reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Witam z rana:) Ja mam dziś badanie u mojego gina i niezłego stresa przez to od rana. Jak on będzie chciał już teraz pakować mnie do szpitala to się porycze na pewno. Bo to juz by było u mnie leżenie do końca...tak wiec trzymajcie kciuki żeby nie było jeszcze dramatu i żebym nie musiała na razie jeszcze korzeni w szpitalu zapuszczać ...w nocy męczyły mnie trochę skurcze ale to pewnie przez stres. Zawsze tak msm, wystarczy ze się zdenerwuje czymś i zaraz rozkręcają się twardnienia. Ehhh moja macica żyje własnym życiem ...
Trzymam kciuki i czekamy na wieści ☺

reklama
Marcysia staram się myśleć pozytywnie, wierz mi:) w pierwszej ciazy się strasznie bałam i widziałam same zle scenariusze, teraz mam nerwowe dziecko i się obwiniam, ze to przez mój ciążowy stres . Odpoczatku tej ciazy tez mam pod górkę ale jakos mimo wszystko jestem spokojniejsza niż wtedy. Cały czas mam nadzieje, ze będzie dobrze. Ale wiesz jak jest bo sama pewnie masz napady strachu:) choć mimo wszystko mam wrażenie, ze jestes dzielniejsza ode mnie;) ja mocno trzymam kciuki za nas obie:):):) i za wszystkie leżące laski na tym forum:):):)

Gagatka, my tu wszystkie jesteśmy leżące, mniej lub więcej, więc głową do góry, sama nie jesteś.

Dziewczynki witam pierwszego dnia wiosny!!. Jak nastroje u Was?
Ja wczoraj przed kąpielą badalam piersi (robię to mniej więcej raz w tugodniu) scisnelam sutek i pokazało się minimalnie na ok pół mm. wody. Czyli piersi już zaczynają pomalutku przygotowywać mleczko. Bardzo się ucieszylam. Ps. Wy też sobie sprawdzacie piersi?
Marcysia mi się sączy siara od 18 tyg.taka pomarańczowo żółta i trochę o tym czytałam. Nie wyciskaj! Jak będzie potrzeba załóż sobie wkładki laktacyjne. I jeśli chcesz karmić piersią to przy myciu piersi mydłem omijaj sutki żeby ich nie przesuszyć. Ja nawet nie smaruje niczym bo czytałam że sutki same produkują coś co je nawilża (nie pamietam) i na prawdę w dotyku mam bardzo mięciutkie i przyjemne ☺ i nie masuj za często bo to zwiększa produkcję oksytocyny.

Agata, ja kupiłam sobie Maltan i zacznę miesiąc przed planowanym rozwiązaniem hartlwac sutki.
Aga, ja też mam często zle momenty, ale staram się myslec dovrze. Juz swoje wyplakalam na pocztaku

Dziewczyny i po co ten stres i nerwy czy on pomoże Waszej sytuacji? Uzdrowi? Juz teraz kształtujemy charakter i wpływamy częściowo na osobowość naszych maluchów,

Kazda z nas ma prawo do niepokoju ale na pewne rzeczy nie mamy wpływu - jedyne co możemy zrobić to dołożyć wszelkich starań by było Ok i co? Ja biegałam kontrolowałam szyjkę infekcje itp i się nabawiłam tej wredoty ... Wiec wszystko z umiarem na rzeczy na które nie mamy wpływanie ma sensu się denerwować ...
Trzeba zaakceptować i przyjąć sytuacje taka jaka jest :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Musze wam troche po narzekac laski. Od dwoch dni mam taki spadek formy [emoji23][emoji23]
Brak sił, podbrzusze troszke twardnieje czasem ale to raczej skurcze przepowiadajace sa zadko i krotko .
Cos mnie boli w srodku nie ciagle , czasami . Moze maly rosnie uciska ten pessar i tak ma byc. Do tego znowu spojenie łonowe sie odzywa . I juz nie wiem czy tylko ono mnie boli czy podbrzusze tez. Czuje ze mnie bierze znowu zamulanie. Musze sie nowu naładowac jakos . Dopiero 27tydz 2 dzien .
Zamiast sie cieszyc ze juz 27 to ja sie z dnia na dzien bardzie boje . Nie wiem czemu jakas panika wewnetrzna mnie ogarnia. Ze bedzie tak blisko ale sie nie uda. Dzisiejszej nocy oka nie zmrużyłam . Chcialabym normalnie zasnac i obudzic sie chociaz w 34 tyg . [emoji6]

Ja wlasnie zjadłam całe opakowanie lodów czekoladowych na odwagę i lepiej mi :) teraz jeszcze kawa i wezmę sie za ciężka robotę czyli za golenie nóg :laugh2: to jest dopiero wyzwanie dla mnie bo nie mogę się schylać przeciez, a do tego wielki brzuchol zasłania mi widok;)
Kochana mi pomaga w tym golarka damska, maszynka nie dałabym rady za nic

Ja wlasnie zjadłam całe opakowanie lodów czekoladowych na odwagę i lepiej mi :) teraz jeszcze kawa i wezmę sie za ciężka robotę czyli za golenie nóg :laugh2: to jest dopiero wyzwanie dla mnie bo nie mogę się schylać przeciez, a do tego wielki brzuchol zasłania mi widok;)

Haha mam to samo ja gole tylko przód ;) wyglądam jak zombie choć obiecuje sobie ze zrobię sobie wkoncu wosk i co zahoduje to muszę nagle ściąć ;) ale tylko przód tył to wyzwanie - ja tworze specjalne konstrukcje w łazience by się jak najmniej schylać

reklama
Musze wam troche po narzekac laski. Od dwoch dni mam taki spadek formy [emoji23][emoji23]
Brak sił, podbrzusze troszke twardnieje czasem ale to raczej skurcze przepowiadajace sa zadko i krotko .
Cos mnie boli w srodku nie ciagle , czasami . Moze maly rosnie uciska ten pessar i tak ma byc. Do tego znowu spojenie łonowe sie odzywa . I juz nie wiem czy tylko ono mnie boli czy podbrzusze tez. Czuje ze mnie bierze znowu zamulanie. Musze sie nowu naładowac jakos . Dopiero 27tydz 2 dzien .
Zamiast sie cieszyc ze juz 27 to ja sie z dnia na dzien bardzie boje . Nie wiem czemu jakas panika wewnetrzna mnie ogarnia. Ze bedzie tak blisko ale sie nie uda. Dzisiejszej nocy oka nie zmrużyłam . Chcialabym normalnie zasnac i obudzic sie chociaz w 34 tyg . [emoji6]

Mi dziś zaczyna się 27 choć w szpitalu mi odejmują insertem nie wiesz jak mnie to denerwuje co lekarz to inaczej liczy i załamka 27 tak ładnie na liczniku wyglada :) ale pomysł ze za 9 tc będą nam pessar ściągać to tylko 9tyg nawet nie 10 :)
a za 10 tyg może już urodziny :) także lez i korzystaj później będziemy marzyć by poleżeć i nic nie robić lub zasnąć na chwile :)

Do góry