reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Tak myslałam. A nic dla Maluszka nie mam ani wyprane ani wyprasowane :(
Też tak miałam na szczęście mama przyleciała i temat ogarnęła bo tak to jestem cale dnie sama mój od rana do wieczora w pracy ja przykluta do łóżka mój gotuje , sprząta robi zakupy , pranie wszystko widzę , że nie ma siły nieraz ale nic niemowi bo wie że tu chodzi o życie naszego dziecka a nie że to mój kaprys także głowa do góry jeszcze tylko troszkę Ci zostało damy radę i nasi faceci też [emoji4]

reklama
ja nie sprzatam, wyjatek umyje sedes i umywalke, ale tek pobieżnie i szybko; obiady to mój mąż - w tyg. jak nie ma czasu to kupuje coś na wynos, pranie - ewentualnie pomogę z rozwieszaniem i tylko wtedy, gdy miska leży na krześle. Jak się bardziej ruszam to jest gorzej, więc po prostu odpada...

ja nie sprzatam, wyjatek umyje sedes i umywalke, ale tek pobieżnie i szybko; obiady to mój mąż - w tyg. jak nie ma czasu to kupuje coś na wynos, pranie - ewentualnie pomogę z rozwieszaniem i tylko wtedy, gdy miska leży na krześle. Jak się bardziej ruszam to jest gorzej, więc po prostu odpada...
Dokładnie u mnie tak samo jak tylko na coś więcej sobie pozwolę to odrazu odczuwam

Ja nic nie robię; przez pierwsze 8tygodni nawet jadłam na leżąco; teraz wstaję do posiłków, wc i lekarz, no ale szew mialam zakladany na szyjke 18 mm w 18 tygodniu; mimo tak restrykcyjnego lezenia szyjka sie wydluzyla ledwo do 22 mm:-( no coz, pocieszam sie ze nie robi sie rozwarcie

Ja nic nie robię; przez pierwsze 8tygodni nawet jadłam na leżąco; teraz wstaję do posiłków, wc i lekarz, no ale szew mialam zakladany na szyjke 18 mm w 18 tygodniu; mimo tak restrykcyjnego lezenia szyjka sie wydluzyla ledwo do 22 mm:-( no coz, pocieszam sie ze nie robi sie rozwarcie
Dokładnie niektóre nawet 1 cm niemaja i dzięki leżeniu donosza takze my też wszystkie damy rade[emoji4] [emoji123]

A skąd jesteś i dokąd wyprawa do hematologa? [emoji4] ja tez miałam z hematologiem konsultacje- sprawdzanie pod katem tych wszystkich zespołów antyfosfolipidowych i innych możliwych cudów (z uwagi na poronienie i pusty pęcherzyk musiałam robić cały zestaw wszelkich badań, kosztowały ponad tysiaka i kolejne 3 stówy na diagnozę- „wyniki ok, taka pani uroda, trzeba próbować dalej”:) ) ale warto i tak posprawdzać wszystko, dla własnego spokoju[emoji4] z reszta w tej ciąży byłam od pierwszego dnia na zastrzykach clexane codziennie w brzucha i acard, obecnie od ostatniej wizyty już tylko acard...

Wyprawa do Warszawy, a ja z Podkarpacia. Tez mam clexane i acard. Acard mam odstawiać ok 34tc, a clexane do końca i potem jeszcze w połogu do 6 tyg.

reklama
Wyprawa do Warszawy, a ja z Podkarpacia. Tez mam clexane i acard. Acard mam odstawiać ok 34tc, a clexane do końca i potem jeszcze w połogu do 6 tyg.

To tu do mnie :) to kawałek masz! To między 8-9 i 16-18 unikaj wjazdu lub wyjazdu bo niepotrzebnie się wystoicie w mega korkach- niestety moje powroty z pracy to czasami było 1h - 8 km :] a co do hematologa to do kogo chodzisz? ja miałam poleconego dr Wojdygę

Do góry