reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
A Ty nie miałaś założonego szwu ani pessara?
@Vanilia120, ktory tydzien i dzien u Ciebie?:)
U mnie dzisiaj 33 tydzień i 5 dzień. W poniedziałek zaczynamy 34 tydzień i już odliczam dni w sumie do 37 tygodnia, który wypada 22 lipca. Wcześniej chyba bała bym się normalnie funkcjonowac. Jeszcze chyba zobaczę co mi lekarz powie i jaka długa jest szyjka. I moje dziecko od wczoraj tak strasznie się rozpycha że cały brzuch mnie boli. Mam wrażenie że on w ogóle nie śpi, bo co jakis czas zmienię pozycję to mnie kopię.

U mnie dzisiaj 33 tydzień i 5 dzień. W poniedziałek zaczynamy 34 tydzień i już odliczam dni w sumie do 37 tygodnia, który wypada 22 lipca. Wcześniej chyba bała bym się normalnie funkcjonowac. Jeszcze chyba zobaczę co mi lekarz powie i jaka długa jest szyjka. I moje dziecko od wczoraj tak strasznie się rozpycha że cały brzuch mnie boli. Mam wrażenie że on w ogóle nie śpi, bo co jakis czas zmienię pozycję to mnie kopię.
Ja też odliczam do 20 lipca... I moja w brzuszku od początku strasznie ruchliwa i rozpychajaca się. Kiedy masz wizytę? Ja w środę... ciekawe jak ta moja szyjka, bo ostatnio trochę więcej porobilam.

Ja wizytę mam we wtorek, ale u tego lekarza szyjka zawsze wychodzi ciut lepiej i jest to wizyta na nfz. Bardziej liczę na wizytę prywatną, ale to dopiero będę pisać do niej w poniedziałek żeby się umówić bo miał a urlop od 14 czerwca do 1 lipca.

Dziewczyny te co nie miały zakladane pessaru i szwu. W którym tygodniu zaczelyscie normalnie funkcjonowac? W 37t0d?

Ja wstałam w 37+4 tak jak kazał Lekarz czyli w poniedziałek. Z tym że miałam już od prawie mca dodatkowo 2 cm rozwarcia. Ale nie mogę powiedzieć ze normalnie funkcjonuje. Po takim czasie lezenia mięśnie bardzo sie osłabiły, brzuch mi często twardnieje i ciągnie.

Hej u mnie 39+3 i cisza ! Dwa tyg temu waga 3400 ,ciekawa jestem jak teraz ?
W dwa tyg przybierała ponad 600 także koło 4 pewnie też ma ;/ synka urodziłam 2880 i było ciężko ,
Kiedy zgłosiłas się do szpitala ? Ja mam termin na środę
Od poniedziałku będzie mój lekarz ,wraca z urlopu to Wkoncu czegoś się dowiem
W terminie porodu sie zgłosiłam.

Wiecie co Wam powiem..od grudnia nie kochamy się z mężem.. zero pieszczot. A ja z dnia na dzień mam taką chcice że już nie mogę się doczekac seksu:( coraz bardziej mi tego brakuje. A jak już donoszę ciążę to pewnie się będę bardzo bała. Ehhh. Nawet się nie całujemy bo chyba bym doszła z tego wrażenia hahaha:D

Wiecie co Wam powiem..od grudnia nie kochamy się z mężem.. zero pieszczot. A ja z dnia na dzień mam taką chcice że już nie mogę się doczekac seksu:( coraz bardziej mi tego brakuje. A jak już donoszę ciążę to pewnie się będę bardzo bała. Ehhh. Nawet się nie całujemy bo chyba bym doszła z tego wrażenia hahaha:D
Hahaha, my chyba od lutego/marca nic. Doskonale Cię rozumiem:) po porodzie na początku jest mega strach, ale wszystko u mnie wrócilo do do normy i było bardzo przyjemnie;)

reklama
Serdeczne gratulacje :) zazdroszczę ze masz juz to za sobą i wszystko ok z maluszkiem. A mi w szpitalu mówili ze donoszona ciaza to 37+0. Dziwne że u Ciebie jest inaczej. U mnie dzisiaj 38+4. Chodzę od poniedziałku. Wczoraj byłam na ktg i wyszły 3 skurcze na poziomie ok 40 ale lekarz mówił że one nic nie znacza.

Dziękuję dziewczyny, nie biorę już tego magnezu :)

Maly wczesniakiem nie jest (wg neonatolog ów), tylko z punktu widzenia ginekologii i położnictwa poród o czasie to 38 i 0. Dopiero teraz się okazało :)
Jak u mnie na ktg pisały się skurcze 40 to już korzystałam z gazu. Takie były odczuwalne brrr

Do góry