reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

no trudno leki musisz brać,mocz pobierz przed poranną aplikacją. To tak jak z luteiną..tez spływa tylko tak jej nie widać, myjesz rano okolice intymne i przed aplikacja siku:) Ich intetesuja tylko bakterie i inne zwiazki a nie lekarstwo. Nic sie nie przejmuj
Tylko najgorsze jest to, ze to sie bierze raz dziennie na noc...:D i rano wyplywa

reklama
Ja też biorę luteline i ostatnio tak wypadlo że po nocy musiałam pobrać po globulke,moj lekarz kazał tak ,jak zwykle się podmywasz osuszasz i wkładam tampona ,nieraz jescze raz muszę się podmyć po tamponie bo cos tam jeszcze wyleci i dopiero sikam

O widzisz... 3 cm jeszcze nie jest zle, duzo odpoczywaj!! U mnie dziekuje, tak sobie. Na IP ta szyjka miala 24-25 mm. W piatek.... a wczoraj mocnp bolal mnie brzuch...ale nje wiem czy to nie byly jelita w sumie... dzis narazie jest w miare ok. Tylko klucia na dole, pewnie wiezadla. W srode mam.wizyte...

Mam tylko mega dylemat...jak mam oddac probke moczu do badania jutro, skoro przyjmuje macmiror 500 i on wyplywa w duzej ilosci przez caly dzien...
No wiem wiem , że nie ma zle Ale w czwartek miała ponad 3.5 A po dwóch dniach już 3 mimo tego że ja praktycznie cały czas leze no nic zobaczymy co jutro lekarka powie [emoji4] kurczę może spróbuj wstać podmyc się i pamiętaj środkowy strumień moczu może uda Ci się pobrac[emoji4]

Tylko najgorsze jest to, ze to sie bierze raz dziennie na noc...:D i rano wyplywa
kurde to moze tak jak mówi Agatka to jakis sposób, ja przy luteinie tylko sie podmywam, osuszam i tyle, nigdy nic mi tam nie wyszło. Brałam macmirror w tamtej ciąży ale ze caly czas lezalam w szpitalu to mi pobierali mocz bezpośrednio z cewnika i dlatego nie mialam problemu..

No wiem wiem , że nie ma zle Ale w czwartek miała ponad 3.5 A po dwóch dniach już 3 mimo tego że ja praktycznie cały czas leze no nic zobaczymy co jutro lekarka powie [emoji4] kurczę może spróbuj wstać podmyc się i pamiętaj środkowy strumień moczu może uda Ci się pobrac[emoji4]
Będzie napewno wszystko oki ;)
Ja w środę kontrol szyjki ;/....już mysleeee

Pamietaj Kochana,ze szyjka pracuje. Moze mialas wiecej skurczy, moze czyms sie stresowalas. Teraz sie relaksuj,moze jutro bedzie lepiej:) ja tez mialam czw i pt intensywnt,bo z moim trzylatkiem....dlatego mam nadzieje,ze w srode bedzie dlyzsza jak wuecej poleze:)

Ja też biorę luteline i ostatnio tak wypadlo że po nocy musiałam pobrać po globulke,moj lekarz kazał tak ,jak zwykle się podmywasz osuszasz i wkładam tampona ,nieraz jescze raz muszę się podmyć po tamponie bo cos tam jeszcze wyleci i dopiero sikam

kurde to moze tak jak mówi Agatka to jakis sposób, ja przy luteinie tylko sie podmywam, osuszam i tyle, nigdy nic mi tam nie wyszło. Brałam macmirror w tamtej ciąży ale ze caly czas lezalam w szpitalu to mi pobierali mocz bezpośrednio z cewnika i dlatego nie mialam problemu..
No wlasnie, ta luteina ma to do siebie ze triche mniejsza jest i u mnie wychodzila dopiero jakis czas po wstaniu, a te globulki od razu. Agatka, pomysl z tamponem dobry.... ale na sama mysl,mnie skreca, bo jakas suchosc mnie dopadla...

No wlasnie, ta luteina ma to do siebie ze triche mniejsza jest i u mnie wychodzila dopiero jakis czas po wstaniu, a te globulki od razu. Agatka, pomysl z tamponem dobry.... ale na sama mysl,mnie skreca, bo jakas suchosc mnie dopadla...
Też miałam trudność z włożeniem ,bo strasznie teraz tam ciasno wszystko spuchnięte ;D
Ale na szczęście robiłam tak tylko dwa razy bo wypadło po globulke,a jeśli mam pobrać mocz tylko po luteline nocnej to nie wkładam tampona

reklama
Też miałam trudność z włożeniem ,bo strasznie teraz tam ciasno wszystko spuchnięte ;D
Ale na szczęście robiłam tak tylko dwa razy bo wypadło po globulke,a jeśli mam pobrać mocz tylko po luteline nocnej to nie wkładam tampona
No właśnie... chyba sie nie odwaze..:D zobacze ile "wylata" przy pierwszym.siku, jeszcze raz sie podmyje i bede myslec:D

Do góry