reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja rodze w lutym wiec nie wariuje z mocnym ubiorem. Mam taki kombinezon misiek. Ja nie jestem za przegrzewaniem. Wozek moj ma takie przykrycie na gondole ze sie ja zamyka pod to kocyk i dziecko w kombinezonie. No chyba ze bedzie duzy mroz to wtedy cieply kombinezon. Ja nie kupuje tych rzeczy co tak na facebooku reklamuja i wciskaja. Zbedny wydatek. A pory roku na porod nie mamy zlej. Za chwile marzec. Gorzej jak rodzilam w pazdzierniku caly czas jak nie chlapa to snieg. Ja też nie lubie zbednych gadzetow. Po corce zostawilam tylko to co sie sprawdzilo.

@Paula_12345 masz racje to chyba nasza psychika tez zle działa na brzuch. Ja sie tak dobrze czuje ze dzisiaj poszalalam Posprzątalam pokoj corki. Planuje zrobic pranie i pomoc troche mezowi bo sie pogubił w tym sprzataniu. Mam nadzieje ze wieczorem nie będę tego zalowac.

Też mnie kusi żeby wstać i coś porobić w domu ale jeszcze do stycznia się wstrzymam tym bardziej , że mam od lekarza zakaz. Mąż bardzo się stara ale ja jestem straszną pedantką i wiadomo jak to jest. Synek zrozumiał - rysujemy, gramy w gry, czytamy albo ja jestem grubym zawiadowcą i wydaję rozkazy jak ma jeździć ciuchciami po torach;)

reklama
Dziewczyny, może był już taki temat zapewne ale nie dam rady przeczytać 3 tys stron :p. Pytanie do dziewczyn z pessarem. Tez macie w szczególności w nocy wrażenie jakby wam wody odpływały ? Doprowadza mnie to do szału i prawie zawału

Dziewczyny, może był już taki temat zapewne ale nie dam rady przeczytać 3 tys stron :p. Pytanie do dziewczyn z pessarem. Tez macie w szczególności w nocy wrażenie jakby wam wody odpływały ? Doprowadza mnie to do szału i prawie zawału
Mam pessar + szew i faktycznie sporo jest tej wydzieliny, zwłaszcza rano. Nie jest to woda ale taki wodnisty śluz. Oczywiście też doprowadza mnie to do zawału i ciągle sprawdzam czy to na pewno śluz:oo:

Sorry za obrazowość: mi tylko leci woda jak sie napne czytaj robie 2.
Tak tylko się tym nie stresuje bo wiem że tak może byc.

Dziewczyny a moze to luteina??? Ona tez powoduje taka wode. Ja tez czesto mam wrażenie ze leci cos. A wydzieliny przy szwie nie mam tylko luteine.

Nieeee tzn przy luteine też jest wieksza ale pessar powoduje wudzieline ktora wyglada jak woda. Serio czasem jak z kranu :/

jak sie martwisz, kup wkładkę testującą, tylko pamiętaj, żeby nie stosować w nocy, bo one są na dzień (nie wiem, czemu). Albo zwykły papierek lakmusowy, tylko wtedy trzeba szybko testować, jak się leje - ale możesz mieć go przy łóżku czy w toalecie. Ja nie mam pessara, ale miałam etap paranoi z wyciekaniem płynów i skorzystałam z wkładki, uspokoiłam się dzięki temu. Okazało się, ze to raczej progesteron.

Dziewczyny, mam takie pytanie. Jakie są Wasze osiągnięcia wagowe w ciąży? Ja w 20tym tygodniu zważyłam się rano i ważę 2kg mniej niż przed ciążą. Paranoja. Pewnie przez ten cały stres, a przecież żrę i żrę. A czytałam, że poród przedwczesny zagraża bardziej w niedożywieniu. Morfologia też za każdym razem gorsza :(

reklama
Dziewczyny, mam takie pytanie. Jakie są Wasze osiągnięcia wagowe w ciąży? Ja w 20tym tygodniu zważyłam się rano i ważę 2kg mniej niż przed ciążą. Paranoja. Pewnie przez ten cały stres, a przecież żrę i żrę. A czytałam, że poród przedwczesny zagraża bardziej w niedożywieniu. Morfologia też za każdym razem gorsza :(
Ja aktualnie mam +10, ale waga stoi od 24 tc, czyli juz 3 tyg :| też sie zaczynam niepokoić :(
A jakie miałaś bmi przed ciążą?

Do góry