reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Od wczoraj troszkę leżakuje, nigdzie nie jeżdżę, tylko odpoczywam i brzuszek nie stawia się tak często jak w ostatnie dni. Chyba wcześniej przecholowalam.
Wczoraj zrobiłam pierwsze pranie dla małego, pościel i pieluszki. Jak troszkę odpocznę to na raty będę prasować. Stwierdziłam, że później za dużo tego będzie na raz.

Kindziorek a co u Ciebie? Nic się nie rusza?

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jestem 31 tc i 2 dni . Ja to samo robiłam - za dużo na raz i brzuch ciagle twardy i sie stawiał a odkąd wiecej jednak poleguje i dziele sobie prace to jest o wiele lepiej . W Ty chyba podobnie do mnie co do wieku ciazy ?:) damy radę , musimy [emoji3] juz bliżej niż dalej a potem to dopiero sie zacznie . Ja czekam na mamę żeby przyjechała do mnie to razem popierzemy i dokupimy resztę rzeczy ... . Za jakieś dwa tygodnie .

reklama
@Jouliettka @Izuskam mamy podobne terminy bo ja dziś 30+1 :) wyprawke macie już cała ?

hchylhb820bsn4sa.png

Mi do Ciebie jeszcze trochę brakuje. Dziś 28 tc i 2 dni.

W poprzedniej ciąży szyjkę na USG lekarz mierzył mi tylko raz. Zawsze tylko na fotelu sprawdzał. Skróciła się wtedy w 15 tygodniu ale nic nie mówił. Później w 34. Teraz mam mierzona na każdej wizycie przez USG a na fotelu od początku ciąży to samo. Gdyby nie USG to bym nie wiedziała, że coś się dzieje.

@Jouliettka @Izuskam mamy podobne terminy bo ja dziś 30+1 :) wyprawke macie już cała ?

hchylhb820bsn4sa.png
Rzeczy typu wózek, fotelik, wanienka, łóżeczko mam po córci więc tego nie kupowalam.
Mam już ubranka dla małego, ostatnio zamówiłam pościel, rożek i parę innych rzeczy, czekam aż przyjdą. Reszta później [emoji4]

Hej dziewczyny :) gratuluje kazdej ktora jest juz po :) mi zostało 5 dni leżenia i w końcu wizyta której juz sie doczekać nie mogę i wtedy raczej bedzie pessar. Oczywiście raz mam gorsze dni raz lepsze... denerwuje sie bardzo jak tam moja szyjka... mialam rozne objawy przez te 2.5tygodnia sama nie wiem czy normalne czy nie ale w tej sytuacji w ktorej jestem mam czarne wizje.. :( jeszcze trochę i sie okaże czy lepiej czy gorzej. Pozdrawiam napiszę po wizycie :)

Od wczoraj troszkę leżakuje, nigdzie nie jeżdżę, tylko odpoczywam i brzuszek nie stawia się tak często jak w ostatnie dni. Chyba wcześniej przecholowalam.
Wczoraj zrobiłam pierwsze pranie dla małego, pościel i pieluszki. Jak troszkę odpocznę to na raty będę prasować. Stwierdziłam, że później za dużo tego będzie na raz.

Kindziorek a co u Ciebie? Nic się nie rusza?

Dzis ktg dobre- skurczy brak. Ale zakupy bazarowe byly wiec troche dzwigania, maz sie skusil, odkurzanie, bieganie gora dol po schodach i mala daje mi bardziej popalic- coraz bardziej naciska na nerw i dretwieje noga i brzuch coraz bardziej i czesciej twardnieje..... Licze ze do 27 bedzie po wszystkim ale jak zwyjle bywa marzenie scietej głowy. Jeszcze raz dzis meza do pracy zaciagne [emoji23]...
A od wczoraj moja mama ma nawal telefonów od rodzinki czy juz.... [emoji23][emoji23][emoji23] ja mialam 1 tel wczoraj od cioci i jeden dzis od szwagierki no i maz od swojej mamy a ja od swojej....

A co do kleszcza to mialam tylko lekkie zaczerwienienie przez 2 dni i koniec. Nie ma śladu.

f2w3krntoibfzvtv.png

relgx1hpxnktoe3t.png

Pierwszy raz mialam badana w 11 tyg juz byla krótka 26mm dostałam progesteron dopochwowy 2 tyg pozniej wydluzyla sie do 32mm a ostatnio w 18tyg miala 23mm... takze leze juz 2.5tyg plackiem.. nic nie robie biore progesteron nadal.. mialam posiew bez infekcji wizyte we wtorek mam i wtedy pessar.

reklama
Dzis ktg dobre- skurczy brak. Ale zakupy bazarowe byly wiec troche dzwigania, maz sie skusil, odkurzanie, bieganie gora dol po schodach i mala daje mi bardziej popalic- coraz bardziej naciska na nerw i dretwieje noga i brzuch coraz bardziej i czesciej twardnieje..... Licze ze do 27 bedzie po wszystkim ale jak zwyjle bywa marzenie scietej głowy. Jeszcze raz dzis meza do pracy zaciagne [emoji23]...
A od wczoraj moja mama ma nawal telefonów od rodzinki czy juz.... [emoji23][emoji23][emoji23] ja mialam 1 tel wczoraj od cioci i jeden dzis od szwagierki no i maz od swojej mamy a ja od swojej....

A co do kleszcza to mialam tylko lekkie zaczerwienienie przez 2 dni i koniec. Nie ma śladu.

f2w3krntoibfzvtv.png

relgx1hpxnktoe3t.png
Wytrwała ta Twoja córcia [emoji4] pogadaj do niej na spokojnie, żeby już łaskawie wyszła bo bardzo chcesz ją zobaczyć i przytulić [emoji6]

Do góry