reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Mnie boli bardzo dzisiaj spojenie. Masakra sie czuje jakbym caly dzien na koniach jezdzila. Czekam z niecierpliwoscia do wtorku na wizyte u mojej ginekolog, zeby sie dowiedziec czy sie porod juz szykuje czy nie. Wolalabym, zeby jeszcze nie, bo sie bardzo boje :(

reklama
Też tak uważam że nogi to przede wszystkim puchną w ciąży. Ja póki co nie mam problemów z opuchlizną i stopy też mam w dawnym rozmiarze:-)) ale kuzynka po ciąży musiała zmienić wszystkie buty z rozm. 35 na 37 bo jej sie stawy na stopach porozchodzily i ma szersze stopy. Śmiałymśmy się ze jeszcze ze jak sie o drugie postara to do pływania juz jej płetwy nie będą potrzebne. Ale jak sie leży to raczej stopy nie powinny sie rozejść.

Ja potwierdzam, ze w ciazy rosną stopy. Przed pierwsza ciąża miałam rozmiar 36, a po ciazy 37. Aż się boje co teraz będzie;) ja miałam strasznie spuchnięte stopy ale dopiero po cesarce, po kroplówkach.
Teraz póki co stopy w dawnym rozmiarze, nic mi nie spuchło, co najwyżej obrosłam tłuszczem trochę na udach;) i mam gigantyczny brzuch. Ale ja jestem niska wiec brzuch się nie rozciąga wzdłuż tylko wyłazi do przodu;) dziś patrzyłam na niego w lustrze i się zastanawiałam ile on jeszcze urośnie, mam nadzieje ze już nie za dużo... choć od kilku dni znowu bez sensu wyciągam słodycze wiec gdzies mi się to na pewno odłoży ;)

@Kathleen006 to siostra z mamą Ci tak nagadały ? Dobrze zrozumiałam ? Przecież Ty bidulko cały czas leżysz i jesteś na lekach i jesteś przede wszystkim w ciąży! A po niej będziesz jeszcze piękniejsza i kobieca ☺

Agata, dzisiaj mam 36 i 3 dni, takze 9 miesiac sie juz zaczal.

Zaczynam odczuwac to co Agulaa przed porodem. Wszystko mnie boli i nie umiem sobie pozycji znalezc.

@Kathleen006 to siostra z mamą Ci tak nagadały ? Dobrze zrozumiałam ? Przecież Ty bidulko cały czas leżysz i jesteś na lekach i jesteś przede wszystkim w ciąży! A po niej będziesz jeszcze piękniejsza i kobieca [emoji5]

Ale mam tak nieprzeciętnie grube nogi i do tego fioletowe od rozsteow mówię Ci masakra ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry