reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja rodze w lutym wiec nie wariuje z mocnym ubiorem. Mam taki kombinezon misiek. Ja nie jestem za przegrzewaniem. Wozek moj ma takie przykrycie na gondole ze sie ja zamyka pod to kocyk i dziecko w kombinezonie. No chyba ze bedzie duzy mroz to wtedy cieply kombinezon. Ja nie kupuje tych rzeczy co tak na facebooku reklamuja i wciskaja. Zbedny wydatek. A pory roku na porod nie mamy zlej. Za chwile marzec. Gorzej jak rodzilam w pazdzierniku caly czas jak nie chlapa to snieg. Ja też nie lubie zbednych gadzetow. Po corce zostawilam tylko to co sie sprawdzilo.

@Paula_12345 masz racje to chyba nasza psychika tez zle działa na brzuch. Ja sie tak dobrze czuje ze dzisiaj poszalalam Posprzątalam pokoj corki. Planuje zrobic pranie i pomoc troche mezowi bo sie pogubił w tym sprzataniu. Mam nadzieje ze wieczorem nie będę tego zalowac.

Też mnie kusi żeby wstać i coś porobić w domu ale jeszcze do stycznia się wstrzymam tym bardziej , że mam od lekarza zakaz. Mąż bardzo się stara ale ja jestem straszną pedantką i wiadomo jak to jest. Synek zrozumiał - rysujemy, gramy w gry, czytamy albo ja jestem grubym zawiadowcą i wydaję rozkazy jak ma jeździć ciuchciami po torach;)

reklama
Dziewczyny, może był już taki temat zapewne ale nie dam rady przeczytać 3 tys stron :p. Pytanie do dziewczyn z pessarem. Tez macie w szczególności w nocy wrażenie jakby wam wody odpływały ? Doprowadza mnie to do szału i prawie zawału

Dziewczyny, może był już taki temat zapewne ale nie dam rady przeczytać 3 tys stron :p. Pytanie do dziewczyn z pessarem. Tez macie w szczególności w nocy wrażenie jakby wam wody odpływały ? Doprowadza mnie to do szału i prawie zawału
Mam pessar + szew i faktycznie sporo jest tej wydzieliny, zwłaszcza rano. Nie jest to woda ale taki wodnisty śluz. Oczywiście też doprowadza mnie to do zawału i ciągle sprawdzam czy to na pewno śluz:oo:

Sorry za obrazowość: mi tylko leci woda jak sie napne czytaj robie 2.
Tak tylko się tym nie stresuje bo wiem że tak może byc.

Dziewczyny a moze to luteina??? Ona tez powoduje taka wode. Ja tez czesto mam wrażenie ze leci cos. A wydzieliny przy szwie nie mam tylko luteine.

Nieeee tzn przy luteine też jest wieksza ale pessar powoduje wudzieline ktora wyglada jak woda. Serio czasem jak z kranu :/

jak sie martwisz, kup wkładkę testującą, tylko pamiętaj, żeby nie stosować w nocy, bo one są na dzień (nie wiem, czemu). Albo zwykły papierek lakmusowy, tylko wtedy trzeba szybko testować, jak się leje - ale możesz mieć go przy łóżku czy w toalecie. Ja nie mam pessara, ale miałam etap paranoi z wyciekaniem płynów i skorzystałam z wkładki, uspokoiłam się dzięki temu. Okazało się, ze to raczej progesteron.

Dziewczyny, mam takie pytanie. Jakie są Wasze osiągnięcia wagowe w ciąży? Ja w 20tym tygodniu zważyłam się rano i ważę 2kg mniej niż przed ciążą. Paranoja. Pewnie przez ten cały stres, a przecież żrę i żrę. A czytałam, że poród przedwczesny zagraża bardziej w niedożywieniu. Morfologia też za każdym razem gorsza :(

reklama
Dziewczyny, mam takie pytanie. Jakie są Wasze osiągnięcia wagowe w ciąży? Ja w 20tym tygodniu zważyłam się rano i ważę 2kg mniej niż przed ciążą. Paranoja. Pewnie przez ten cały stres, a przecież żrę i żrę. A czytałam, że poród przedwczesny zagraża bardziej w niedożywieniu. Morfologia też za każdym razem gorsza :(
Ja aktualnie mam +10, ale waga stoi od 24 tc, czyli juz 3 tyg :| też sie zaczynam niepokoić :(
A jakie miałaś bmi przed ciążą?

Do góry