reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@BaskaW właśnie ja ostatnio się czuje jakbym w ciazy nie była( jedynie walczę z zaparciami), dlatego trochę więcej wstawałam i też energii mam sporo, ciezko mi leżeć :p
@Zzzzzz to 'wazenie' przez USG jest bardzo niedokładne, USG przed porodem robione a waga dziecka przed porodem moze sie różnić nawet kg jak było w przypadku mojej znajomej :D ale jakos psychicznie jest lepiej jak dziecko waży zgodnie z tyg ciąży albo więcej :)

reklama
Dzięki Wam kobitki :* wiem, to jest lepsza opcja niż poród przedwczesny, czy szpital na święta :)
ale powiem Wam, że dziś mnie lekarz potraktował jak głupią smarkule za przeproszeniem :/ normalnie brak mi słów. Położna wpisała mi wyniki zamiast z grudnia to z października i doktorek miał do mnie o to problem czujecie? Że moja wina, że nie odebrałam wyników :/ a w karcie były wpisane, więc pewnie przed przypadek mi ich nie oddał, a jeszcze do mnie problem, że jak o to dbam?! I na koniec zawołał położną, bo myslał, że nie ogarne żeby mi l4 nie wypisywała.. ehhh porazka :/ ale w sumie przeszło mi to koło nosa, jest zmierzłym bucem od zawsze, całe szczescie ze jest dobrym specjalistą, tak to bym już mu dawno podziękowała.. :/

@Paula_12345 zazdroszcze, ja sie czuje jak niewolnik ciąży ostatnio :p te kopniaki, te ciagniecie ehh.. a co do wagi to tak jak dziewczyny mówią przez usg nie są w stanie dokładnie podać tylko jest szacowana na podstawie wymiarów wiec tym sie nie przejmuj :)
@BaskaW gratuluje, super leżenie jednak nie poszło „na marne” teraz już z górki :))
Wątpie, że daja mi cos na szyjke bo lekarz ciągle twierdzi, że z nią jest okej- czyli długa i twarda :p
@marzec.2019 u Ciebie tez pewnie bedzie ok, nie martw się na zapas :)

A ja mam jeszcze bardzo mało płytek krwi tylko 110 na norme 150 ale lekarz nic mi na to nie powiedział, o co chodzi z tymi płytkami? Musze poszperac w necie chyba :)

Hej Dziewczyny Drogie,
Muszę Wam na wstępie powiedzieć, ogromne dzięki za wsparcie wczoraj, kurde nie wiem, co bym bez Was zrobiła :)
Dziś już jestem po wizycie, a potem jeszcze odespałam trochę, bo stres mnie osłabił zupełnie. A na wizycie niespodzianka - szyjka 4cm!!! A wczoraj 2 z jakimś nieokreślonym hakiem. Może faktycznie był taki zły obraz, że lekarz nie umiał tego ocenić. Dziś robił mi przez powłoki brzuszne - twierdzi, że czasem w ten sposób lepiej widać i faktycznie było widać dobrze. Pęcherz miałam tak wypełniony, że do teraz mnie boli. Ból brzucha po całej dobie leżenia jest znacznie mniejszy, jeszcze tylko czekam na wyniki wszelkich posiewów, z moczu mają być pojutrze, a z pochwy w piątek.
Trochę mnie zaniepokoiło, że on patrząc na mój brzuch zawsze myśli, że mam pełny pęcherz, niezależnie czy faktycznie jest pełny czy pusty, bo macica jest tak wypchnięta do przodu. Jakby to było trochę nienaturalne. Już sama nie wiem. W każdym razie, do 30go zalecił leżenie, jak najmniej wstawać.
Pytałam go o kłucie w pochwie i zalecił mi na to leżenie, choć nie wypowiedział się dokładnie, z czego wynika. Istotne było dla niego ile razy w ciągu dnia się to powtarza, jeśli 3-4 to nic takiego.

@Wiewióreczka87 ja myślę, że jeśli miałaś cc, to duże prawdopodobieństwo, że są to zrosty w okolicy blizny, tak jak piszą dziewczyny. Ja też mam taką bliznę, ale nie po cc tylko po usunięciu mięśniaka i podobnie mnie bolało, lekarz stwierdził, ze to zrosty najprawdopodobniej, nic się na to nie poradzi. Obserwuj, jeśli się będzie nasilało, to zgłoś dla spokoju.

@BaskaW gratuluję dobrych wieści z prenatalnych. Niech trwają!
@Audia20 taka szyjka jak Twoja ponoć jest poza ryzykiem porodu przedwczesnego, tak więc tylko ten szpital przeżyć, będzie dobrze. Lekarz się faktycznie zachował po chamsku, ale wiadomo, że takie rzeczy trzeba olewać. Ty brałaś L4 w formie papierowej? Ja miałam już tym razem przesyłane elektronicznie. Co prawda lekarz się spóźnił ponad półtorej godziny, bo się użerał w ZUSie z systemem, ale grunt, że już nie muszę chodzić i tego zanosić.
@marzec.2019 trzymam kciuki za wizytę 18go.

@Paula_12345 Też mi się wydaje, że nie ma się co przejmować wagą, o ile tylko jest w normie. Na tym etapie różnica między wagą obliczoną przez aparat a faktyczną może być ogromna, a do tego przecież dzieci są zwyczajnie różniej budowy, może maleństwo jest drobne z natury?

@Naysan ale super wiadomości!!! :D

Ja nie miałam CC, to moja pierwsza tak zaawansowana ciąża. Napisałam dziś do gina, kazał mi jutro przyjść, jeśli się powtórzy. Ja bym się nie bała, gdyby kłuło po bokach czy gdzieś wyżej, ale na samym dole macicy, w okolicy szyjki - przy moim rozwarciu - trochę niepokoi...

reklama
Do góry