reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Kathleen, na karowa jeżdżę, raz tylko byłam w szpitalu Orłowskiego. Mam wrażenie, ze tez mnie już na tej karowej kojarzą, na pewno ta jedna lekarka z długimi włosami blond:)

reklama
A nie wiem, jakos sie inaczej czuje. Czyscic mnie nie czysci,boli mnie strasznie z prawej strony tylek i plecy, az taki prad mi przechodzi. Brzuch jak leze spoko, ale wstane, to kamień i mam wrażenie, ze zaraz mi skora pęknie. No i jak stoję, to boli. W ogóle mam wrażenie, ze bola mnie jelita i w ogóle no dziwnie jakoś. Brzuch mam wysoko, żadne wody mi nie wypływają, skurczy regularnych nie mam. No i Młody sie kotluje bardzo. No nic zobaczymy, torba spakowana, jal cos, to jestem gotowa, choc jeszcze chciałabym troszkę wytrzymać, żeby Młody niw byl wcześniakiem.

Kathleen, moze się tam kiedyś umówimy i obie naraz jej najazd zrobimy, ucieszy sie :) Agula, spokojnie, to pewnie tylko kolejny, zwyczajny, gorszy dzień...mi się dziś młoda tez kotłuje i to w mój ulubiony sposób czyli na dole, raz przywali kopa w odbyt, a raz w szyjkę :surprised:. Tez mnie już od tego brzuch boli...

Przespałam się i na razie jest lepiej ale macie rację. Jak się sytuacja powtórzy to nie będę czekała. A malutka szaleje z jednej strony na drugą. ☺

U mnie odpukać tez sie uspokoiło, ale na razie obserwuje, zobaczymy. Jak trzeba będzie, to jade ;) mi zawsze gorzej bylo po południu i wieczorem, a teraz jakos dziwnie rano. A napisała do mnie przed chwila kumpela 34 tydz, cala ciąża bezproblemowa, latala i w ogóle, w pt wyladowala zw skurczami na IP, szyjka 15 mm z 43 mm. Udało sie powstrzymać, ale leków juz nie dostała, bo moze sie rodzic juz bez problemu dziecko.

U mnie odpukać tez sie uspokoiło, ale na razie obserwuje, zobaczymy. Jak trzeba będzie, to jade ;) mi zawsze gorzej bylo po południu i wieczorem, a teraz jakos dziwnie rano. A napisała do mnie przed chwila kumpela 34 tydz, cala ciąża bezproblemowa, latala i w ogóle, w pt wyladowala zw skurczami na IP, szyjka 15 mm z 43 mm. Udało sie powstrzymać, ale leków juz nie dostała, bo moze sie rodzic juz bez problemu dziecko.
No moim marzeniem jest do trwać do tego 35 tygodnia. Już tak niewiele.. w środę będzie 32!!!

reklama
Agulaa1 ostatnio 13mm i kontrola umówiona na piątek ale chyba nie doczekam..

Masz pessar albo szew? I jakie leki masz zapisane? Teraz masz 31 tydz tak? Bedzie dobrze, zobaczysz... Jak cos, jedz do szpitala, dadzą kroplowe z fenoterolu, powinno wyciszyć skurcze. Ja dzis tez mam na prawde kiepski dzien, moze to cos w powietrzu wisi? Sterydy na płuca dostawałaś?

Do góry