reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziewczyny wiecie może czy z pessarem na krótką szyjkę można ćwiczyć mięśnie Kegla? Pół ciąży ćwiczyłam, potem wyszła ta niewydolność i nic już nie robiłam, a teraz mija mi zaraz 33 tydzień i się zastanawiam czy mogę wrócić i leżąc trochę zaciskać te zwieracze. Wizytę mam dopiero za 2 tygodnie niestety. Może ktoś pytał gina albo zapyta za mnie w najbliższych dniach? xD :)

reklama
Dziewczyny wiecie może czy z pessarem na krótką szyjkę można ćwiczyć mięśnie Kegla? Pół ciąży ćwiczyłam, potem wyszła ta niewydolność i nic już nie robiłam, a teraz mija mi zaraz 33 tydzień i się zastanawiam czy mogę wrócić i leżąc trochę zaciskać te zwieracze. Wizytę mam dopiero za 2 tygodnie niestety. Może ktoś pytał gina albo zapyta za mnie w najbliższych dniach? xD :)
Ty tak poważnie? [emoji16]
Wydaje mi się, że jest to niewskazane.

Ja po wizycie. Szyjka z 27mm po 10 dniach 25mm więc z paserra narazie lekarz zrezygnował. Powiedział, ze to skracanie normalne związane ze wzrostem macicy. Za 2 tyg Usg. Dziś diabetolog włączyła mi insulinę do mojej walki z cukrzyca i o 3 w nocy muszę pomiar robić. Nie dadzą sie nudzić ani wyspać ;) 7 posiłków dziennie plus pomiary po godzinie wypełniają mi czas :)

Ostatnia edycja:
Ja po wizycie. Szyjka z 27mm po 10 dniach 25mm więc z paserra narazie lekarz zrezygnował. Powiedział, ze to skracanie normalne związane ze wzrostem macicy. Za 2 tyg Usg. Dziś diabetolog włączyła mi insulinę do mojej walki z cukrzyca i o 3 w nocy muszę pomiar robić. Nie dadzą sie nudzić ani wyspać ;) 7 posiłków dziennie plus pomiary po godzinie wypełniają mi czas :)

No to nie jest zle! Wypoczywanie jednak daje swoje efekty. Kurcze Wy cukrzycowe dziewczyny macie jeszcze dodatkowo przechlapane.

Kasei ja przestudiowalam przez te ponad tygodniowe lezenie chyba wszystkie hora wiekszośc w sprawie cwiczen miesni kegla twierdzi ze nie wolno. Ja u gina bedę we wt.wiec podpytam chociaz teraz nie to mi w głowie ;)

Normalnie od wczoraj swędzi mnie całe ciało. Ramiona, ręce,brzuch, szyja, pachy itp. Dlonie i stopy raczej nie. Czy to może być cholestaza? Jutro idę do gina. To już 37 tydz

Napisane na LG-H850 w aplikacji Forum BabyBoom

Normalnie od wczoraj swędzi mnie całe ciało. Ramiona, ręce,brzuch, szyja, pachy itp. Dlonie i stopy raczej nie. Czy to może być cholestaza? Jutro idę do gina. To już 37 tydz

Może być, choć faktycznie najczęściej swędzą dłonie i stopy. Najgorzej jest w nocy i po kąpieli. Ale znam też takie "nietypowe" przypadki.
Mnie też swędziało i to tak, że płakałam na myśl o kolejnej nocy. Okazało się że to świerzbiączka ciężarnych - równie rzadka, ale niegroźna no i najczęściej u osób ze skórą wrażliwą, skłonna do alergii.

W każdym razie koniecznie powiedz o tym jutro ginowi.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie tylko nie idę do swojego proeadzacego ciaze. Mam nadzieje ze tego nie zbagatelizuje. Na IP nie pójdę bo nie chce żeby mnie położyli. Wolę zrobić badania prywatnie

reklama
Właśnie tylko nie idę do swojego proeadzacego ciaze. Mam nadzieje ze tego nie zbagatelizuje. Na IP nie pójdę bo nie chce żeby mnie położyli. Wolę zrobić badania prywatnie

Ja nie wytrzymałam i pojechałam na ip [emoji16] na szczęście zrobili mi z izby wszystkie potrzebne badania i nie musiałam się kłaść. Pamiętaj żeby oznaczać poziom kwasów żółciowych, bo to jest kryterium rozpoznania. Wszystkie inne parametry watrobowe mogą być w normie.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry