

@Kleo83 ja mam permanentne uczucie kamienia w brzuchu, już nie pamiętam, jak to było go nie mieć. Wyprostowanej postawy też nie przyjęłam już chyba od ponad miesiąca :(
@marlena222x na takim etapie ciąży skracająca się szyjka już nie jest aż takim problemem - najgorzej jak się to zaczyna dziać w okolicy połowy ciąży albo wcześniej, tak samo twardnienia brzucha mogą lekarza nie niepokoić. Myślę, że jego podejście było właściwe, dla spokoju - leż, jeśli tylko możesz. Czemu myślisz, że operacja pęcherzyka mogła jakoś na to wpłynąć?
@Teresa32 chyba jednak powinien był Cię zbadać, jeśli te twardnienia są cały czas. Zawsze możesz się udać do innego lekarza po opinię, tak dla świętego spokoju. Po co całe święta o tym myśleć?

Tak kochane a ja na IP pod kroplówką taki duch swiat
Po tej kawce czeste twardnienia i jak poszłam siusiu to zobaczyłam krew :/ w badaniu krwi nie było ale twardnienia czuje. Ktg nie robili...
Ojej nie dziwię się, że pojechałaś. Skoro w badaniu nie było krwi to na pewni będzie dobrze. Pytałam lekarza o kawę i podobno to nie ma złego wpływu na szyjkę więc pewnie przypadek.

Zzzzz trzymaj sie i pisz do nas:-* Moze papierem sie podraznilas? Ja jak czesto chodze do toalety to zdarza mi sie, ze krew pojawi sie.

Dzieki dziewczyny :* Dostalam nospe ale nie pomaga na twardnienia. Na KTG nie ma skurczy. Ponoc za 2 dni mam wyjsc jak będzie wszystko ok...

Witam serdecznie dziewczyny
Chciałabym dołączyć do Waszego grona. Jestem aktualne w 26 + 4 tc, wczoraj wyszłam ze szpitala po 7 dniowym pobycie. W zeszły czwartek na kontrolnej wizycie moja Pani ginekolog stwierdziła, że szyjka się skróciła, dodatkowo poskaryżłam się na lekkie bole w podbrzuszu i nadbrzuszu, więc stwierdziła, że położy mnie do szpitala na obserwacje. Tam po badaniu stwierdzono, że szyjka ma 31 mm, więc chyba nie tak źle. Problem w tym, ze nie wiem ile miała wcześniej. Leżenie w szpitalu było okropne, sama na sali, brak telewizora, ciągły stres... dostawałam magnez i nospe, do tego codziennie rano ktg. Teraz jestem w domku, jest troszke lepiej, ale nadal się denerwuje, bo skupiam się na swoim ciele i w sumie kazdy ucisk czy bol przyprawia mnie o dreszcze... Pociesza mnie mysl, ze to chwilowy stan i za jakis czas bedzie lepiej.

reklama
Witam serdecznie dziewczyny
Chciałabym dołączyć do Waszego grona. Jestem aktualne w 26 + 4 tc, wczoraj wyszłam ze szpitala po 7 dniowym pobycie. W zeszły czwartek na kontrolnej wizycie moja Pani ginekolog stwierdziła, że szyjka się skróciła, dodatkowo poskaryżłam się na lekkie bole w podbrzuszu i nadbrzuszu, więc stwierdziła, że położy mnie do szpitala na obserwacje. Tam po badaniu stwierdzono, że szyjka ma 31 mm, więc chyba nie tak źle. Problem w tym, ze nie wiem ile miała wcześniej. Leżenie w szpitalu było okropne, sama na sali, brak telewizora, ciągły stres... dostawałam magnez i nospe, do tego codziennie rano ktg. Teraz jestem w domku, jest troszke lepiej, ale nadal się denerwuje, bo skupiam się na swoim ciele i w sumie kazdy ucisk czy bol przyprawia mnie o dreszcze... Pociesza mnie mysl, ze to chwilowy stan i za jakis czas bedzie lepiej.
Witaj, trochę się stresu najadłaś, ale wygląda na to, że jest wszystko pod kontrolą, więc możesz być spokojna. Niedługo osiągniesz bezpieczny okres w ciąży. Masz poza tym super lekarkę, że przy lekkich bólach podbrzusza skierowała Cię do szpitala, mówiła, jaka długość szyjki jest na badaniu? Oszczędzaj się i pisz, co słychać, tu dziewczyny są szyjkowymi ekspertkami :)

Do góry