reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

No jestem po wizycie.. i jestem zalama...wizyte przeprowadzila mloda lekarka ktora jest w zastepstwie mojego lekarza prowadzacego i po jego interwencji zrobila mi dzisiaj usg przezpochwowe.No i podczas tego badania zaczelo sie: wewnetrzne ujscie puszcza, pecherz powoli zaczyna sie uwypuklac.Kobieta chyba pierwszy raz miala taka sytuacje, bo kompletnie nie wiedziala jak sie zachowac.Wspomniala o wyslaniu mnie do szpitala, ale w sumie to nie byla pewna, bo przeciez w szpitalu na tym etapie 17tc nic mi nie pomogs.Widzac jej zachowanie zaproponowalam tel do mojego lek.prowadzacego. Zadzwonila do niego i zdala mu recenzje z badania, na to moj lekarz odpowiedzial ze zadzwoni do mnie i powie co mam robic.Zadzwonil i kazal maksymalnie duzo lezec, ksiazki pod nogi od lozka.Powiedzial mi zeby sie nie zalamywac bo po to byl zalozony szew, zeby w tej sytuacji zaradzic.A ze wzgledu na moja historie rozwieranie ujscia wewnetrznego bylo do przewidzenia, wiec wogole nie jest zaskoczony. Pocieszajace jest ze ujscie zewnetrzne jest zamkniete a szyjka dluga, no tylko do ujscie wewn. Ta ciaza i ta mloda lekarka chyba mnie chyba wykoncza nerwowo....

Na pewno będzie dobrze, nie przejmuj się tylko bo to wcale nie jest dobre. Nie obejrzysz się, a pozostałe tygodnie szybko przelecą. Trzymam kciuki !

reklama
Cześć!
U mnie skurcze bardzo się nasiliły ostatnio, tzn nie chodzi o częstotliwość, bo jest podobnie, ale stały sie dłuższe i dość bolesne. Potrafię mieć dziennie kilkanaście takich skurczybyków kilkuminutowych, aż mi się zdaje że mam pełen pęcherz moczowy, takie to wszystko napięte. Do tego bardzo mnie boli krocze, więzadła i ścięgna, że nawet do toalety ciężko mi dojść i bujam sie jak staruszka... Nie sądzę żeby to było związane z rozchodzeniem sie spojenia łonowego, bo jak leżę to nic mnie nie boli i kość lonowa też nie jest obolała, bardziej te miękkie tkanki. Czy któraś z Was miała doświadczenia z rozejściem spojenia?
Coś czuję że poród niebawem... Jutro 36t0d, zobaczymy co to będzie. Bardzo mi zależy żeby doczekać do powrotu męża, czyli do niedzieli. Potem niech sie dzieje wola nieba :) Juz i tak jestem w szoku że tak daleko dociągnęłam!

Jakie bole Wam towarzysza po 30 tc? Ja mam wrazenie ze boli mnie wszystko :( kosci w nogach, biodra w nocy to tak ze nie moge sie przekrecic, w bokach, podbrzusze. Masakra jednym słowem :/

Jakie bole Wam towarzysza po 30 tc? Ja mam wrazenie ze boli mnie wszystko :( kosci w nogach, biodra w nocy to tak ze nie moge sie przekrecic, w bokach, podbrzusze. Masakra jednym słowem :/
Ja poza skurczami (które nie są bolesne) nie czuję żadnych bóli. A dziś 31 tc skończyłam.

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Dziewczyny z obolałymi biodrami,jesli mogę Wam doradzić to na pewno Wam polecam,taka duza poduchę rogal,ktora można się oblozyc wzdłuż całego ciala.Podpiera plecy kiedy lezy się na boku,z przodu natomiast miedzy kolana sobie ja podkladam ,naprawdę swietna sprawa.W Norwegii wiekszosc kobiet jej używa w ciąży.Pamietam jak moje spanie się zmienilo po zakupie tej poduchy.Pozdrawiam:)

upload_2017-10-26_15-40-34.jpeg

Załączniki

• upload_2017-10-26_15-40-34.jpeg
    upload_2017-10-26_15-40-34.jpeg
    2,4 KB · Wyświetleń: 554
reklama
Ja mam już dość wszystkiego. Mam bóle okresowe i skurcze. Do tego wciąż mdlosci. Nie mam pęcherzyka zolciowego. Do tego ucisk na watrobe. Albo mam niski próg bólu albo sama nie wiem. Wczoraj dzidzius się nie ruszał. Poszłam na usg. To 36plus4. Niby wszystko ok a mała waży tylko 2460. Wysłał mnie dziś na ktg a tam dostałam opieprz ze po co na co i tak mi dogadywala ze się poplakalam. Na ktg ok. Ja juz nie daje rady. Wysiedzialam się i teraz bóle okresowe...

Do góry