reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Nina. Nie mecz się z tą zgaga. Możesz kupić bezpieczne tabletki. Calcium carbonate. Ja od pierwszej ciazy bralam na zgage, lekarz pozwolil brać właśnie z takim składem tabletki

reklama
Hej dziewczyny :)

Dzisiaj noc mialam wyjatkowo spokojna :) wstawalam raz tylko do toalety. Wypoczelam wyjatkowo :) dzisiaj mi licznik pokazuje skonczony 37 tydzien :) a ginekolog 3 tygodnie temu dawala mi marne szanse :D musze dotrwac do przyszlego piatku to jej pokaze, ze sie da :D
Z rana zmierzylam cisnienie i mialam 125/86 :) nie musze brac tej tabletki :)

Aga ja przed ciaza mialam takie cisnienie 120-130/80-90 czyli niskie calkiem nie bylo, ale sie miescilo w normie.

Marcysia uwazaj bardzo na ta grype. Przed skorzystaniem z toalety umyj ja domestosem na wszelki wypadek, bo w ten sposob tez sie to chorobsko przenosi

Nina ja na zgage jak juz nie dawala mi zyc bralam Rennie. To w ciazy jest bezpieczne. Slyszalam, ze ranigastu nie mozna.

@AgaBabajaga to już moje trzecie przeziębienie w ciąży. Takie poważniejsze zapalenie zatok z ciągłym smarkanim i kichaniem miałam tuż przed wizyta na której się okazało ze szyjka za krótka wiec możliwe ze to jeszcze przyspieszyło trochę akcje.
A grypę żołądkową miałam w 4 mc i myślałam że ducha wyzionę... masakra..
Dbajcie o siebie dziewczyny!
@marcysia_mati wpisuj co jakiś czas na allegro i olx . Ja tez jestem w grupie mam na fb ale z mojego miasta. Często tam dziewczyny sprzedają rzeczy dla dzieci. Może jest jakaś ogólnopolska grupa? Albo Twoja lokalna.
Czekam dziś na BOUNTY jak na zbawienie :)

Hej dziewczyny :)

Dzisiaj noc mialam wyjatkowo spokojna :) wstawalam raz tylko do toalety. Wypoczelam wyjatkowo :) dzisiaj mi licznik pokazuje skonczony 37 tydzien :) a ginekolog 3 tygodnie temu dawala mi marne szanse :D musze dotrwac do przyszlego piatku to jej pokaze, ze sie da :D
Z rana zmierzylam cisnienie i mialam 125/86 :) nie musze brac tej tabletki :)

Aga ja przed ciaza mialam takie cisnienie 120-130/80-90 czyli niskie calkiem nie bylo, ale sie miescilo w normie.

Marcysia uwazaj bardzo na ta grype. Przed skorzystaniem z toalety umyj ja domestosem na wszelki wypadek, bo w ten sposob tez sie to chorobsko przenosi

Nina ja na zgage jak juz nie dawala mi zyc bralam Rennie. To w ciazy jest bezpieczne. Slyszalam, ze ranigastu nie mozna.
Justynka no to pięknie! Życzę spokojnych Świąt bez rewelacji :) I obyś wytrzymała jak najdłużej chcesz :)

Dziekuje Agatko :) ja Tobie zycze szybkiego powrotu do zdrowia, bo wiem co przezywasz. Ja bylam 2 razy chora w trakcie ciazy, a ostatni raz 3 tygodnie temu to byla masakra. Przy kazdym wydmuchiwaniu nosa i kaszleniu balam sie, ze urodze i brzuch od tego napinania ciagle mnie bolal :(

I szczescie u mnie trwalo az 1 dzien. Juz wlasnie sie poplakalam, a maz ja zawsze zamiast mi dodac otuchy to jeszcze mnie opiepszyl!
Dziewczyny szyjka miekka mam lezec, dl trzyma i co z tego?! Lekarz chyba wszystkiego nie chcial mi powiedziec. Kazal duzo odpoczywac. Powiedzial tylko tyle, ze nie sztuka jest teraz urodzic wszczesniaka bo jest duzy i przezyje tylko zeby urodzic zdrowe, donoszone dziecko.
Ja myslalam ze luteina to utwardzi a tu guzik!
Do ktorego tyg.max.mozna brac luteine?
Kolezanka ktora jest polozna powiedziala, ze ona nie wierzy w to, zebym donosila do 40tyg.ciaze. Chcialabym jak najdluzej bo po cos te 40tyg.ciazy jest!
Zamierzalam isc do kosciola przez te 3 dni, ale nie ide.
Kazal mi cegly pod nogi i tylek podlozyc, zeby bylo wyzej wszystko nad brzuchem, ale skad mam to wziac? Ja spie na rozkladanym narozniku to niby jak? Zalamka!

reklama
Justyna 33.84

Przede wszystkim luz i spokoj! Podłoż sobie poduszkę pod tyłek czy jakiś koc. Będzie dobrze, większość dziewczyn tu na forum ma taki problem jak ty i większość rodzi w terminie!
A w którym tygodniu jesteś ? 32 chyba, tak? Dużo ci juz w każdym razie nie zostało, na pewno dotrwasz do bezpiecznego terminu:)
Ja luteinę nam brać do 34 tc. I nie słuchaj gadania koleżanek bo kazda kobieta jest inna i u każdej taka sytuacja może przebiegać inaczej.
Spokoj i leżenie działa cuda, naprawdę :)

Do góry