reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

no trudno leki musisz brać,mocz pobierz przed poranną aplikacją. To tak jak z luteiną..tez spływa tylko tak jej nie widać, myjesz rano okolice intymne i przed aplikacja siku:) Ich intetesuja tylko bakterie i inne zwiazki a nie lekarstwo. Nic sie nie przejmuj
Tylko najgorsze jest to, ze to sie bierze raz dziennie na noc...:D i rano wyplywa

reklama
Ja też biorę luteline i ostatnio tak wypadlo że po nocy musiałam pobrać po globulke,moj lekarz kazał tak ,jak zwykle się podmywasz osuszasz i wkładam tampona ,nieraz jescze raz muszę się podmyć po tamponie bo cos tam jeszcze wyleci i dopiero sikam

O widzisz... 3 cm jeszcze nie jest zle, duzo odpoczywaj!! U mnie dziekuje, tak sobie. Na IP ta szyjka miala 24-25 mm. W piatek.... a wczoraj mocnp bolal mnie brzuch...ale nje wiem czy to nie byly jelita w sumie... dzis narazie jest w miare ok. Tylko klucia na dole, pewnie wiezadla. W srode mam.wizyte...

Mam tylko mega dylemat...jak mam oddac probke moczu do badania jutro, skoro przyjmuje macmiror 500 i on wyplywa w duzej ilosci przez caly dzien...
No wiem wiem , że nie ma zle Ale w czwartek miała ponad 3.5 A po dwóch dniach już 3 mimo tego że ja praktycznie cały czas leze no nic zobaczymy co jutro lekarka powie [emoji4] kurczę może spróbuj wstać podmyc się i pamiętaj środkowy strumień moczu może uda Ci się pobrac[emoji4]

Tylko najgorsze jest to, ze to sie bierze raz dziennie na noc...:D i rano wyplywa
kurde to moze tak jak mówi Agatka to jakis sposób, ja przy luteinie tylko sie podmywam, osuszam i tyle, nigdy nic mi tam nie wyszło. Brałam macmirror w tamtej ciąży ale ze caly czas lezalam w szpitalu to mi pobierali mocz bezpośrednio z cewnika i dlatego nie mialam problemu..

No wiem wiem , że nie ma zle Ale w czwartek miała ponad 3.5 A po dwóch dniach już 3 mimo tego że ja praktycznie cały czas leze no nic zobaczymy co jutro lekarka powie [emoji4] kurczę może spróbuj wstać podmyc się i pamiętaj środkowy strumień moczu może uda Ci się pobrac[emoji4]
Będzie napewno wszystko oki ;)
Ja w środę kontrol szyjki ;/....już mysleeee

Pamietaj Kochana,ze szyjka pracuje. Moze mialas wiecej skurczy, moze czyms sie stresowalas. Teraz sie relaksuj,moze jutro bedzie lepiej:) ja tez mialam czw i pt intensywnt,bo z moim trzylatkiem....dlatego mam nadzieje,ze w srode bedzie dlyzsza jak wuecej poleze:)

Ja też biorę luteline i ostatnio tak wypadlo że po nocy musiałam pobrać po globulke,moj lekarz kazał tak ,jak zwykle się podmywasz osuszasz i wkładam tampona ,nieraz jescze raz muszę się podmyć po tamponie bo cos tam jeszcze wyleci i dopiero sikam

kurde to moze tak jak mówi Agatka to jakis sposób, ja przy luteinie tylko sie podmywam, osuszam i tyle, nigdy nic mi tam nie wyszło. Brałam macmirror w tamtej ciąży ale ze caly czas lezalam w szpitalu to mi pobierali mocz bezpośrednio z cewnika i dlatego nie mialam problemu..
No wlasnie, ta luteina ma to do siebie ze triche mniejsza jest i u mnie wychodzila dopiero jakis czas po wstaniu, a te globulki od razu. Agatka, pomysl z tamponem dobry.... ale na sama mysl,mnie skreca, bo jakas suchosc mnie dopadla...

No wlasnie, ta luteina ma to do siebie ze triche mniejsza jest i u mnie wychodzila dopiero jakis czas po wstaniu, a te globulki od razu. Agatka, pomysl z tamponem dobry.... ale na sama mysl,mnie skreca, bo jakas suchosc mnie dopadla...
Też miałam trudność z włożeniem ,bo strasznie teraz tam ciasno wszystko spuchnięte ;D
Ale na szczęście robiłam tak tylko dwa razy bo wypadło po globulke,a jeśli mam pobrać mocz tylko po luteline nocnej to nie wkładam tampona

reklama
Też miałam trudność z włożeniem ,bo strasznie teraz tam ciasno wszystko spuchnięte ;D
Ale na szczęście robiłam tak tylko dwa razy bo wypadło po globulke,a jeśli mam pobrać mocz tylko po luteline nocnej to nie wkładam tampona
No właśnie... chyba sie nie odwaze..:D zobacze ile "wylata" przy pierwszym.siku, jeszcze raz sie podmyje i bede myslec:D

Do góry