reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Kurczę niedobrze z tym zalewaniem :( ale silownie troche miałaś... Ja sie dzis dziewczyny dziwnie czuje. Moze to juz dzis???

Jesteśmy myślami z Tobą jesli to dziś a ból lędźwi masz? Ponoć to symptom ...
Ech na wszelki wypadek postaw torbę w widocznym miejscu i sprawdź czy wszystkie dokumenty badania masz itp

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kathleen biorę duuuuzo magnezu, nawet do 10 tabletek magne B6 na dobę. Po prostu nieużywany organ zanika :)moje mięśnie w łydkach na tyle się odzwyczaiły, ze wejście dwa piętra w górę i potem zejście w dół to już dla nich za dużo :) zastanawiam się nad jakimiś ćwiczeniami, które mogłabym na leżąco robić...

Hej dziewczyny ja nie spałam prawie do 5 jakiś dziwny niepokój miałam i brzuch bolał. Już myślałam że pojedziemy do szpitala ale ze zmęczenia zasnęłam. Wzięłam prysznic i strasznie mnie to zmęczyło. Teraz leżę i ogólnie słabo się czuję. Jak tak będzie do jutra to pojadę jutro do gin.nie będę czekała do piątku.

Hej dziewczyny ja nie spałam prawie do 5 jakiś dziwny niepokój miałam i brzuch bolał. Już myślałam że pojedziemy do szpitala ale ze zmęczenia zasnęłam. Wzięłam prysznic i strasznie mnie to zmęczyło. Teraz leżę i ogólnie słabo się czuję. Jak tak będzie do jutra to pojadę jutro do gin.nie będę czekała do piątku.

Oj zdecydowanie jedz jutro i nie czekaj może nawet i dziś?

Ja tez uważam, ze jak boli brzuch jakos inaczej, mocniej czy długo i jak czujemy niepokój to trzeba to skonsultować z lekarzem. Ja to nie czekam i w weekendy od razu na IP jeżdżę, już nie liczę ile razy byłam w tej ciazy

Kathleen biorę duuuuzo magnezu, nawet do 10 tabletek magne B6 na dobę. Po prostu nieużywany organ zanika :)moje mięśnie w łydkach na tyle się odzwyczaiły, ze wejście dwa piętra w górę i potem zejście w dół to już dla nich za dużo :) zastanawiam się nad jakimiś ćwiczeniami, które mogłabym na leżąco robić...

Porozmawiaj z Gin czy możesz ćwiczyć; jak coś to są Ci mobilni masażyści w Mobile med - możesz poprosić o masażystę/fizjoterapeutę dla ciężarnych kobiet - tylko ważne by dla ciężarnych bo to inaczej trzeba się obchodzić i pewne miejsca punkty omijać - jak chcesz mogę dać Ci namiar do tej mojej - miała mi pokazać następnym razem ćwiczenia na nogi jesli moja gin się zgodzi - No ale w szpitalu wylądowałam

Wiecie co jest najlepsze brzuch mam taki proporcjonalny wszyscy mówią ze ładny ale uda to mi tak przeraźliwie przytyły ze to jest masakra....

Ja tez uważam, ze jak boli brzuch jakos inaczej, mocniej czy długo i jak czujemy niepokój to trzeba to skonsultować z lekarzem. Ja to nie czekam i w weekendy od razu na IP jeżdżę, już nie liczę ile razy byłam w tej ciazy

Jeździsz na Inflancka czy Karowa?

Mnie na IP znają wszyscy i czekają tylko jak weekend przychodzi czy się pojawię ;)

A ja wam powiem ze zmienilam calkowicie wszystko. Najpierw w glowie. [emoji23] mam pessar trzyma to przestalam myśleć zle . Gotuje obiad nawet . Prasuje troszke . Czy pranie powiesze. Nie sprzatam. I jak czuje ze mnie cos boli to odrazu sie klade . I wiecie co polowa dolegliwosci minela i jakos dzidzia ma sie swietnie . Nawet twardnien nie mam wgl ale jak zaczelam cos robic to byly . Dlatego sadze ze gorzej jak sie ciagle lezy [emoji6] lekarz kazal mi lezec i odpoczywac ale sam mowil ze tp ma byc w granicach rozsadku . Przegiac w druga strone tez latwo i to tez zle dla dziecka.
Biodra juz mnie nie bola od lerzenia i jest spoko .
Nie bojcie sie wstac kochane bedzie dobrze
Oczywiscie mowie to do tych ktore maja zalecenia jak ja , nie tych co musza lezec plackiem badz nie maja pomocy w postaci pessara jak ja [emoji6]

reklama
Kathleen, na razie poczytam może w necie o ćwiczeniach i we wtorek gina spytam czy cos mogę robić w ogole w tej mojej dziwnej sytuacji. Ja mam brzuch jak piłka do koszykówki ale nogi tez mi przytyły i jednocześnie sflaczały. A ręce to już w ogóle, jakaś masakra, zamiast mięśni wisząca skóra :szok:

Do góry