reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

No ja się wczoraj zaczęłam właśnie bać że mogę za późno ogarnąć TEN moment. A chciałabym do Wawy dojechać... I najbardziej boję się tych pierdzielonych korków... W nocy to w 25 minut będę w szpitalu ale w dzień to nawet nie wiem czy ryzykować... Kurde... Stres mnie łapie... Dopiero to do mnie zaczyna docierać...
No niestety ten stres jest okropny

reklama
Ja odnośnie korków panikowalam w pierwszej ciąży. Wtedy ogólnie bardziej panikowalam. I dowiedziałam sie, ze w razie czego wystawia sie biała szmatkę na aucie (jak jest długa antena lub CB radio to łatwiej) i to oznacza, zd sie wiezie chorego do szpitala i mozna trąbić i sie pchać.
Mi wody odeszły o północy, do szpitala zebralam sie o 6, o 11 było po wszystkim.
Teraz jakos tez mam nadzieje na nocny porod.

Kurcze u nas taka dziś piękna jesień, ze az mnie kusi zeby zejsc z tego okropnego 4 pietra i wyjsc z córcią choc na 20min spacer. W koncu jutro zacznę 36tc.
Och i mętlik w glowie :dry::(

Kurcze u nas taka dziś piękna jesień, ze az mnie kusi zeby zejsc z tego okropnego 4 pietra i wyjsc z córcią choc na 20min spacer. W koncu jutro zacznę 36tc.
Dziwię się,że lekarz jeszcze każe Ci się tak bardzo oszczędzać... No chyba, że masz już rozwarcie? :)
Jeżeli szyjka trzyma to ja bym poszła :)

Słuchaj ja dziś 35+0 i mi lekarka już nie kazała leżeć. Mogę nawet raz na jakiś czas iść na zakupy pooglądać coś dla Małego...mąż świadkiem... A moja szyjką krótsza niż Twoja i miękka... A powiedziała że dwa tygodnie niemal na pewno nie urodzę... No ale to Twoja decyzja. Spacery są bardzo wskazane... Mój Mały mało przybiera na wadze odkąd leżę... W 3 tyg tylko 500 gr

@Lovi23, no wlasnie nie mam rozwarcia. Szyjka w sumie bez znaczących zmian od ponad 7tyg. Twarda, zamkn. 25mm
@Joko86 no widzisz moj lekarz jakis panikarz ech a potem jeszcze bedą na siłę wywoływac :dry:
Ale Dziewczyny podbudowałyscie mnie idę a co mi tam:cool2: dzięki wielkie !!!! Buziole.

@Lovi23, no wlasnie nie mam rozwarcia. Szyjka w sumie bez znaczących zmian od ponad 7tyg. Twarda, zamkn. 25mm
@Joko86 no widzisz moj lekarz jakis panikarz ech a potem jeszcze bedą na siłę wywoływac :dry:
Ale Dziewczyny podbudowałyscie mnie idę a co mi tam:cool2: dzięki wielkie !!!! Buziole.
Idź!!! Jestem przekonana że raz w tygodniu to dobrze Ci takie spacery zrobią nawet jak będziesz schodzić z 4 piętra

reklama
No coś Ty [emoji16] Szyjka 25mm i lekarz kazał leżeć? Zacznij żyć, bo później właśnie będą wywoływać... :)

Do góry