Czesc Mamusie
Musze nadrobic troche lekture postow, ale najpierw musze sie wyzalic :-( Ale mialam wczoraj jazde!
Mialam ostatnio troche skurczow (zwlaszcza przez swieta), wczoraj po poludniu zaczelam sie czuc dziwnie. Po prostu bylo dziwnie i tyle - zwlaszcza TAM. Wiec macam i czuje COS. Jakby balon z woda - jak nic balon z woda! Gula jakas. Wzielam lusterko i widze to COS na wlasne oczy!!!
![szok :szok: :szok:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/shocked.gif)
![szok :szok: :szok:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/shocked.gif)
Serce mi stanelo po prostu i tak sie zdenerwowalam, ze dostalam skurczy oczywiscie. Wrzucilam ubranie na siebie, taxi i do kliniki. Polozyli mnie od razu na porodowce. Polozne mnie zbadaly dwukrotnie i natychmiast zadzwonily po lekarza, ktory jak stal tak przyjechal z domu. Byl zdenerwowany, bo - tak jak ja - sadzil ze mam wlasnie piekne rozwarcie, a maly ze mnie wyziera... Powiedzial mi, ze w takim wypadku trzeba bykoby mnie przetransporotwac natychmiast do innej duzej kliniki, w ktorej maja wysoce wyspecjalizowany sprzet do ratowania takich bardzo wczesnych oseskow (to dopiero 29 tydzien...).
Na szczescie sie okazalo, ze moja szyja jest dalej tam gdzie byla, za ta gula. Zamknieta, 3.5 cm. Gula to nierzadkie zjawisko ponoc, ten maly rozbojnik wepchnal mi po prostu jakis narzad (ze skomplikowanego terminu francuskiego zrozumialam ze czesc systemu moczowego, ale nie jestem pewna). Nic groznego zatem. Mialam silne skurcze spowodowane stresem, plus te badania mnie troche rozkwasily i zaczelam krwawic, wiec zostawili mnie na obserwacji. Podali nam Cortyzol, na wszelki wypadek.
Wyszlam dzis wieczor na wlasna prosbe, skurcze ustaly, krwawienie zanika, zastrzyki podane, szyja OK. Chce sie porzadnie wyspac we wlasnym wyrku, bo stres, bol szyjki, plus ten cortyzol nie pozwolily niestety...
Ojej. Na dodatek martwie sie tym cortyzolem, nie bylo czasu wiele na decyzje. Czy ktoras z Was to dostala? Lekarz zaklinal sie ze dla malego bezpieczne, a bedzie stanowilo "polise ubezpieczeniowa", na wypadek gdyby Olunio zechcial wyciac jakis numer.
Buziaki. Przeczytam jutro Wasze posty i zobacze co tam, na razie ide spac... Dobranoc