reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
@Oczekujaca123 współczuję Ci. Mnie polozylo właśnie w 12tc a w 14 juz mialam pessar :/ bole od początku :( i to przy ciąży pojedynczej a mnogiej sobie nie wyobrażam ://
Leżę z kobietą ktora ma skurcze porodowe i 34tc.

Oo @Zzzzzz czyli obie mamy taki dlugi i wczesny staz lezenia. Widze ze Ty tez juz w 1 tr odczuwlas brzuch. Masakra mi zaden lekarz nie wierzyl ze w 1 tr juz stawia mi sie brzuch. Ja marudzilam a oni nic na to. Dopiero jak zmiekla szyjka w 13 tc to uwierzyli.

Ja sie boje ze u mnie nie wyczuja miekkkiej szyjki bo jestem gruba...
Wyczuja. Jak jest miekka szyjka to palce w nia wchodza. Wiec tusza ciala nic tutaj do tego nie ma. Pros o zalozenie passeru albo szwu jak masz jeszcze dluga szyjke to może nie będziesz musiala lezec. U mnie zwlekali az się doigrali i juz w trybie ratunkowym a mogli zalozyc jak szyjka miala 3.8 cm tylko jak to mówią nie ma wskazan.

reklama
Wyczuja. Jak jest miekka szyjka to palce w nia wchodza. Wiec tusza ciala nic tutaj do tego nie ma. Pros o zalozenie passeru albo szwu jak masz jeszcze dluga szyjke to może nie będziesz musiala lezec. U mnie zwlekali az się doigrali i juz w trybie ratunkowym a mogli zalozyc jak szyjka miala 3.8 cm tylko jak to mówią nie ma wskazan.
10 go stycznia mam wizyte u profesora z Bytomia i moje lekarka mowi ze on zalozy. Wiec czekam... mam nadzieje ze nie bedzie marudzil tylko zalozy i juz.

Do góry