reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziewczyny, w którym tygodniu się idzie na krzywą cukrową? Dobry pomysł z leżeniem w samochodzie, zawsze można sobie jakąś poduszkę pod plecy włożyć czy kocyk.

reklama
Dobry układ z takim szefem ;) Ja zaś mam tego samego szefa, co mój lekarz, więc NIP zna na pamięć, nie muszę się głowić, żeby o nim pamiętać :)
Długo Ci się taka wypchnięta macica utrzymuje? Już sama nie wiem, czy to normalne czy nie. Bardziej to widać przy leżeniu na plecach. Lekarz mówi, że czasem taka kopułka się może robić, ale wystarczy się chwilę poruszać i opada - wtedy jest to normalne.

Hehe to tez masz fory, mozna powiedziec ze kolega z pracy :D
Mi się przewaznie robi jak leze na boku i obroce sie na plecy, albo jak chodze i sie poloze, gdzies z 5-10 minut- ale serio ja mam ciągle twardy brzuch nawet jak leze wiec ja juz nawet nie licze ile mi to trwa, ogolnie to mniej czasu mam miekki brzuch :< teraz jak leze to tez mam taki wypchniety do przodu:p nie wiem z czego to wynika :)

@Paula_12345 Też mi się wydaje, że nie ma się co przejmować wagą, o ile tylko jest w normie. Na tym etapie różnica między wagą obliczoną przez aparat a faktyczną może być ogromna, a do tego przecież dzieci są zwyczajnie różniej budowy, może maleństwo jest drobne z natury?
Może tak być, oboje z mężem mamy ledwo trochę ponad 160 ;)
@olamakota u mnie też było ciężko, poprosiłam w rejestracji żeby puścili mnie wcześniej na 1 pobranie, ale pielęgniarka co pobierała to mówila że nie ogarnia i nie wpuszczała wcześniej kobiet w ciąży :/ potem nie miałam gdzie wygodnie usiąść i męczyłam sie trochę. Całe szczęście jakoś zleciało.

@Naysan Wow 4 cm kobieto takiej szyjki to niektore nawet na początku ciąży nie mają ;) @olamakota Wiem co czujesz, ja na poczatku ciazy mialam krwotok ze slrzepami po ktorym dlugo plamilam i tez musialam jechac zrobic krzywa cukrowa. Na szczescie żadna niespodzianka mnie wtedy nie spotkala.

Hehe to tez masz fory, mozna powiedziec ze kolega z pracy :D
Mi się przewaznie robi jak leze na boku i obroce sie na plecy, albo jak chodze i sie poloze, gdzies z 5-10 minut- ale serio ja mam ciągle twardy brzuch nawet jak leze wiec ja juz nawet nie licze ile mi to trwa, ogolnie to mniej czasu mam miekki brzuch :< teraz jak leze to tez mam taki wypchniety do przodu:p nie wiem z czego to wynika :)
Ej, no to u mnie dokładnie te same akcje, tylko nie sprawdzam na ile jest twardy, bo mi zabronil dotykać

@Naysan Wow 4 cm kobieto takiej szyjki to niektore nawet na początku ciąży nie mają ;) @olamakota Wiem co czujesz, ja na poczatku ciazy mialam krwotok ze slrzepami po ktorym dlugo plamilam i tez musialam jechac zrobic krzywa cukrowa. Na szczescie żadna niespodzianka mnie wtedy nie spotkala.
Albo ma jakąś taką cudowną właściwość, że się z dnia na dzień skraca i wydłuża ;)

Ja juz leze z kroplówką, troche martwi mnie to że miał mnie przyjąć mój lekarz prowadzący a nie przyjął i badanie robiła mi inna pani doktor, która stwierdziła że szyjka jest bardzo miękka :o

Właśnie wczoraj myślałam o Twojej sytuacji właśnie pod tym kątem, ze wypowie sie inny lekarz i może da wskazania do pessara przynajmniej. Ale tak jak pisałam najważniejszy jest posiew moim zdaniem.

reklama
Do góry