reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Aga niby sie leży i czas dluzy ale patrząc po terminie i wstecz to olsnienie i kiedy to zleciało.
Ja padam. Ze 2 godz na nogach na zakupach-na szczescie udane.
Mialam dzis torbe spakowac dla siebie i malej i nic z tego nie wyszlo. [emoji6]

f2w3krntoibfzvtv.png

relgx1hpxnktoe3t.png

Jestem w szpitalu. Pojawiły się bolace skurcze i delikatne plamienie. Na ktg widoczne skurcze, podczas badania szyjka ok, lekarz wyczuwał podczas badania że macica napina się. Dostałam antybiotyki, przeciwbólowe i rozkurczowy zastrzyk. Podst badania krwi i posiewy.

Jestem w szpitalu. Pojawiły się bolace skurcze i delikatne plamienie. Na ktg widoczne skurcze, podczas badania szyjka ok, lekarz wyczuwał podczas badania że macica napina się. Dostałam antybiotyki, przeciwbólowe i rozkurczowy zastrzyk. Podst badania krwi i posiewy.
Bedzie dobrze kochana. Wycisza to [emoji8][emoji8]
Masakra mialam to samo wcześniej. Skurcze, strach i wgl . Wyciszanie. A teraz co ? W niedziele 38.0 a ja dalej w dwupaku [emoji23][emoji23] trzymam kciuki za Ciebie !!!!

Madzien a myślałam, że cos się zaczęło dziać u Ciebie po tym co rano napisałaś.

Jazka pamietaj tylko-nerwy poteguja skurcze. Myśl pozytywnie.

f2w3krntoibfzvtv.png

relgx1hpxnktoe3t.png
Do tej pory mam skurcze. Od 20 znowu czeste . Czuje ze kolejna noc zerwana bedzie. Juz sie denerwuje bo boli porzadnie a sie nie rozkreca. Jak do niedzieli nie urodze . To ide do lekarza moze mi zrobi masaz szyjki i polece bo mam dosc. Ide zaraz na wszelki wypadek wykąpać sie umyc glowe. W razie jak w nocy mialoby cos sie zaczac. Bede miec mniej do ogarniecia[emoji23][emoji23]
Mam nadzieje tylko ze te skurcze rozwarcie robia. A nie mecze sie na darmo [emoji23]

To może nie ma dramatu skoro tylko zastrzyk dostałaś. Pewnie skurcze nie są jakies wielkie no i szyjka jest ok. Poobserwuja cie i w razie czego zawsze mogą podać cos mocniejszego.
Ja mam codziennie skurcze, które pisza się na Ktg, takie nawet do 80 % czasem. Dostaje nospe, scopolan i luteinę. Mówią, ze jak zaczną się mocne skurcze to wtedy mnie podepna pod pompę, a takie jak mam to fizjologia.
Mam nadzieje, ze wiedza co robią...

reklama
A moze spróbuj inaczej. Wez jakas tetre i palcami wlasnie zlap i sprobuj wyciskac. Nie wiem jakie masz sutki -brodawki ja mam np male i dopiero jak łapałam pare mm jeszcze po za otoczke to leciało. Musisz wyczuc te kanaliki w ktorym miejsu u ciebie sa. [emoji5][emoji5] rozkreci sie laktacja zobaczysz [emoji5][emoji5][emoji5]

Hej, mam wklęsłe sutki. Dziś udało się jeden raz małemu ssać ale pogryzł mnie okropnie; szczerze mam dość muszę jakos ta laktację rozbudzić i ściągać będę laktatorem. Mlody tez się meczy ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry