reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

A wiecie, ze mi się w pierwszej ciazy wcale brzuch nie obniżył... chyba, ze może nie zauważyłam, możliwe to? To się dużo obniża ?

reklama
Marcysia jak samopoczucie na dwa dni przed wizyta? Ja jestem spanikowana coraz bardziej. Sprawdziłam wyniki badań, glukoza w normie na szczęście, niestety morfologia nie za bardzo. Jak zwykle, ja to zawsze cos muszę mieć nie tak jak normalny człowiek:(

Agula, brzuch masz idealny:) taki w sam raz :) ja na pewno będę miała większy w 34 tygodniu ( jak dotrwam), a wielkość brzucha nie zawsze się przekłada na wielkość dziecka. W ciazy z synem miałam brzuch po prostu gigantyczny, a syn tylko 3 kg ważył. A niektóre kobiety prawie bez brzucha i rodzą wielkoludy po 4,5 kg:) ale ty tez będziesz miała sporego chłopaka z tego co piszesz :) kurczę zazdroszczę wam, ze już za chwileczkę będziecie miały swoje dzieci na wierzchu:)

Dziekuje Agus ;) ja po prostu nie dowierzam, ze w tydz az tak urosl, a najepiej to jednak widać na zdj, bo w lustrze,to sie codziennie widzisz. Moj Młody od połówkowego jest zawsze tydz- dwa do przodu. A z brzuchem, to mam jak mama moja, do 9 miesiąca nieduzy, a potem jej wywaliło spory, taka uroda pewnie. Tylko te zebra tak mnie bola, ze juz nie wiem jak sie ułożyć, jakby tam miejsca nie bylo... 4.5 kg... jenyy straszne wielkoludy takie dzieci, chyba juz nawet nie wyglądają jal noworodki ;) ale moja mama jest drobniutka 158 cm i jak mnie rodzila wazyla 55 kg, a ja byłam spora 3800 i 56 cm. Wiec faktycznie reguły nie ma żadnej ;)

@Nygusek to pięknie ☺ trzymaj się dzielnie!
@marcysia_mati miałam tak samo jakies dwa miesiące temu. Nie czułam ruchów przez pra wie 2 dni. Okropne uczucie i panika i milion wyobrażeń. Kiedy zdecydowałam się na lekarza to nagle malutka zaczęła wywijać koziołki.
@agulaa1 piękny brzuszek ☺ i czadowe tatuaże. Dzięki za wsparcie. Wczoraj i dzisiaj wzięłam dodatkowo nospe i było ok. Już nawet rano na pobranie krwi skoczyłam, bo mam zrobić przed kolejną wizytą. A do siebie na IP wolę nie jechać bo pewniej czuje się w sąsiednim mieście do którego mam ponad 40 km i tam też jest mój lekarz. Także jak juz będę jechała to od razu tam.

A nocka spokojna i nawet się wyspałem. I od razu humor lepszy. Będzie dobrze dziewczyny! Fajnie, że jesteście!

@Nygusek to pięknie ☺ trzymaj się dzielnie!
@marcysia_mati miałam tak samo jakies dwa miesiące temu. Nie czułam ruchów przez pra wie 2 dni. Okropne uczucie i panika i milion wyobrażeń. Kiedy zdecydowałam się na lekarza to nagle malutka zaczęła wywijać koziołki.
@agulaa1 piękny brzuszek ☺ i czadowe tatuaże. Dzięki za wsparcie. Wczoraj i dzisiaj wzięłam dodatkowo nospe i było ok. Już nawet rano na pobranie krwi skoczyłam, bo mam zrobić przed kolejną wizytą. A do siebie na IP wolę nie jechać bo pewniej czuje się w sąsiednim mieście do którego mam ponad 40 km i tam też jest mój lekarz. Także jak juz będę jechała to od razu tam.

A nocka spokojna i nawet się wyspałem. I od razu humor lepszy. Będzie dobrze dziewczyny! Fajnie, że jesteście!

Cudownie! Moze kazda z nas miala wczoraj gorszy dzien. Czasem sie tak zdarza, w końcu w stanie jesteśmy odmiennym ;) dzieki za komplement, to mile. Tatuaże uwielbiam, ciekawe jak będą wyglądały po ciazy, bo jednak skora sie troche naciagnela, zobaczymy ;) spokojnego dzionka!

