reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Trzymam kciuki za Was dziewczyny. Wy już prawie na finiszu [emoji110][emoji110][emoji110]
Dołączyłam do Was cztery tygodnie temu i nie wiem kiedy to zleciało [emoji4] dzisiaj zaczęliśmy już 26 tydzień [emoji4] szyjka bez zmian, skurczy po relanium nie mam wcale. W piątek idę do szpitala na kilka dni na badania m.in. glukoze bleee. Ciekawe co stwierdzą w szpitalu. Mam nadzieję, że w poniedziałek mnie wypuszczą [emoji4]

Myślałam wczoraj o Tobie, czytając posty dziewczyn,które już lada moment będą rodzić, że nam jeszcze sporo zostało. Czas leci strasznie szybko- dla mnie zaczął się 6 tydzień ze skurczami i tak samo jak u Ciebie, póki co szyjka bez zmian i oby tak było do samego końca. Ostatnio zauważyłam, ze przy twardnieniu macicy czuje ucisk na przeponę i mam wrażenie braku powietrza, ale to chyba przez to, że dzidzia jest już coraz wyżej. Zdarzają się jej juz kopniaki pod żebrami :p W związku z tym, że nie widzę zależności pomiędzy częstotliwością skurczy, a tym czy leżę czy jestem aktywna, doktor zezwoliła na "w miarę normalne funkcjonowanie", ale mam na siebie uważać i starać się odpoczywać- co zresztą muszę robić, bo po dłuższym chodzeniu strasznie boli mnie kręgosłup:(
Ciekawe jakie badania będą CI robić. U mnie kolejna wizyta będzie po 3 tygodniach od poprzedniej i doktor zaleciła dodatkowo zrobić CRP i powiedziała, że pobierze posiew z szyjki, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok. Glukoza na szczęście już za mną:) T
Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok ;)

reklama
Jak dziś się czujecie?!?! Ja wczoraj wieczorem i w nocy kiepsko bardzo... Co się ruszylam to brzuch twardy jak kamień (ale tylko na samej górze - tam gdzie nozki Malutkiego... Pod żebrami i taki dyskomfort a nie ból...

Jak dziś się czujecie?!?! Ja wczoraj wieczorem i w nocy kiepsko bardzo... Co się ruszylam to brzuch twardy jak kamień (ale tylko na samej górze - tam gdzie nozki Malutkiego... Pod żebrami i taki dyskomfort a nie ból...
W nocy była mega pełnia, ja tez kiepsko spalam.

Ja dzis zaszalalam i poszłam do apteki! Świeże powietrze, śnieżek, ale fajnie... a leku i tak nie było, dowioza o 14.00, wiec beda dwie wycieczki jednego dnia!

W nocy była mega pełnia, ja tez kiepsko spalam.

Ja dzis zaszalalam i poszłam do apteki! Świeże powietrze, śnieżek, ale fajnie... a leku i tak nie było, dowioza o 14.00, wiec beda dwie wycieczki jednego dnia!
Zazdroszczę :) wycieczki, ja mieszkam na 3 piętrze wiec wolę nie wychodzić. Planuje dopiero wyjść 20.12 na wizytę do lekarza.

U mnie też wczoraj wieczorem brzuch twardnial troszkę ale udało mi się zasnąć w ulubionej pozycji. Dziś już ok :)

Chciałam się pochwalić, że dziś kończymy 36tc [emoji3] i zaczynamy 37.

Lovi gratuluję! coraz bliżej końcówki :D

Dziewczyny do tej pory miewałam bóle w pachwinach, bóle na dole jakby miesiączkowe, twardnienie brzucha jak skała... ale dziś w nocy ok 5 obudził mnie ból brzucha, ale taki skurczowy jakby sily ból przy miesiączce. Cały brzuch mnie bolał. Wzięłam nospę i powoli powoli przeszło. Czy to były skurcze te braxtona hixa? czy coś innego. Pierwszy raz w ciąży mi się to zdarzyło. Wizyta w czwartek.

Ja też miałam ciężką noc, strasznie wierciłam się z boku na bok i urzadzałam wycieczki do wc. Mały też w nocy szalał....A rano mój nie mąż oświadczył, że kiepsko się czuje, chyba coś go bierze. Oby mnie nie zaraził :frown: już zaczęłam pić specyfiki domowej roboty.

reklama
Ja po moim powrocie do aktywnosci to wieczorem padam jak mucha. Jedynie 2 wycieczki do wc i ewentualne ugłaskanie córci jak ma zły sen a tak to spie jak zabita. Dzis od rana naszykowalam juz łóżeczko na gotowe i posprzątalam. Na dwor bez męza boję się wyjsc bo zrobilam się strasznie ciapowata i boję się zeby się nie przewrocic, bo u nas sypie od rana.

Do góry