reklama
Ja też miałam szewek założony w 16tc
Urodziłam w 39tc skończonym przez cc... (planowane)
Żyłam normalnie, no bardziej się oszczedzalam to fakt Ale nie leżałam...
Może warto przeczytać wypowiedź mamyginekolog na temat leżenia w ciąży?
A powiedz mi czy mimo założonego szwu szyjka sie skracała ?
Z tym leżeniem to ile lekarzy tylko opini....
Ja mam co do tego mieszane odczucia pierwsza ciaza lezaca od 20 tc dotrwalysmy do końca 36
druga ciaza nie lezaca normalnie funkcjonowałam - odejście wod w 23 tc porod 24 z pessarem
teraz mam szew i znow leze... wiadomo ze oprocz wc tReba wstać zrobic cos do jedzenia itp ale głównie leze... poprostu boje sie powtórki....
u nas tez w jednym szpitalu na patologii ciazy każą chodzić ( 3 stopien referencyjności )
w drugim rownież trzeci stopien zazwyczaj każą leżeć.... no i weź tu bądź człowieku mądry
ja jeszcze ruchy małej czuje dość nisko to juz wogole boje sie nacisków na szyjke... jutro wizyta zobaczymy co tam
Ja mam co do tego mieszane odczucia pierwsza ciaza lezaca od 20 tc dotrwalysmy do końca 36
druga ciaza nie lezaca normalnie funkcjonowałam - odejście wod w 23 tc porod 24 z pessarem
teraz mam szew i znow leze... wiadomo ze oprocz wc tReba wstać zrobic cos do jedzenia itp ale głównie leze... poprostu boje sie powtórki....
u nas tez w jednym szpitalu na patologii ciazy każą chodzić ( 3 stopien referencyjności )
w drugim rownież trzeci stopien zazwyczaj każą leżeć.... no i weź tu bądź człowieku mądry
ja jeszcze ruchy małej czuje dość nisko to juz wogole boje sie nacisków na szyjke... jutro wizyta zobaczymy co tam
Agula_1991
Fanka BB :)
No moja lekarka jest troche nierówna jeśli chodzi o te zalecenia Przy szyjce 2,7 moglam chodzic do pracy na 8 godzin, a przy 2,5 kazała mi totalnie leżeć, zabraniając nawet spaceru.Moj lekarz nie zaleca lezenia. Nawet na spacery moge chodzic. Dzisiaj 8 dzien od zalozenia szwow. Dzisiaj mam wizyte u lekarza, w weekend planuje spacer. Pracowalam caly pierwszy trymestr.
Agatka29
Daj znać po wizycieMoj lekarz nie zaleca lezenia. Nawet na spacery moge chodzic. Dzisiaj 8 dzien od zalozenia szwow. Dzisiaj mam wizyte u lekarza, w weekend planuje spacer. Pracowalam caly pierwszy trymestr.
Agatka29
A ciężka masz pracę?No moja lekarka jest troche nierówna jeśli chodzi o te zalecenia Przy szyjce 2,7 moglam chodzic do pracy na 8 godzin, a przy 2,5 kazała mi totalnie leżeć, zabraniając nawet spaceru.
Agatka29
Od którego tyg w drugiej ciąży miałaś pessar? Bardzo mi przykro że tak się stałoZ tym leżeniem to ile lekarzy tylko opini....
Od którego tyg w drugiej ciąży miałaś pessar? Bardzo mi przykro że tak się stało
Od 15 tyg profilaktycznie ze względu na 1 ciaze... niestety po wielu konsultacjach wiem ze nie powinnam mieć pessara tylko szew.
Pessar z góry był skazany na niepowodzenie ponieważ przy 1 porodzie dodatkowo moja szyjka pękła całkowicie i jeszcze została masakrycznie zszyta....
No ale teraz trzeba myślec pozytywnie aktualnie mam 22 tc jutro wizytę u lekarza dam znC co u mnie
A jakie dawki lekow dziewczyny przyjmujecie ?
Macie tez cos profilaktycznie przy szwie tzn globulki przeciwbakteryjne ?
Agatka29
Ja narazie się nie wypowiem bo tylko witaminy, w pon wizyta sprawdzi szyjke
A lekarz powiedział Ci że szyjka kiepska po porodzie popękane?
Mi na badaniu powiedział że wszystko pięknie a przy pierwszy porodzie byłam nacinana tylko że podobno ciasno mnie zszyl ale nie wiem o co chodzi, pamiętam że pielęgniarka nie mogła mi zdjąć szwow bo mówiła że za ciasno
A lekarz powiedział Ci że szyjka kiepska po porodzie popękane?
Mi na badaniu powiedział że wszystko pięknie a przy pierwszy porodzie byłam nacinana tylko że podobno ciasno mnie zszyl ale nie wiem o co chodzi, pamiętam że pielęgniarka nie mogła mi zdjąć szwow bo mówiła że za ciasno
reklama
Podziel się: