Agatka29
Fanka BB :)
Oby skurcze ustały !30+5 teraz leżę z pupa na poduszce. Wzielam dwie luteiny dopochwowo i kupe magnezu.
Ja dziś dopiero 25+1 jeju niech ten czas leci szybciej
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Oby skurcze ustały !30+5 teraz leżę z pupa na poduszce. Wzielam dwie luteiny dopochwowo i kupe magnezu.
Dziś przeczytalam post na stronie mamaginekolog, ze całkowite lezenie nie poprawia rokowania w zagrazajacym porodzie przedwczesnym, a nawet szkodzi.
esli bolesci przechodzą po nospie to nie skurcze, oraz że do 29 tygodnia macica bardzo intentsywnie rosnie i moze kłuc, ciągnąc i pobolewać. TO NORMALNE, wszystkie kobiety które mają 'normalną' ciążę ci to potwierdzą.
Ja też strasznie się nakręcałam i bardzo 'wsłuchiwałam' się w każdy ból, panikowałam.
HmmmWidać
Jak byłam w szpitalu na Żelaznej w 25tc przed założeniem pessara dokładnie tak samo mówili lekarze (NIE MA BADAN POTWIERDZAJACYCH TO ŻE LEZENIE WYDŁUZA CIĄŻĘ), że ma być oszczędzający tryb życia, najważniejsze żeby nie pracować nie chodzic po schodach i nie stresować się. Jak brzuszek boli lezec na boku oraz nie masowac brzucha!
@Emika88 staraj się zająć czymś innym żeby nie myślec o tym. Pamietaj że jesli bolesci przechodzą po nospie to nie skurcze, oraz że do 29 tygodnia macica bardzo intentsywnie rosnie i moze kłuc, ciągnąc i pobolewać. TO NORMALNE, wszystkie kobiety które mają 'normalną' ciążę ci to potwierdzą.
Ja też strasznie się nakręcałam i bardzo 'wsłuchiwałam' się w każdy ból, panikowałam. Nie można tak, to nie służy maleństwu.
Przepraszam że tak się wymądrzam, ale jakby ktos mi tak napisał 3-4 tygodnie temu byłoby mi o wiele lepiej.
Pozdrawiam gorąco.
Mam jeszcze pytanko, jak robicie suwaczki z terminem ciązy???