reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Tez mam medale na dwie piersi ale nawet siary brak

Dzięki dziewczyny za gratulacje; kurczę wiecie co na finiszu 10cm rozwarcia włosy było mu widać a tu taki numer, ponoć to miednicy się nie zmieścił i ktg spadało i mi przy okazji .,,

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Kathleen
A teraz z małym wszystko ok? Ile punktów dostał?
I jak ty się czujesz po tej cesarce?

9 punktów, ja czuje się fatalnie a tu za chwile małego przywiozą ...pokarmu nie mam nie wiem jak ja to przeżyje dziecko pierwszy raz na ręce i jeszcze go zobacze a ja ledwie się sama ruszam masakra...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kathleen,
Pierwszej nocy po cesarce masz na pewno wybór czy chcesz mieć dziecko przy sobie. Ja mislam i tu tez tak jest. Lepiej chyba trochę fo siebie dojść, a pokarm ci się rozkręci, cierpliwości. Masz laktator to pompuj;)
Strasznie fajnie, ze już jesteś po drugiej stronie:)

Kathleen, jeszcze ze 2, 3 dni i będziesz pomału chodziła i ogarniała malutkiego. Teraz faktycznie jak mówi Aga, jeśli nie masz sił to poprostu wypoczywaj a położne niech zajmą się dzieckiem. Nie miej żadnych wyrzutów bo tak już jest po cesarce że trzeba dojść do siebie, do sił. A co do laktacji, to ja też nie miałam, dopiero dzień po odciagniu calodziennym następnego dnia zebralam jakieś 5 ml i to położne strzykawka nakarmily Jasia. I tak stopniowo się rozkrecalo, choć teraz mam stale tyle samo mleczka, czyli z nocy 90 ml, a co 3 godziny 30ml (odsysam godzinę czasu obie piersi) i nie chce być nic wiecej

Napisane na F3211 w aplikacji Forum BabyBoom

Kathleen laktator jak nic. A jak bedziesz miala malego przy sobie to najpierw on do piersi potem laktator- slina dziecka pobudza.... I podobno swietny jest system sciagania mleka 77/55/33. Czyli 7 min jedna piers potem druga, potem po 5 i potem po3. No i krotkie przerwy pomiędzy.

f2w3krntoibfzvtv.png

relgx1hpxnktoe3t.png

reklama
Do góry