reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Posiew miałam pobrany zaraz jak się dowiedziałam że jestem w ciąży. Wyszedł ok. A o tym skróceniu szyjki dowiedziałam się wczoraj wieczorem jak byłam na IP. I nic mi nie mówili o dodatkowych badaniach. Może jak pójdę do swojej ginekolog na wizytę to coś zleci.
Jedynie co mi pozostaje to leżeć, brać leki i wmawiać sobie że będzie dobrze :-)
Mam nadzieję, że wstawię w maju post tutaj, że urodziłam zdrową dziołche ;-)
leżałam z dziewczyną na patologii w 23 tyg krwawienie szyjka 1 cm założyli szew teraz jest w 33 tyg i wszystko idzie narazie dobrze....fajnie jakby po 23 tyg podali Ci steryd dla dziecka na płucka bo chyba jakos tak Koło tego tyg daja...

leżałam z dziewczyną na patologii w 23 tyg krwawienie szyjka 1 cm założyli szew teraz jest w 33 tyg i wszystko idzie narazie dobrze....fajnie jakby po 23 tyg podali Ci steryd dla dziecka na płucka bo chyba jakos tak Koło tego tyg daja...

Zapamiętam i bede dopytywać na pewno :) Dzięki ;)

Dodajecie mi otuchy i wiary, że bedzie dobrze :)

@Natka9595 Tak jak pisały Dziewczyny, dużo odpoczywaj, prowadź tryb leniwej królowej, nie obejrzysz się jak ten czas szybko zleci
@Joko86 trzymaj się

Dziewczyny, ja po wizycie, pessar ściągnięty, główka nisko, rozwarcie na jeden cm, teraz tylko czekać na rozkręcenie się akcji. Mam już się nie oszczędzać. O matko teraz do mnie dociera, że to już niedługo....

@Natka9595 Tak jak pisały Dziewczyny, dużo odpoczywaj, prowadź tryb leniwej królowej, nie obejrzysz się jak ten czas szybko zleci
@Joko86 trzymaj się

Dziewczyny, ja po wizycie, pessar ściągnięty, główka nisko, rozwarcie na jeden cm, teraz tylko czekać na rozkręcenie się akcji. Mam już się nie oszczędzać. O matko teraz do mnie dociera, że to już niedługo....
Super [emoji4] czyli czekamy na kolejne maleństwo [emoji4]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie dziewczyny. Niestety muszę i ja do Was dołączyć :( Jestem w 17tyg swojej pierwszej ciąży. Od 1,5tyg mam plamienia przez skracająca się szyjkę, która ma teraz 2,2cm... Za tydzień idę na kontrol. Jeśli będzie nadal się skracać założą mi szew. A póki co mam leżeć z uniesionymi biodrami, brać luteinę, magnez i nospe. Jestem załamana... Nie wiem już jak mam się pocieszać. Czy mam w ogóle jakieś szanse żeby tą ciążę donosić? :-(

Hej Natka, nie wszyscy są tu w wysokich ciazach, ja i Ketsuri mamy terminy dopiero na polowe marca. Ja już od 5 tygodni zmagam się z twardnieniami brzucha i krótka szyjka- póki co trzyma i się nie skraca. Wiec trzeba być dobrej myśli. Tak jak radziły dziewczyny, odpoczywaj i staraj się nie stresować, bo w moim przypadku stres nasilał skurcze. Teraz gdy wiem ze mimo skurczy szyjka jest zamknięta i się nie skraca to rzadziej zdarzają mi się te twardnienia- i koło się zamyka. Bądź wiec dobrej myśli,'czas szybko leci, wkręć się dobry serial lub ciekawa książkę i staraj się jak najmniej martwić i przezywać.

Czy oprócz plamien towarzysza Ci twardnienia brzucha ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

W sensie całego brzucha? To nie. Napina mi się podbrzusze, głównie na środku. I to najgorsze, że jak leżę to jest gorzej niż jak stoję. Czasami wystarczy krótki spacer do toalety i już czuję ulgę, jak na moment się podniosę. Najbardziej też to odczuwam jak leżę na plecach. A jak na boku jednym czy drugim to mniej. Pytanie tylko właśnie czy jeżeli lekarz kazał mi leżeć z biodrami uniesionymi to czy w nocy mogę tak spać ale na boku? Bo jest mi lżej z tym brzuchem wtedy.

reklama
Dziewczyny u mnie dzisiaj jakaś masakra. Od około 4 mam dosyć mocne plamienia i zrobiły się już na maxa brązowe. Doszedł ból w plecach i ból głowy. Sama już nie wiem czy jechać do szpitala czy starać się umówić na wizytę do mojego lekarza bo dzisiaj przyjmuje, ale dopiero o 14...

Do góry