W normalnej ciazy, jesli nie prowadzi to do skracania szyjki to takie twardnienia sa normalne; w mojej ciazy te twardnienia doprowadzaja do skracania i rozwierania szyjki i najgorsze ze ostatnio jest ich zdecydowanie wiecej niz 10Ja mam takie twardnienia do 10 razy dziennie i to podobno normalne
reklama
No wlasnie, to mnie dobija, lekarze zwalczaja objawy, a nikt nie umie stwierdzić jaka jest przyczyna zarowno jesli chodzi o skurcze jak i te szyjkiJak pytałam o przyczynę to mi powiedzieli, że tak może być... I oni sami nie wiedzą.
Onaszczesliwa2018
Fanka BB :)
Popieram jedno z ważniejszych badań warto się na nie udać [emoji5]Ja będę robić nawet jak mi lekarz go nie zleci. Ale myślę że to już taki standard żeby je zrobić. Niektóre wady serduszka mogą dopiero teraz wyjść, zastój w nerce czy niewydolność łożyska. Także myślę że warto na nie iść.
Onaszczesliwa2018
Myślę , że czysty przypadek u mnie też nie ma reguły kiedy się pojawiajaMi tez od wczoraj wrocily skurcze-zwiekszylam ilosc tabletek magnezu, przez caly dzien leze na lewym boku i staram sie jak najmniej ruszac; jest lepiej, ale zastanawiam sie skad nagle te skurcze przyszly, bo ostatnio byl spokoj pod tym wzgledem; myslicie ze to moze byc od globulek dopochwowych z antybiotykiem? Albo po ktg? Albo czysty przypadek, dzidzia rosnie i tyle...
Onaszczesliwa2018
To może dzidzia się tak pręży? Bo przy skurczach to cal y brzuch jak skała się robiTwardnieni tez miewam... ostatnio częstsze. Tylko o ile w pierwszej ciąży twardnienie cały brzuch,tak teraz tylko dół brzucha...:/
Mikasa7
No wiem właśnie, tylko charakterystyczny dyskomfort i parcie na pęcherz tez się przy tym pojawia... i trzyma chwileTo może dzidzia się tak pręży? Bo przy skurczach to cal y brzuch jak skała się robi
Onaszczesliwa2018
Hm to może to przytulanko dzidzi do pecherza? Albo skurcz chociaż zawsze mi się wydawało że jak się stawia to caly brzuch bo wkoncu wtedy cała macica się napina a nie tylko jej część , ale może się mylę niewiem [emoji4]No wiem właśnie, tylko charakterystyczny dyskomfort i parcie na pęcherz tez się przy tym pojawia... i trzyma chwile
Mikasa7
To sie często przytula zatem doskonale pamiętam to uczucie napinane z I ciąży, ale tak jak piszesz wtedy przeważnie całość twardniala. A teraz tak dziwnie... no nic,szyjkal mierzona w środę, teraz tez juz za niecałe 2 tyg wiec ok. Dziś skończyłam 27 tc niedługo level 1 zaliczeHm to może to przytulanko dzidzi do pecherza? Albo skurcz chociaż zawsze mi się wydawało że jak się stawia to caly brzuch bo wkoncu wtedy cała macica się napina a nie tylko jej część , ale może się mylę niewiem [emoji4]
reklama
U mnie tez na poczatku tylko dol brzucha, a teraz polowa brzuchaTwardnieni tez miewam... ostatnio częstsze. Tylko o ile w pierwszej ciąży twardnienie cały brzuch,tak teraz tylko dół brzucha...:/
Podziel się: