reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Spać nie mogę. Z jednej strony nic się nie dzieje z drugiej cały brzuch jest inny od wczoraj. Jakby bardziej napięty ogólnie i miałam kilka takich momentów w nocy ze czułam parcie na szyjkę ale przy miękkim brzuchu. I boli mnie ta szyjka ale mówią że tak moze byc po ściągnięciu. Czekam na dzisiejsze badanie... I Wam wszystkim dobrego dnia kochane.
A ubranka mam już w domu od połowy ciąży kiedy się potwierdziła córeczka. Tez myślę że nie ma co czekać. Poza tym torbę dla malutkiej mam spakowana od miesiąca :) i wszystkim polecam choć raz w późniejszej ciąży usg 3d 4d z opcją nagrania filmiku :)

reklama
Witam się i ja :)
za oknem znowu paskudnie...dobija mnie to:(
Ja dziś słaba noc znowu miałam, co chwila pobudka bo niewygodnie, bo siku, bo durny sen...może w dzień odespue.

Agata,
skoro nic specjalnego sie nie dzieje to pewnie cie wypuszcza z tego szpitala jeszcze...no chyba, ze jednak rozwarcie się zwiększa.
A jak ogólnie w szpitalu się czujesz?
Masz jakies współtowarzyszki w pokoju?

Dzien dobry.
U mnie pogoda mglista i dolujaca, brakuje mi już słoneczka.
Agata, ja w szpitalu też się jakoś inaczej czulam tzn. Brzuch mialam niby ok, ale dziecko cały czas siedziało bardzo nisko aż bałam się co może się stać. Wogole malutki bardzi mało się ruszał w szpitalu a po powrocie się rozbrykal.
Miłego dnia mamuśki!

Hej dziewczyny :) u mnie podobnie jak u Agi, jakos sie budzilam w nocy. Jeszcze cos glupiego mi sie snilo i sie obudzilam spocona i sie zastanawialam czy to wody czy nie [emoji14] na zewnatrz okropnie, ciagle leje.

Dzisiaj mi stuknal 39 tc. A ponoc mialam dotrwac tylko do 36-37 tygodnia ;) widac nie do konca sie sprawdza z ta szyjka :)

Milego dnia kobitki :)

No i idę do domu dziś :) rozwarcie na 3 cm i w miejscu gdzie był szew jest zabliźnienie i szyjka jest twarda. Tak mi powiedzieli. No i standardowo Jeśli odejdą wody albo zaczną się regularne skurcze to mam przyjechać. Z jednej strony się cieszę bo mała sobie jeszcze chwilkę posiedzi w brzusiu z drugiej chyba zwariuję do tego 7 maja (komunii) ale termin jest na 16tego.
Dziewczyny też mi się głupoty siły i nawet coś krzyknęłam przez sen także chyba te stresy z nas wychodzą :) Justynka ja też niby do 35 tc miałam dotrwać i to miał być sukces :) a teraz proszę bardzo

reklama
Do góry