reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
To było na piersi więc o takie ukrwione miejsce.

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

Cieżko powiedzieć ale zazwyczaj jesli kleszcz i sie nie wyrwie całego to robi sie odczyn takie czerwone i swędzi ... i wtedy trzeba głowę wydłubać albo isc do lekarza po antybiotyk . A jesli ty nie masz czegos takiego to moze to nie był kleszcz . Jednak jesli tak to jakbyś to podrażniła jak jescZe było wbite to by poruszał nogami ... ogólnie lepiej nie robić tak ze sie wyrywa i nie wiadomo co to było . Kleszcza najlepiej Penseta wyciągać ryjem
Okrężnym aby głowa wyszła i potem
Obserwować to miejsce a przede wszystkim upewnić sie jak wyciągniesz czy z głowa wyszło . Bo głowa sama żyje i pije dalej . Ale z tego co mówisz to chyba nie kleszcz. Chociaz jak potem pękło o wyleciała krew ... cieżko stwierdzić . Jesli nie masz czerwone to jest niezle .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Gdybym nie była zaspana to zapewne zareagowalabym zupełnie inaczej. Ale jak człowiek rozbudził się po spaniu w ubraniu to nie kojarzy dobrze.
Z tego co widziałam to nic tam nie zostało. Gdybym coś było to powinno być widać coś czarnego jeszcze prawda?
Nie swędzi mnie to, nie boli.
Doskonale wiem, że kleszcza usuwa się penseta. Nie widziałam, żeby to miało nogi i było to maleńkie max 1 mm.

Gdybym nie była zaspana to zapewne zareagowalabym zupełnie inaczej. Ale jak człowiek rozbudził się po spaniu w ubraniu to nie kojarzy dobrze.
Z tego co widziałam to nic tam nie zostało. Gdybym coś było to powinno być widać coś czarnego jeszcze prawda?
Nie swędzi mnie to, nie boli.
Doskonale wiem, że kleszcza usuwa się penseta. Nie widziałam, żeby to miało nogi i było to maleńkie max 1 mm.

To sie nie denerwuj to raczej nie kleszcz [emoji3] ja jak miałam i mo babcia wyrwała bez głowy to miałam mała czarna kropeczke siedziało i robil sie czerwony odczyn wokoło ... a babcia mi wmawiała ze tak ma byc . Byłam wtedy w podstawówce - poszłam do pielęgniarki z klatki obok i mi igła wydłubala głowę [emoji58] dwa razy tak miałam i dwa razy babcia mi wmawiała ze jest okej .. a kocha mniej najbardziej [emoji39] nie martw sie jak nie jest czerwone i nie miało nóg to pewnie nie kleszcz .

To sie nie denerwuj to raczej nie kleszcz [emoji3] ja jak miałam i mo babcia wyrwała bez głowy to miałam mała czarna kropeczke siedziało i robil sie czerwony odczyn wokoło ... a babcia mi wmawiała ze tak ma byc . Byłam wtedy w podstawówce - poszłam do pielęgniarki z klatki obok i mi igła wydłubala głowę [emoji58] dwa razy tak miałam i dwa razy babcia mi wmawiała ze jest okej .. a kocha mniej najbardziej [emoji39] nie martw sie jak nie jest czerwone i nie miało nóg to pewnie nie kleszcz .

Nóg nie widziałam i nie ruszało się to. Czerwone troszkę jest bo robi się strupek. W końcu ścisnęłam to miejsce na piersi. Wygląda podobnie do ugryzienia komara.
Pierś jest bardzo wrażliwa na każdy dotyk, więc na niej to też wygląda inaczej niż na innych częściach ciała.

Niestety należę do osób, które wszystkim się denerwują [emoji52]
Wczoraj szyjka, dziś coś znowu. Chyba do końca ciąży oszaleję [emoji17]

Ja jestem panikara nr 1 [emoji3] sterroryzowałam
Lekarzy żeby mi ciśnienia nie mierzyli bo mam na tym
Punkcie obsesje [emoji39] w gabinecie jak mi mierzyli to miałam 170:90 i puls 150-170 raz nawet aż sie sama wystraszyłam tak na mnie działa wizyta i ciśnieniomierze . Jestem super w pisaniu katastroficznych wizji i ciąże przez to znoszę rożnie ... ale powiem Ci ze im dalej tym mam bardziej wywalone . Juz nie reaguje tak na każdej wizycie . Dlatego rozumiem Cie ze sie zmartwiłas , ale odczyn od kleszcza wyglada trochę inaczej niż od komara - jest taki czerwony i napuchnięty. A i sie powiększa z czasem jak on pije krew. Moze Cie ugryzło cos i zadrapnelas i miałaś świeżego strupka dlatego to pękło . Jak nie było nóg to nie mógł byc kleszcz .

Nie martw sie przecież wyszło ze wszystko jest dobrze . Gorzej u mnie :/ jutro mam kontrole ... . Ja jak wylądowałam na IP to sie jakoś uspokoiłam trochę a miałam juz wizje ze lecę rodzę przedwczesnie i takie tam. A sie okazało ze nie jest tak zle [emoji3] No i nawet mnie nie zatrzymali w szpitalu . Strach ma wielkie oczy . Trzeba odganiać od siebie myśli pesymistyczne bo niestety ale one nakręcają spirale strachu .

Dokładnie tak jest. Ale ciąża to akurat taki okres, że sprzyja zamartwianie bo myślimy o maluszkach w brzuchu a kiedy jeszcze coś się złego dzieje to potęguje to nasz strach.
W którym skończonym tygodniu jesteś?

reklama
Od wczoraj troszkę leżakuje, nigdzie nie jeżdżę, tylko odpoczywam i brzuszek nie stawia się tak często jak w ostatnie dni. Chyba wcześniej przecholowalam.
Wczoraj zrobiłam pierwsze pranie dla małego, pościel i pieluszki. Jak troszkę odpocznę to na raty będę prasować. Stwierdziłam, że później za dużo tego będzie na raz.

Kindziorek a co u Ciebie? Nic się nie rusza?

Do góry