reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Marcysia, nie mam pojęcia jakiej witaminy, może to hormony tak działają. Ja mam zawsze sucha skore, wszędzie, nawet bez ciazy. Wiecznie smaruje sie jakimiś mazidlami:)

A no właśnie ja nawet nie wiem jaki jest dzień tygodnia. Jestem oderwana od rzeczywistości żywotności. Ja nigdy niczym się nie smakowałam zawsze skóra była ok, teraz ściągam ubrania i są białe od spodu, nigdy tak nie mialam. Biore mama dha i inne suplementy, pije wodę, chyba zastosuje jakieś nawilżanie zewnetrzne

A powiem wam, ze dziś mi jakoś bardzo szybko zleciał dzień :) już prawie wieczór i zaraz będzie piątek :)

A mi sie dzis tak ciągnie jakos i humor mam jakis sredni. Do tego cały dzien mnie pobolewa podbrzusze i mam wrażenie, jakby mi sie tam na dole wszystko luzowało, dziwne uczucie, jakby mi wypaść wszystko miało. I oczywiście brzuch jak kamień, jal tylko wstane i to az tak troche boli, a bardziej ciągnie. Taki marudny dzien. Pójdę pod prysznic, moze mi sie humor poprawi, jak bede czysta i głowę umyje a co ;)

@Marcysia ja tez mam w ciazy megs sucha skore, tarczyca ok. Najgorzej stopy, dłonie i lydki, to pewnie hormony.

Marcysia, to będziemy jutro razem cierpieć bo ja tez rano idę łyknąć to slodkie świństwo:) a masz zdrowa tarczyce? Bo taka sucha skura to objaw niedoczynnosci tarczycy.

Aga, nie mialam w ciazy badanej tarczycy. Tak poza ciąża mialam badania na tarczyce i były ok, no może faktycznie to być przyczyną mojej skóry suchej. Porozmawiam z gin na wizycie. Dzieki za podpowiedź

Marcysia. Jest takie cos jak niedoczynnosc tarczycy ciezarnych, koleżanka miała. Warto sprawdzić. Agula, ty już na końcówce jesteś wiec dolegliwości bólowe to chyba norma ...ale już niedługo się z nimi pożegnasz :) a prysznic poprawia humor, sama wlasnie brałam i mi lepiej :)

reklama
Marcysia. Jest takie cos jak niedoczynnosc tarczycy ciezarnych, koleżanka miała. Warto sprawdzić. Agula, ty już na końcówce jesteś wiec dolegliwości bólowe to chyba norma ...ale już niedługo się z nimi pożegnasz :) a prysznic poprawia humor, sama wlasnie brałam i mi lepiej :)

Tak mi sie wydaje, choc co ze mnie za ekspert ;) a prysznic faktycznie troche pomógł. Mi juz tez psychicznie troche siada, bo sie zaczynam strasznie bac porodu, tej nowej sytuacji i nowej roli. Wieci dotychczas żyłam dla siebie, cisza spokoj, a teraz taka zmiana. Pewnie niebawem nie bede sobie w stanie wyobrazić, ze moje życie moze wyglądać inaczej, ale teraz jakieś takie obawy mnie ogarniaja.

a z ta glukoza, to wg mnie nie ma dramatu, tak mnie straszyli, a jakos tak zupełnie normalnie to zniosłam. Wzięłam zw aoba cytryne, bo faktycznie łatwiej idzie ;)

Do góry