reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Mi robili w 27 tygodniu ale dlatego że trafiłam do szpitala o to tak w ramach innych badań. Lekarz powiedział że powtórzymy go jeszcze jakos w 34 tygodniu.

reklama
Czy ktoś miał bakterie klebsiella pneumoniae i ją wyleczył? Jak czytam o niej w internecie, to jestem załamana:-( dostałam receptę na globulki dopochwowe wykonywane w aptece ale potrzebne mi słowa otuchy, że ktoś przeszedł skutecznie leczenie; jedyne pocieszenie dla mnie jest takie, że dziś już 30 tydzień i dziecko ma 95% szans

Czy ktoś miał bakterie klebsiella pneumoniae i ją wyleczył? Jak czytam o niej w internecie, to jestem załamana:-( dostałam receptę na globulki dopochwowe wykonywane w aptece ale potrzebne mi słowa otuchy, że ktoś przeszedł skutecznie leczenie; jedyne pocieszenie dla mnie jest takie, że dziś już 30 tydzień i dziecko ma 95% szans
Miałam, złapałam leżąc 3 tyg w szpitalu, wyszła w posiewie wykonanym dzień przed porodem. Ilość na jeden plus więc lekarz uznał, że organizm sobie sam poradzi bez kolejnych antybiotyków. I faktycznie tak się stało.

A co to takiego ?
To przyczynia się do porodu przedwczesnego ?

Miałam, złapałam leżąc 3 tyg w szpitalu, wyszła w posiewie wykonanym dzień przed porodem. Ilość na jeden plus więc lekarz uznał, że organizm sobie sam poradzi bez kolejnych antybiotyków. I faktycznie tak się stało.
Dziękuję!!!! Już mi trochę lżej, bo na realizację recepty i przygotowanie globulek poczekam parę dni, a do tego czasu sporo nerwów...

Byłam dziś u mojej ginekolog i szyjka ma jednak 3cm, a na ip powiedzieli, że 3.8, nie wiem skąd taka rozbieżność... Tragedii nie ma, od 3 tyg się nie skraca, ale po wizycie na ip byłam szczęśliwa, że tak się wydłużyła, a to jednak nie jest prawda... Leżę dalej:sad:

Miałam ją aż dwa razy, jest to bakteria typowo szpitalna - wyleczyłam ją antybiotykami nie martw sie

reklama
Byłam dziś u mojej ginekolog i szyjka ma jednak 3cm, a na ip powiedzieli, że 3.8, nie wiem skąd taka rozbieżność... Tragedii nie ma, od 3 tyg się nie skraca, ale po wizycie na ip byłam szczęśliwa, że tak się wydłużyła, a to jednak nie jest prawda... Leżę dalej:sad:

Pomiary maja prawo się różnić, bo wiele czynników wpływa na ocenę.
U mnie już długości nie podają nawet, tylko czy trzyma i czy nie ma rozwarcia.

Do góry