Moj synek pierwszy też miał czkawki i drgania o których pisze AgaBabajaga, to jest normalne, zapomniałam nazwy tego odruchu ;).
Aga, ja też mam lekkie obawy przed wizytą, no ale nic, trzeba iść do przodu. Dzisiaj zamierzam zakupić jeszcze kilka rzeczy do szpitala z apteki gemini i będę już miała prawie komplet. Miłego dzionka. Jutro pierwszy dzień wiosny!
Buziaki

Ja powiedziałam o tych trzasawkach to kolejna położna by to zgłaszać bo to może sue pępowina bawić lub się owinął - ech chyba detektor płodu kupię - tak się śmiałam z gadżetu . Bo ten mój to hiperaktywny jest i jak ja mam takie stresy przezywać przez kilka godzin się nie rusza po trzasawki sorry ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja powiedziałam o tych trzasawkach to kolejna położna by to zgłaszać bo to może sue pępowina bawić lub się owinął - ech chyba detektor płodu kupię - tak się śmiałam z gadżetu . Bo ten mój to hiperaktywny jest i jak ja mam takie stresy przezywać przez kilka godzin się nie rusza po trzasawki sorry ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tak mam większość czasu, praktycznie odkąd czuje ruchy, pytałam poloznych, lekarzy, nikt nie widział w tym nic niepokojącego, ale skoro będziesz spokojniejsza z tym detektorem, to pewnie kupuj. Chociaż moja przyjaciola to miala i cale dnie chodziła ze słuchawkami na uszach, sama przyznała potem, ze następnym razem sobie nie zafunduje takiej przyjemności, bo za bardzo jej odbiło z tym słuchaniem. Moj Młody teraz np ma taka trzwsiawke właśnie ;)

Marcysia jak samopoczucie na dwa dni przed wizyta? Ja jestem spanikowana coraz bardziej. Sprawdziłam wyniki badań, glukoza w normie na szczęście, niestety morfologia nie za bardzo. Jak zwykle, ja to zawsze cos muszę mieć nie tak jak normalny człowiek:(
Dobrze Aga że glukoza ok. Teraz jeszcze wyobraź sobie dietę i regularne posiłki. Reszta to zawsze trochę pokręcona. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
Obnizenie brzucha zawsze zwiastuje porod ale nie wiadomo kiedy;-) jak ostatnio bylam w szpitalu to dziewczyny po 2 tygodnie z brzuchem nisko chodzily;-)
A mi się wydaje patrząc tez na inne kobiety w ciąży ze ja mam cały czas tak nisko brzuch. Ale może będzie jeszcze niżej.

Ostatnia edycja:
reklama
Dobrze Aga że glukoza ok. Teraz jeszcze wyobraź Reszta to zawsze trochę pokręcona. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

A mi się wydaje patrząc tez na inne kobiety w ciąży ze ja mam cały czas tak nisko brzuch. Ale może będzie jeszcze niżej.

Agata ja cały czas mialam bardzo nisko i martwilo to mnie i moja ginke i nagle ok 32 tyg sie tak podniósł, ze obydwie nie mogłyśmy uwierzyć. Niski brzuch daje ten plus, że łatwo sie oddycha, jak mi sie podwyższył, to jest z tym gorzej. A Młody i tak ciągle siedzi niżej, chyba sie tak przyzwyczail.

@AgaBabajaga z ta morfologia, to normalne kochana, ja tez sie zmagam od połówki ;) dzidziuś z nas ciągnie. Dla mnie najgorsze jest przyjmowanie zelaza, bo mam skręt kiszek po nim. Wiec przyznam Ci, ze nie biorę tego syntetycznego, kupiłam sok z pokrzywy i pije, staram sie jeść więcej wit c, bo wspomaga przyswajanie zelaza. Ja mam dodatkowe utrudnienie, bo nie jem mięsa, wiec trudniej mi o łatwo przyswajalne formy. Spróbuj z ta pokrzywa albo sokiem z buraków i buraczkami, sa fajnie krwiotwórcze ;)

Do góry