reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dzisiejsza noc należała wyjątkowo do bardzo zlych :( miałam całą noc brzuch jak głaz- nie wiem dlaczego on tak twardnieje jak leze :/ z bólem wstawałam do wc eh, a teraz jeszcze obudziłam się i całe gardło zawalone :-( oby tylko nie była to angina :( ja nie wiem, czy to wszystko dzieje sie przez moje coraz wieksze obawy czy samoistnie

reklama
Ojej myslalam ze 27 tydzień to już ladnie. Kurdeee od kiedy jest w miarę bezpiecznie?

@Oczekujaca123 taak maz zalapal sie na l4 i ma jeszcze dalej bo sprawa przerzutów dalej nie jest rozwiazana. Już pol roku go diagnozuja... A ja byłam ubezpieczona w jego zakladzie.

Ojej myslalam ze 27 tydzień to już ladnie. Kurdeee od kiedy jest w miarę bezpiecznie?

@Oczekujaca123 taak maz zalapal sie na l4 i ma jeszcze dalej bo sprawa przerzutów dalej nie jest rozwiazana. Już pol roku go diagnozuja... A ja byłam ubezpieczona w jego zakladzie.

Kochana bardzo Wam współczuje i mocno wierzę, że wszystko się szczęsliwie ulozy :*
Jakim człowiekiem trzeba byc, aby w takiej sytuacji zwolnic swojego pracownika.. niestety zycie pisze swoje scenariusze:(

Urodził się z masą 900 gram chyba 7pkt
Ale to jest taka kruszynka malutka podpięta do tej całej armatury :-( i niestety od poczatku z antybiotykiem, teraz ma biedaczek infekcję. Moje serce chyba by pękło widząc swojego dzidziusia w takim stanie :(

@Zzzzzz nigdy tak do konca nie jest bezpiecznie kazdy organizm jest inny. Jedno dzieciatko z 27 bedzie silniejsze niz np z 29. Ale tak juz 31 tc to juz dobrze niektorzy mowia ze to juz bezpiecznie dla dziecka a moj lekarz mowi ze mam wytrzymac do 34 tc.
@Audia20 ja tez man w nocy zawsze kamien ale rzadko mam z bolami wiec samego spinania sie tak nie obawiam bo w dzien nie mam w ogole wiec w nocy moga to byc skurcze przepowiadajace.

@Audia20 ja tez mysle ze dzisiejsza noc byla spowodowana tym co przezywa Twoja znajoma z forum. Z tego co widze urodzila przez to ze miała infekcje. 7 pkt to super wynik. Pewnie dostala sterydy na płuca. Będzie dobrze.

@Zzzzzz nigdy tak do konca nie jest bezpiecznie kazdy organizm jest inny. Jedno dzieciatko z 27 bedzie silniejsze niz np z 29. Ale tak juz 31 tc to juz dobrze niektorzy mowia ze to juz bezpiecznie dla dziecka a moj lekarz mowi ze mam wytrzymac do 34 tc.
@Audia20 ja tez man w nocy zawsze kamien ale rzadko mam z bolami wiec samego spinania sie tak nie obawiam bo w dzien nie mam w ogole wiec w nocy moga to byc skurcze przepowiadajace.

Ja też mam cel 34 tc to moje minimium!
Kurcze mi się spina i ciągnie czesto ;(
A po nospie mam mega bóle żołądka jutro zapytam o jakies inne tabletki :<

@Audia20 ja tez mysle ze dzisiejsza noc byla spowodowana tym co przezywa Twoja znajoma z forum. Z tego co widze urodzila przez to ze miała infekcje. 7 pkt to super wynik. Pewnie dostala sterydy na płuca. Będzie dobrze.

Tak, infekcja a potem odejscie wód płodowych, ja jestem na tej grupie dopiero tydzień więc nie do konca znam cala historie :-(

Ja osobiście traktuje ta informacje pozytywnie. Tzn nie zazdroszcze kobiecie ale tez nie jest najgorzej. Fakt ze ze ratuja maleństwa w 27tc jest dla mnie optymistyczny.
Moje najblizsze cele to:
28tc dotrwac do wizyty kontrolnej i umowic sie na 3 prenatalne
30tc upic sie na sylwestra bezalkoholowym szampanem. Zrobić badania prenatalne
32tc moje urodziny upije się bezalkoholowym szampanem poraz drugi
36tc sciagamy ten gumowy kolek z szyjki
38tc rodze szybko, naturalnie, bez komplikacji

Ja osobiście traktuje ta informacje pozytywnie. Tzn nie zazdroszcze kobiecie ale tez nie jest najgorzej. Fakt ze ze ratuja maleństwa w 27tc jest dla mnie optymistyczny.
Moje najblizsze cele to:
28tc dotrwac do wizyty kontrolnej i umowic sie na 3 prenatalne
30tc upic sie na sylwestra bezalkoholowym szampanem. Zrobić badania prenatalne
32tc moje urodziny upije się bezalkoholowym szampanem poraz drugi
36tc sciagamy ten gumowy kolek z szyjki
38tc rodze szybko, naturalnie, bez komplikacji

Hehe bardzo fajne cele :D tez zakupie chyba szampan no alco :)
Ja pierwszy punkt moge odhaczyc bo wizyta jutro uf.

reklama
@Audia20 bierzesz nospe na pusty zoladek? Ja staram sie zawsze przed tab cos zjesc bo tez juz cierpialam. mi pomaga.

Ja mam miec sciagany szew tego samego dnia co cc. Przynajmniej moj lekarz nie chce by mnie po sciagnieciu wypuszczali. Za duze ryzyko.

Do góry