To trzymam kciuki żeby wszystko było ok z Twoją szyjką! Daj potem znać po wizycie ja już też zastanawiałam się czy jechać na ip, bo te twardnienia krótkie, ale częste i mały był bardziej aktywny, ale jakoś nad ranem usnęłam, a jak się obudziłam to wszystko przeszło, podbrzusze miękkie, mały spokojny, więc póki co leże i zobacze co będzie dzisiaj...Też miałam ciężka noc , w sumie od paru dni jakos tak gorzej się czuje w sobotę ip zaliczyłam a dziś wizyta u mojej lekarki zobaczymy czy szyjka stanela w miejscu od soboty czy nadal leci aż się boję
reklama
Mikasa7
Fanka BB :)
Dziekuje, ogolnie ok. Ale nie powiem,juz mam.wkretke,ze te siedzenie tu dwie godziny tak wplyna na szyjke,ze w srode bedzie dramat z jej dlugoscia....Dam dam [emoji8] [emoji8] [emoji8][emoji8] [emoji8] [emoji8] a Ty jak ogólnie samopoczucie oprócz glukozy?
Onaszczesliwa2018
Moze przez to że maluszek szalał to też się bardziej brzunio stawial no nic obserwuj się i jak coś to pedz na ip[emoji8] [emoji8] [emoji8] [emoji8] [emoji8]To trzymam kciuki żeby wszystko było ok z Twoją szyjką! Daj potem znać po wizycie ja już też zastanawiałam się czy jechać na ip, bo te twardnienia krótkie, ale częste i mały był bardziej aktywny, ale jakoś nad ranem usnęłam, a jak się obudziłam to wszystko przeszło, podbrzusze miękkie, mały spokojny, więc póki co leże i zobacze co będzie dzisiaj...
Mikasa7
Hmmm...podejscie lekarzy jest rozne. Wiem po sobie. Jak bylam w ciazy z synem 3 lata temu, przy szyjce 34 mm juz mialam bezwzgledny nakaz lezenia. Teraz mozna sie doczytać i uslyszec od lekarzy, ze lezenie nie jest juz takie super, bo sprzyja zakrzepom krwi. Ja teraz przy szyjce 24 mm jeszcze nie dostalam bezwzglednego nakazu lezenia. Robie tylko cxzasem pranie i obiad,a tak staram sie lezec jak najwiecej. Coz wiecej mozna zrobic...Tak szyjka jest teraz dłuższa od 2 do nawet 3 cm zależy kiedy jak i kto mierzy.Dostałam luteinę 2x200 i zalecenie chodzenia tylko do kibelka i na prysznic, to zalecenie od lekarki która zakładała szew. Dla odmiany podczas 2 kontroli na których byłam u dwóch różnych lekarzy podejście jest inne - nie stresować się nie dźwigać nie przemęczać, jeden nawet zareagował chyba lekkim śmiechem na zalecenie leżenia:/ Tak czy siak narazie staram się leżeć, co najwyżej zrobię sobie kanapki albo odgrzeję zupę i jem już w na łóżku.
Mikasa7
Ja teraz jestem na podjezykowej luteinie. Wlasnie ze wzgledu na infekcje,byc moze spowodowana luteina. Swedzialo glownie na zewnatrz i triche przy oddawaniu moczu,zwlaszcza rano.A powiedzcie dziewczyny czy Was luteina po wypłynięciu czasami podrażnia? Zastanawiam się czy poczucie swędzenia (na zewnątrz), które się czasami pojawia a czasami po chwili już nic nie doskwiera, może wynikać z luteiny.
kluseczka89
moja kolezanka brala pol ciazy i to w końskich dawkach: 3razy dziennie po 2 tab. + magnez. Ja odstawilam bo mi lekarz kazal brać tylko jak trzeba, co prawda twardnieje mi brzuch ale juz nie tak często, wczesniej twardniał nawet kilkanascie do kilkudziesięciu razy w ciagu dnia ale niby nic sie nie dzialo z szyjka, póki leżę jest ok. Dlatego przestalam brać i juz tak nie panikuje. Jak lekarz kazał brać to bierz ja bym brała.Dziewczyny, a Wy na twardnienie brzucha też bierzecie no-spę max? Ja biorę od ponad tygodnia i boję się o małego... Opinie są róźżne...
Ja teraz jestem na podjezykowej luteinie. Wlasnie ze wzgledu na infekcje,byc moze spowodowana luteina. Swedzialo glownie na zewnatrz i triche przy oddawaniu moczu,zwlaszcza rano.
Ja miałam jakieś 2 tyg temu macmiror i maść clotrimazolum ale wtedy to już porządnie mi dokuczało. Teraz byłam we wtorek na wizycie, wszystko było ok potem troszkę zaczęło mnie swędzić. Póki co pomaga ta maść. W piątek mam też wizytę i chyba się wstrzymam. To ciągłe chodzenie do lekarza też chyba nie jest najlepsze, a z drugiej strony tymi infekcjami cały czas straszą.
Onaszczesliwa2018
Przepraszam , że tak zapytam A czemu takie częste wizyty wg Ciebie nie są najlepsze? Bo może o czymś niewiem nieodbierz tego jako ataku to tylko zwykle pytanie.. bywało tak że byłam dwa razy w tygodniu badana albo lepiej i jestem teraz w szoku czemu miałoby to nie byc ok ?Ja miałam jakieś 2 tyg temu macmiror i maść clotrimazolum ale wtedy to już porządnie mi dokuczało. Teraz byłam we wtorek na wizycie, wszystko było ok potem troszkę zaczęło mnie swędzić. Póki co pomaga ta maść. W piątek mam też wizytę i chyba się wstrzymam. To ciągłe chodzenie do lekarza też chyba nie jest najlepsze, a z drugiej strony tymi infekcjami cały czas straszą.
reklama
Mikasa7
Tez teraz mam.macmiror. a na luteine przeszlam podjezykowa. Czeste chodzenie do lekarza nie jest szkodliwe, nie masz sie czego obawiac.Ja miałam jakieś 2 tyg temu macmiror i maść clotrimazolum ale wtedy to już porządnie mi dokuczało. Teraz byłam we wtorek na wizycie, wszystko było ok potem troszkę zaczęło mnie swędzić. Póki co pomaga ta maść. W piątek mam też wizytę i chyba się wstrzymam. To ciągłe chodzenie do lekarza też chyba nie jest najlepsze, a z drugiej strony tymi infekcjami cały czas straszą.
Podziel się: