reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dzień dobry dziewczynki my dzisiaj kończymy 31 tydzień i zamykamy 7 miesiąc. Kurczę aż wierzyć się nie bić, że od kwietnia nie poddaje się. Dzisiaj wizyta i zobaczymy jaka córcia duża. Matko co to za pogoda za oknem: syn przeziebiony i ja jakoś katarowo czuje się. Ale mimo wiatru mam okno uchwalone bo ciągle mi gorąco

reklama
Ja roznie uzywalam, a to jelp a to lovela. Kupilam proszek loveli ale od mamy mam darmowe saszetki i w zaleznosci co jest albo jelp albo lovela. U nas na szczęście nie było problemow z alergiami na proszek/plyn i przy ok roku zmienilismy na te zwykle sensitive.

Jazka super.... A tak juz się denerwowalas jak to bedzie. A tu juz 31 tc zlecialo. Teraz to naprawdę z gorki kochana

f2w3krntoibfzvtv.png

relgx1hpxnktoe3t.png

Juz po..... Nie bolało alw dyskomfort byl i dziwny odgłos [emoji12]. Szyjke bylo trodno ocenić z powodu jej ksztaltu ale twarda choc lekarz powiedział ze na razie krazkowa a na dniach moze sie zmienic. Rozwarcie na 2 paluchy. Na razie czuje bóle brzucha i kręgosłupa. Zobaczymy co dalej. Jak nic sie nie ruszy to 27 wizyta.

f2w3krntoibfzvtv.png

relgx1hpxnktoe3t.png

Kindziorek,
super, ze już jesteś po:)
To teraz już prosta droga do porodu, w zasadzie to może nastąpić w każdej chwili...:)
A miałaś tez usg pomiarowe? Wiesz jak młoda się prezentuje wymiarowo?

Kindziorek no to mnie pocieszyłaś :) a jak już takie rozwarcie jest to raczej długo to nie powinno już potrwać ;) a jak maluch wagowo? Łożysko tez Ci gin określał?

Hej dziewczyny, widzę ze jeszcze żadna sie nie rozpakowała po Kathleen;-)
My z Bartkiem dalej sie docieramy i powiem wam że strasznie ciężko przekonać go do picia z piersi... Co prawda pierś bierze bardzo chętnie ale raczej żeby sie poprzytulac... Aha i wazylismy sie wczoraj i moja kruszynka waży juz 4200;-)
A wy jak Marcysia i Kathleen? Karmicie piersia?
@AgaBabajaga pamietasz jak sie balas zeby wytrzymac do 30 tygodnia a ty juz zblizasz sie do finiszu;-) super;-) dziewczyny trzymam za was kciuki.

reklama
Dziewczyny łożysko wody serducho ok. Gin prowadzacy nie robi mi usg pomiarowego, daje skierowanie. W czwartek mala miala ok 2700 teraz pewnie podrosla. Na razie odpoczywam bo macica sie stawia i jakies tam bóle sa..... Jak cos to niech zacznie sie tej nocy albo jutro dopiero jak maz wroci z pracy [emoji12]

f2w3krntoibfzvtv.png

relgx1hpxnktoe3t.png

Do góry