reklama
Ja na KTG idę w środę, wtedy też mam wizytę kontrolną u lekarza (wypada to dzień przed terminem). Ja też żadnych skurczy nie czuję. Chyba pozostało nam czekać, bo tak naprawdę jeżeli wszystko w porządku to tydzień, dwa jeszcze można tak pochodzić.Czekam na kolejne ktg w szpitalu. Ale już sama wiem że raczej skurczy nie będzie bo ich nie czuje. Kolejny tydzień czyżby.. Ciekawe co lekarz zadecyduje? I dziś ostatni dzień na zwolnieniu muszę prosić o przedłużenie... Heh
Ale co jest wskazaniem na szpital, chodzi o to rozwarcie?Już wiem na czym stoję... 3 cm rozwarcia jeśli się dziś nic nie zacznie to jutro szpital....
Menia2018
Fanka BB :)
Tak rozwarcie. Lekarka powiedziała że jeśli do jutra rano się nic nie wydarzy, to mam się zgłosić do szpitala. Akurat jutro ma dyżur całodobowy moja prowadząca ciążę.Ale co jest wskazaniem na szpital, chodzi o to rozwarcie?
Ja w sobotę pojechałam na ktg i okazalo sie ze mam właśnie 3 cm rozwarcia. Szyjke mialam juz wczesniej zgladzona. Od razu kazali mi zostać w szpitalu. Zabrali mnie na sale przedporodowa. Skurcze nie pisały się za bardzo. Jakieś nieregularne i niebolsene a rozwarcie nie postępowalo. Po 7 godzinach czekania wzięli mnie na porodowke. Oksytocyna. Po niecałych 4 h od podłączenia na świat przyszła moja córeczka. 2 dni po terminie. Ciekawe ile bym jeszcze przenosila gdyby mi nie kazali zostać.Już wiem na czym stoję... 3 cm rozwarcia jeśli się dziś nic nie zacznie to jutro szpital....
Menia2018
Gratuluję córeczki, pewnie ze mną będzie podobnie, szyjkę też miałam wcześniej zgładzoną.Ja w sobotę pojechałam na ktg i okazalo sie ze mam właśnie 3 cm rozwarcia. Szyjke mialam juz wczesniej zgladzona. Od razu kazali mi zostać w szpitalu. Zabrali mnie na sale przedporodowa. Skurcze nie pisały się za bardzo. Jakieś nieregularne i niebolsene a rozwarcie nie postępowalo. Po 7 godzinach czekania wzięli mnie na porodowke. Oksytocyna. Po niecałych 4 h od podłączenia na świat przyszła moja córeczka. 2 dni po terminie. Ciekawe ile bym jeszcze przenosila gdyby mi nie kazali zostać.
Dziś o 12:50 przyszedł na świat nasz syn,
Waga 4 kg,55 cm długi poród siłami natury,trwał nie całe 4 godziny.pozdrawiamy
Gratulacje [emoji4]
reklama
kasiula8878
GratulacjeDziś o 12:50 przyszedł na świat nasz syn,
Waga 4 kg,55 cm długi poród siłami natury,trwał nie całe 4 godziny.pozdrawiamy
Podziel się: