reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Jakby mi się nic nie dzialo przy chodzeniu to pewnie tez bym coś robiła ale moja macica jest uposledzona i niestety zle reaguje na ruch czy stres.
Tydzień temu lekarka badala mi przepływy i stwierdziła ze mam duzo lepsze jak leze na lewym boku więc... Leze od tygodnia w 90% na lewej stronie.
Jak jest wszystko ok to nie narzekam tylko potulnie leżę. Najgorzej jak na kontroli okazuje sie ze jest gorzej - wtedy mam dola i zastanawiam sie jakby to bylo gdybym chodziła...
Na początku moja gin tez mowila o oszczednym trybie zycia tylko dla mnie to niezrozumiałe. Co to znaczy oszczędny tryb zycia? Powiedziała że odpoczynek w pozycji polezacej. Tylko po 2 tygodniach okazalo sie ze w moim przypadku ten oszczędny tryb zycia nic nie daje i muszę leżec totalnie.
Każda ciaza jest inna - jedna kobieta będzie mogla siedzieć inna lezec.
Sutek dalej swędzi :(

reklama
Mialam miec w domu ale taka fotografka co juz pare razy u niej bylam na sesji mnie wcisnela w termin a ma tak pieknie studio przygotowane ze az nie moglam sie powstrzymać.

Dziewczyny jestem obuzona. Czytajac na lutowych mamuskach dziewczyny sie zala ze ZUS po pare mscy im nie wyplaca kasy..jak tak mozna..ida święta. Lekarze leki wyprawka a one bez swoich wyplat.
ZUS ma obowiązek wypłacić w ciągu 30 dni od momentu dostarczenia kompletu dokumentów no i faktycznie czekają do ostatniego dnia. Teraz są e- zwolnienia ale pracodawca musi też dostarczyć do nich jakiś dokument. Mojemu się nie spieszyło - wysłał po miesiącu potem zus odczekał te swoje 30 dni i już opóźnienie gotowe:(

Wlasnie u mnie tez pokoj juz gotowy. Ale stoi pusty. Nie mam kasy. Tak duzo wydalam na lekarza w tym mscu. Mam dosc juz nie mam kasy a swieta za pasem. Wiec meble musza poczekać. Wybudowalismy dom on nas tez duzo ciagnie i ostatnio zyje na kreche caly czas.
Sesja swiateczna to taka sesje ze fotograf przygotowuje aranzacje swiateczna i cala rodzine fotografuje. Pozowane zdjecia jak z okładki.

@Zzzzzz jednocze sie w bolu lezenia my dwie jednak sumiennie do tego podchodziłysmy. Mi tez lezenie pomagalo i pomaga ale w tym tyg o wiele lepiej się czuje i juz wstaje by zrobic sobie cos do picia albo do jedzenia a to zloze ciuchy. No ale ja mam juz dluga szyjke i czuc roznice.

@Zzzzzz nic Ci się nie dzieje od leżenia na jednym boku? ja po 15 minutach drętwieję i muszę zmienić pozycję
Nie no boli wiadomo bok i kręgosłup ale do wytrzymania. U mnie duzo robi to ze zmieniam pomieszczenia.

Dziewczyny jestem wkurzona. Jak leżalam w szpitalu miesiac temu to w posiewie wyszlo mi e coli. Później wzięłam antybiotyk. W ten poniedziałek poszłam na badanie kontrolne posiewu szyjki. I dzis odbieram wyniki. Cztsto ale napisane jest posiew z pochwy. Nosz rece opadaja...

Kurde dziewczyny dziewczyna co ur w 29 tc. Mowi ze jej malenstwu zapadlo sie pluco i walcza z odma plucna i ze ma niedokrwistość i beda przetaczac krew. Czyli tak jak mowilam sciskac nogi i donosic.

reklama
Jescze wtrace swoje 2 grosze odnośnie IKEI. Mi tez sie marzy i bym sobie pojechala z checia nawet na wózku inwalidzkim :p ale wiem ze jak siedze to macica wariuje wiec odpada ten pomysł. Jedynie zrobię liste mezowi i mamie to pojada i kupia za mnie.
Wiem jak to jest z tym zusem niestety wypłacaja kiedy chca...

Do góry