reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

No ja się wczoraj zaczęłam właśnie bać że mogę za późno ogarnąć TEN moment. A chciałabym do Wawy dojechać... I najbardziej boję się tych pierdzielonych korków... W nocy to w 25 minut będę w szpitalu ale w dzień to nawet nie wiem czy ryzykować... Kurde... Stres mnie łapie... Dopiero to do mnie zaczyna docierać...
No niestety ten stres jest okropny

reklama
Ja odnośnie korków panikowalam w pierwszej ciąży. Wtedy ogólnie bardziej panikowalam. I dowiedziałam sie, ze w razie czego wystawia sie biała szmatkę na aucie (jak jest długa antena lub CB radio to łatwiej) i to oznacza, zd sie wiezie chorego do szpitala i mozna trąbić i sie pchać.
Mi wody odeszły o północy, do szpitala zebralam sie o 6, o 11 było po wszystkim.
Teraz jakos tez mam nadzieje na nocny porod.

Kurcze u nas taka dziś piękna jesień, ze az mnie kusi zeby zejsc z tego okropnego 4 pietra i wyjsc z córcią choc na 20min spacer. W koncu jutro zacznę 36tc.
Och i mętlik w glowie :dry::(

Kurcze u nas taka dziś piękna jesień, ze az mnie kusi zeby zejsc z tego okropnego 4 pietra i wyjsc z córcią choc na 20min spacer. W koncu jutro zacznę 36tc.
Dziwię się,że lekarz jeszcze każe Ci się tak bardzo oszczędzać... No chyba, że masz już rozwarcie? :)
Jeżeli szyjka trzyma to ja bym poszła :)

Słuchaj ja dziś 35+0 i mi lekarka już nie kazała leżeć. Mogę nawet raz na jakiś czas iść na zakupy pooglądać coś dla Małego...mąż świadkiem... A moja szyjką krótsza niż Twoja i miękka... A powiedziała że dwa tygodnie niemal na pewno nie urodzę... No ale to Twoja decyzja. Spacery są bardzo wskazane... Mój Mały mało przybiera na wadze odkąd leżę... W 3 tyg tylko 500 gr

@Lovi23, no wlasnie nie mam rozwarcia. Szyjka w sumie bez znaczących zmian od ponad 7tyg. Twarda, zamkn. 25mm
@Joko86 no widzisz moj lekarz jakis panikarz ech a potem jeszcze bedą na siłę wywoływac :dry:
Ale Dziewczyny podbudowałyscie mnie idę a co mi tam:cool2: dzięki wielkie !!!! Buziole.

@Lovi23, no wlasnie nie mam rozwarcia. Szyjka w sumie bez znaczących zmian od ponad 7tyg. Twarda, zamkn. 25mm
@Joko86 no widzisz moj lekarz jakis panikarz ech a potem jeszcze bedą na siłę wywoływac :dry:
Ale Dziewczyny podbudowałyscie mnie idę a co mi tam:cool2: dzięki wielkie !!!! Buziole.
Idź!!! Jestem przekonana że raz w tygodniu to dobrze Ci takie spacery zrobią nawet jak będziesz schodzić z 4 piętra

reklama
No coś Ty [emoji16] Szyjka 25mm i lekarz kazał leżeć? Zacznij żyć, bo później właśnie będą wywoływać... :)

Do góry