reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Jestem załamana pokarmu nie mam on nie unie ssać tylko się go rozbierze to wielki płacz

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Dalabym mu smoczka . Moj mial silny odruch ssania . Dostal od poczatku . [emoji5]

Tak wgl to chyba rodze dzisiaj.[emoji23][emoji23] Mam skurcze z kregosupa i mnie czysci . Od obiadu nic nie jadlam. Dziekuje za takie atrakcje .[emoji23] jak mi nie przejdzie to chyba nic tylko ide myc glowe i sie szykowac. Albo niech sie rozkreca albo kończy bo juz mam dosc gdzie do konca. [emoji23] chyba teraz tez bede miec do polowy produ skórcze z kregosupa nie z brzucha przejebane .

Kathleen laktator jak nic. A jak bedziesz miala malego przy sobie to najpierw on do piersi potem laktator- slina dziecka pobudza.... I podobno swietny jest system sciagania mleka 77/55/33. Czyli 7 min jedna piers potem druga, potem po 5 i potem po3. No i krotkie przerwy pomiędzy.

f2w3krntoibfzvtv.png

relgx1hpxnktoe3t.png

A można dwie piersi jednocześnie?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziś mo położna mocno wyciskals i coś ram niby było ale jak sama probuje czy laktator to nic

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
A moze spróbuj inaczej. Wez jakas tetre i palcami wlasnie zlap i sprobuj wyciskac. Nie wiem jakie masz sutki -brodawki ja mam np male i dopiero jak łapałam pare mm jeszcze po za otoczke to leciało. Musisz wyczuc te kanaliki w ktorym miejsu u ciebie sa. [emoji5][emoji5] rozkreci sie laktacja zobaczysz [emoji5][emoji5][emoji5]

Kathleen cierpliwosci i wytrwalosci. Nie u wszystkich kobiet karmienie piersia to sielanka. Jesli jest taka możliwość to sprobuj 2 piersi jednocześnie. Probuj tez.małego przestawiać. Oboje sie musicie nauczyc. Trzymam kciuki i główka do gory. Kto jak nie Ty? [emoji9]

f2w3krntoibfzvtv.png

relgx1hpxnktoe3t.png

reklama
Witam się z rana.
Ja to coraz bardziej zaczynam mieć dość. Dziś mija 5 tydzień mojego pobytu w szpitalu. Codziennie jak otwieram oczy to robi mi się niedobrze jak się orientuje gdzie jestem.
Najgorzej, ze nie chcą mi powiedzieć kiedy najpóźniej cesarka będzie. Ja dluzej niż skończony 38 tc nie zamierzam czekać. Ordynator tego oddziału mi wpisał w książeczkę, ze cc najpóźniej 2 tygodnie przed terminem. Mam nadzieje, ze wezmą to pod uwagę.
Boli mnie bardzo miejsce blizny po cc, każde przekręcenie na łóżku czy podniesienie się to dramat, nie mogę tez siedzieć, jak już wstanę to idę jak paralityk, a położenie na łóżku to taki bol jakby mnie rozrywał. Do tego skurcze, które tez bola...Ciekawe czy panowie doktorzy z mojego szpitala by chcieli tak żyć przez jeszcze miesiąc np. Bo jak mi jeden ostatnio powiedział swój ulubiony tekst, ze ciaza trwa 40 tygodni to ja sie poczułam jak inkubator...
Musiałam sobie ponarzekać z rana...od przyszłej środy czyli jak skończę 36 tc zaczynam im ostro jęczeć kiedy konkretnie będzie moja cesarka.

Do góry